söndag 31 augusti 2008

Dåligt foto-självförtroende...


- Gör nåt bra, säger älsklingen bakom kameran.

Och jag blir helt ställd. Jag som haft uselt fotosjälvförtroende sedan den där gången i sjuan då jag var kär i snygga killen i nian och ville bli snygg på skolfotot. Och gissa vem som såg ut som ett ufo när hon försökte repetera det sexiga leendet hon övat in på toaletten minuterna innan? Usch, vill inte ens tänka på det. Har konsekvent undvikit kameror sedan dess, men med en pojkvän som sover med kameran under huvudkudden går det inte att komma undan längre...

Någon som känner igen sig och kanske också lyckats ta sig ur ett dåligt foto-självförtroende? Och som kanske vill dela med sig av sina knep?

17 kommentarer:

Hanna sa...

Jag har inga bra tips. De bra bilderna lyckas jag få på mig själv när jag inte tänker eller försöker så mkt. Det gör jag alldeles för ofta, därav alltid (nästan) bortklippta ansikten på min blogg.. Du ser däremot smashing ut. Så snygg du är! :-)

shoebox sa...

Nej, fotosjälvtroendet är inte det bästa, även om det blivit bättre sedn jag började blogga. Men jag tycker alltid jag ser ut som ett ufo :)

GymGlam/Caroline Nilsson sa...

Du e skitsnygg på alla bilder!! Ju! Släpp det bara vetja :o)
Btw.. Jag händer gärna på t Newan!! (& givetvis säger jag inget!) :o)

Solli sa...

Nej, du kan väl inte ha dåligt foto-självförtroende? På alla bilder jag sett så strålar det om dig! Du är fotogeniskt och alla bilder blir ju så bra på dig! So forget about that ;o)
Jag däremot kan verkligen se ut som ett UFO på vissa bilder :o)

Livet i byn sa...

Jag tycker inte du ska ha det, dåligt foto-självförtroende menar jag. Du får nog inse att det är "old stuff" för du ser väldigt modellig ut på bilderna och man kan inte se nåt spår av det du skriver om. Go girl!!

~Livet i byn

Ullis/Leva på landet sa...

Att vara med på foto är det värsta jag vet. Behöver också lite tips. Löser det med att det är jag som alltid fotat, *s*.

Ha en bra vecka!

Att ha det gott sa...

14 åriga dottern har skolfotografering idag
Du skulle se hennes rum nu
efter att ha svårt att välja kläder i morse

rocketqueen sa...

Jag vill aldrig vara med på kort när jag var yngre! Oh no! Speciellt inte med tandställningen. Jag utvecklade ett konstigt leende som var brett, men inte visade tandställningen, så det såg lite ut som om jag snusade och försökte dölja det. Ja, för att inte tala om allt annat.

Nu har jag helt enkelt bara byggt upp min självkänsla och älskar mig själv precis som jag är. Klart att en sådan snygging som jag ska vara med på kort, utan massa övande i spegeln innan! :D

Hanna sa...

Svar: Givetvis "får" jag köpa sådant som jag verkligen behöver. Som strumpbyxor. :-)

Helena sa...

Vår administratör här på jobbet sa att "du är så fotogenisk". Jag tänkte men jag är så tjock. Så, jag antar att mycket sitter i huvudet? Men eftersom jag är rätt tjock så har jag anlednng att vara missmodig. Jag trodde alla smalisar om su, bara fläkte upp sig och kände sig så rätt :)

rocketqueen sa...

Yay för boostande! Alla är värda en bra självkänsla men man måste jobba för den själv!

Tycker du är en superhärlig tjej som har hela livet framför dig, underbara förutsättningar, och visst har du en positiv inställning i grund och botten? Ta vara på den fina människa som är du, ta för dig i livet och tro aldrig att du är mindre värd än någon annan! Heja Petra, våga och vinn!

milla sa...

å vilka fina foton! =D

Caroline sa...

vilka fina bilder du tagit och kängorna är underbara.. =)

Sofie sa...

Jag fick precis en idé om att utöka min fotoskola som jag har på bloggen med en lektion i hur man blir bra på bilder. Sen slog det mig plötsligt att min modellkarriär sträcker sig till att modella för Året Runts sticktävling 1995.
Ett spontantips är att blunda och andas före varje klick. Och spela lite allan. Teaterapa är en bra talang när det gäller modellande. Men helt ärligt, din ångest är inte befogad. Jag trodde att du var modell.

Nergårds-Emma sa...

Du kan ju göra som jag: Testa vilken vinkel du är snyggast i och sedan stå likadant varje gång du blir fotograferad :-)
Fast du behöver inga såna tips. Du är ju alltid vrålsnygg!! Du har en otrolig urstrålning. Kram!

Emma sa...

Du lyckades ju verkligen! Du ser både supersnygg och sexig ut! /Emma

martina sa...

Jag blir urkass på foto så jag har inga tips, min syser däremot blir superbra hon bara ler stort, det är kanske det man ska göra! Men jag tycker du lyckades bra, fina bilder!