onsdag 24 september 2008

Jag vill ha vita tänder

Bild från saneitandvardsteam.se

Tandblekning är ett lite laddat ämne, verkar det som. Men faktum är att jag funderar på att bleka tänderna - inte för att få ett sjukligt vitt smajl á la Hollywoodkändis - utan för att bli av med de missfärgningar jag fått av alltför ihärdig konsumtion av kaffe och te. Var ju till tandläkaren i morse och hade turligt nog inga hål, men passade på att ta upp det här med tandblekning. Traditionell blekning med en skena som man får sova med i sex nätter kostar cirka 2 700 kronor för över- och underkäke. Den behandlingen kan man göra på Folktandvården där jag går.

Nu undrar jag om någon av er läsare testat någon form av tandblekning och hur resultatet blev?

, , , , ,

9 kommentarer:

Nergårds-Emma sa...

Ja, jag blekte mina tänder för drygt fem år sedan. Kostade 2000 då. Jag hade skenor en timme varje dag i ett par veckor.
Jag kan bara säga att jag blev otroligt nöjd!! Det blev stor skillnad.

Jag hade behövt göra om det nu, men mina skenor passar inte längre så då blir det minst lika dyrt igen.

CityGirl sa...

Usch jag hatar tandläkarbesök. Pappa ringde precis och sa att han hämtar mig efter besöket så ska vi åka och shoppa till honom. Då blir man lite gladare.

Johan sa...

Vad hände med rumpblekning eller vad det hette, haha? Är det fortfarande en trend eller är det "ute" nu? Jag borde få mina tänder (och hjärna) checked up. Det var ett tag sen. Ha en fin dag! (vill ut i solen nu)

Camilla sa...

Tandläkaren är ju bland det tråkigaste som finns och sen ska man betala för det också! Min tandläkare ringde igår, jag hade visst missat min tid (första gången) och då frågade jag vad besöket kommer att kosta. Tandläkare + tandhygenist nästan 1 500 kr!! Sen hade jag visst 300 kr i rabatt, tur för mig eller 1 200 kr är för mycket pengar!
Jag har testat en blekning som finns att köpa på glitzy.se, riktigt bra 10 min om dagen i ca 2 veckor gjorde jag.

Anonym sa...

Jag har testat skena med blekmedel. Tyckte bara att det funkade för stunden om man brukar dricka kaffe och till exempel rödvin. Då kommer tyvärr ursprungsfärgen snabbt tillbaka.

melanie sa...

har också funderat på att testa något sånt, vill inte heller ha ett supervitt leende, utan bara en aning vitare. tycker inte heller det är så snyggt när det är sååå vitt som vissa har, det ser så plastigt ut på ngt sätt.

Miss Agda sa...

Mitt bästa tandblekningstips är en eltandborste! Ca 300kr.....

anna sa...

Jag vill verkligen bleka med, men har hört att det finns viss risk för ihållande ilningar och det känns MYCKET skrämmande för mig. Samtidigt har jag en väninna som har blekt hos tandläkaren och har inte haft några problem alls, och hennes tänder är superfina och vita!

Solli sa...

jag dricker varken kaffe eller röker men jag provade på Crest Whitening stripes för ca 2 år sen. Det är remsor som har blekande gele på ena sidan och som man fäster mot tänderna i ca 30 minuter under en 2 veckors period. De funkade på mig och jag var jättenöjd! Kostar bara 200-300 SEK. här hittar du lite mer info om dom:http://www.whitestrips.com/whitestrips-home.jsp
hör av dig ifall du har fler frågor om remsorna :o)