tisdag 30 september 2008

Next stop...

Bild från Sundsvall.se

...Sundsvall! Japp, om några dagar tar jag tåget norrut för att hälsa på min hårt arbetande pojkvän som veckopendlar dit. Jag tippar att jag kommer bli sugen på shopping, god och gärna nyttig mat, fika och träning. Bland annat.

Så nu efterlyser jag era bästa Sundsvallstips!

, , ,

18 kommentarer:

sassy sa...

Tack!

Åh, mysigt att åka och hälsa på killen! JAg ska förhoppningsvis hälsa på min i Pajala i vinter...

fröken essman sa...

nyttig och fika låter som en bra kombination ;)

sassy sa...

Nä, inte egentligen, men han jobbar där och i Laanivaara, så han är där två veckor och hemma en.

MissStorm sa...

Underbara höstfärger här med! :)

Vet tyvärr ingenting om Sundsvall...

Miss Agda sa...

Jag hoppas jag kunde ge dig tips för jag har faktiskt varit i s-vall flera ggr med jobbet, men det har mest blivit taxi direkt till flygplatsen... Fast några ggr har jag sovit över och då sprang jag längs ån, vad än den nu heter. Och sedan så finns det "en kiosk" som säljer jättestora portioner god thaimat, dit måste ni gå förresten ( o hämta mat).Den ligger i city, nära en hotell/biokomplex (kan hotellet heta Scandic aveny eller nåt....? Minns inte riktigt) Men det är inte långt ifrån statyn + parken i city, uppåt därifrån längs avenyn, innan du går över järnvägen. Gud vilka flummiga tips, kommer ju inte ihåg några namn.....

KATE sa...

Ser ju supermysigt ut!

Ha så himla trevligt :)

Marias Kakburk sa...

TACK snälla rara:)

Har släkt uppe i Sundsvall, älskar den staden:)! Det finns ett par inredningsaffärer som ligger i centrum (som jag givetvis inte kommer ihåg namnet på;) som man inte ska missa. Sen finns det en Kaffe och te butik i nedre delen av gågatan om jag inte minns fel som har en hel del härliga och spännande produkter! Vilken hjälp, inga namn..rena gissningsleken ;)

Kram och hoppas att du får det bra uppe i norr:)

Katja Kristoferson sa...

Hm... ikea?

KarinW sa...

Vad kul att du ska till Sundsvall, min närmsta stad men några supertips vet jag inte om jag har.
Ska finnas bra sushi på sjögatan som jag inte testat och en bra asiatisk matbutik på samma.
Hoppas du får det bra!

Anonym sa...

Va roligt att du ska till sundsvall, min hemstad =)

Shopping finns massor av i IN-gallerian (3 gallerior ihopbyggda, du behöver inte gå ut på hela dan ;-). ) och i övrigt längs hela storgatan, där de flesta butikerna ligger.

Finns fina caféer, vill gärna rekommendera Tant Ankis och fröken Saras på Nybrogatan (en liten avstickare). De gör all mat och fika själva och allt är ekologiskt, även viss försäljning av ekologiska varor finns där.

Finns två bra sushi-ställen, ett på torget och ett på sjögatan. Finns även en lunchrestaurang i IN-gallerian med libanesiskt kök.

Kvällstid finns en hel del olika restauranger att välja på, italienskt (Invito på Storgatan är bra), asiatiskt, svenskt, ja det mesta.

Finns flera gym i stan och så har vi ju badhuset. Men är det vackra höstdagar kan du promenera/jogga längs ån till exempel.

Hoppas du får en trevlig vistelse och att Sundsvall bjuder på sin bästa sida!

Kram/Therese i Sundsvall

Petra Månström sa...

Therese - miljoner och åter miljoner tack för dina värdefulla tips! Tack vare dem kommer den här vistelsen att bli super! Kram Petra

carolina sa...

oj, det är ingen liten sträcka att veckopendla! hoppas ni får det supermysigt :D

Tjohalias blogg om inredning sa...

Jag har tyvärr inga tips. Hoppas ni får det härligt i Sundsvall!

Svar: Det blev tyvärr inget resturangbesök eftersom jag inte kände mig kry. Istället blev det smörgåstårta och mys i soffan.
Kram Sandra

Katja Kristoferson sa...

Måste bara kommentera min lama kommentar: Den är på skoj, när jag växte upp i Östersund så var det roligaste som fanns att få åka till Sundsvall och gå på Ikea, där fanns ju McDonalds!!! (som jag såklart inte besöker nu på äldre dagar)

nadja sa...

så fint med höstväder

Solli sa...

vilken vacker bild! jag har aldrig varit där, men jag hoppas du får några bra tips!

Carro sa...

Till lunch imorgon kan jag tipsa om Baguetterian, dom gör kalas goda sallader. Sen har du Tant Anci & Fröken Sara som serverar ekologisk mat, bakverk osv. Lovely ! Det ligger på Trädgårdsgatan :) Sen har du ju Birsta City där du kan shoppa, ack så mycket butiker. Misstänker att det lär vara en hel del folk där i helgen, då det vart löning :D Ha en trevligt vistelse här i norr =)

Annika sa...

Åh, eftersom det var brist på inlägg från dig idag så hamnade jag lite längre bak och såg att du skulle till Sundsvall. Det är ju min stad (trots att jag bor i Norrköping sedan tre år) fortfarande :)

Nu vet jag inte om du ska tillbaka dit men annars får jag väl fresta dig att återvända?

Att promenera upp till Sidsjön och sedan runt sjön är söndagsstandard. Det ligger kanske två kilometer från staden men perfekt friluftshål med liten slalombacke, skidspår, promenadslinga, pimpelfiske, plogad is för skidskor, grillplats osv! :) Sedan har du de båda stadsbergen, Norra och Södra med utkikstorn på bägge sidor med fantastisk utsikt över staden. Norra berget är mer centralt beläget och dit kan du ta dig via trappor längsbergsidan. Södra berget erbjuder SPA, slalom, äventyrsslinga och längdspår... Omgivningarna runt Sundsvall/Alnö t.ex Spikarna och Vindhem tycker jag att du och pojkvännen ska besöka så fort som möjligt för där är mysigt året om.

Lycka till! Och krya på dig om det är förkylning du drabbats av...

// Annika