onsdag 27 augusti 2008

Förkylningsakuten: Ännu ett mirakelbär

Bild från Wikipedia

I dessa förkylningstider tänker åtminstone jag göra allt för att undvika att bli sjuk. Jag har redan gjort reklam för gojibär och honeybushte och nu har turen kommit till ett av världens nyttigaste bär: Havtorn. Havtornsbär är fullproppade med vitaminer (bland annat A-, C- och E-vitamin), mineraler och antioxidanter och har länge använts inom kinesisk läkekonst.

Den höga halten C-vitamin gör havtorn som klippt och skuret för att förebygga förkylning. I hälsokosten kan man köpa havtornsolja som absorberas snabbt av huden och även används för att lindra hudproblem som akne (jag har själv använt havtorn med bra resultat och använder en dagkräm med det). Är man sugen på havtorn kan man köpa det i olika former - till exempel saft, sylt, olja eller kapslar.

, , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Alexandra sa...

Varför sa du inte det innan??? Nu sitter jag ju här, förkyld och jä...lig... Ha ha..

milla sa...

haha ja det låter kanske lite godare än stekt gröt ;o)

Marias Kakburk sa...

TACK snälla, blir så glad av dina härliga kommentarer!:)

Ja Havtorn ska ju vara riktigt bra, vet att de har Havtornsdricka/saft i affärern här hemma som ska vara dunder mot förkyldning

Hoppas att allt är bra med dig, kram!:)

KATE sa...

Du har så bra, smarta inlägg! Är ett havtorn fan själv oxå. Finns ju en supergod juice med havtorn som finns på hyllan på hemköp.

Älskar "mirakel"- mat och andra konstigheter.. Haha :)

Att ha det gott sa...

Låter toppen

Miss Agda sa...

Ja, havtorn brukar mamma ha hemma i frysen i små portionsförpackningar. Jag har tyvärr aldrig gillat smaken...

Jag köpte min Monki-blus i våras så den finns nog inte kvar i butik. Däremot såg jag igår att min rutiga kavaj finns kvar i Topshop (Gallerian), den kostar ca 900kr i Sverige (jag köpte ju min i England).
Då jag tar outfitkort så gör jag inget speciellt... Bara kameran riktad mot spegeln och fota. Det brukar dock behövas 3 försök innan det ens blir någorlunda bra. Blir väldigt lätt suddigt.

carolina sa...

jag har druckit havtornsshot som dessert på en finare restaurang en gång. MUMS! äer lite sugen på att plocka själv bara...vart kan man hitta dessa bär? :)

martina sa...

Jag som varit sjuk nu en vecka borde kanske ta och köpa det. Jag brukar ha gojibär hemma men det är aldrig fel med fler nyttiga bär hemma i skåpet!

Sofie sa...

Skulle ha läst det här lite tidigare. Sen vill jag ha tips på vad man ska äta när man väl blivit drabbad. Har varken tid eller lust att vara genomförkyld. Buh, snyft, blä!

smilla sa...

Såg att man kan plocka sin egen havtorn på Mårtensboda gård på gräsö, helgerna 6-7/9 och 13-14/9
Det kanske vore något.
kram smillasplats.blogg.se