söndag 19 oktober 2008

Vinn min goodiebag!



Härliga söndag - nu är det dags för en ny tävling! Den här gången går priset verkligen inte av för hackor. Eller vad sägs om ett höstlyxigt kit fullproppat med goda och välgörande ekologiska produkter:

- Chokladkrisp (puffad quinoa med chokladöverdrag)
- Green & Black's Butterscotch (choklad med knäckig fyllning)
- Grönt citronte från Qi (ekologiskt, rättvisemärkt och supergott)
- Citrus Creamy Bodywash från Weleda (ett måste i din dusch)

Fem lyckliga bloggläsare vinner var sitt höstlyxkit. För att vara med och tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget berättar hur just du lyxar till det i höstmörkret. Glöm inte att ange din blogg - eller e-postadress. Tävlingen pågår till och med fredagen den 24/10 kl 24.00. Lycka till!

Tävlingen sker i samarbete med Ekodirekt Stockholm, din ekologiska livsmedelsbutik på nätet.

, , , ,

111 kommentarer:

Miss Agda sa...

Klart jag vill vara med!!!!
Jag lyxar till det med Audrey Hepburn-filmer, snacks (gärna ekoligiskt :) OBS. B&J är ekologiskt också!),fotbad och levande ljus.
Kram!

Anonym sa...

Höstlyx hos oss: tända ljus, låg musik och goda grytor i det oändliga.

Anonym sa...

OJ Här vill jag vara med
Hur lyxar jag till det????
Dukar riktigt trevligt mitt i vardagen

Anonym sa...

Jag lyxar till den med ett bubbelbad med oljor och tven framför mig med en mysig romantisk film på. Runt om på badkanten ställer jag tända ljus. En skål med nötter står brevid mig och ett glas smothie eller en kopp te.
Ibland sätter jag även på mig en ansiktsmask.

Mikaela Zanderholm

Anonym sa...

Vilket härligt pris!
Lyx för mig är en varm filt, massor med värmeljus och så min älskade Tommy att mysa med. Det är det bästa som finns!
Kram Sandra

Rebecca sa...

Jag börjar med att sätta en deg. Medan den jäser första gången städar jag lägenheten. När jag bakat ut degen, och den jäser för andra gången, gör jag ostdippar, skär grönsaker i stavar, rostar nötter och gör fruktsallad. När brödet gräddas tar jag en dusch och sätter på mig rena myskläder. När brödet är klart kokar jag varm choklad, ställer iordning nybakat bröd med tillbehör på tevagnen bredvid sängen, sveper in mig i en filt och sätter mig i sängen med datorn i knät och löser korsord. Självklart med tända ljus bredvid och kärleksfull 80-talsmusik i öronen.

Anonym sa...

För att lyxa till det i höstmörkret finns det ju massor med förslag. Jag brukar nog ta en kväll för mig själv då det börjar med en varm dusch (då vi inte har ngt badkar:() inpackning, ansiktsmask, fotmassage och helinsmörjning från topp till tå. Sen fortsätter det med myskläder, massa värmeljus, godis och någon mysig film i soffan.

Just nu unnar jag mig också massagebesök 2 ggr i månaden mest för min kropps skull, men också just för att lyxa till det och unna mig. En heldag med min sambo ute i naturen är också lyx för mig i höstmörkret :-)

vad gör du själv för att lyxa till det? :)

lina sa...

Vilket underbart pris!!!

Jag lyxar till hösten med god mat så som värmande grytor, soppor & gärna ett glas rött till det. Massor av tända ljus både morgon & kväll, samt en dos träning för att orka med hela den mörka årstiden!!!

(lina.abrahamsson@umeaenergi.com)

KATE sa...

Åå, en underbar vinst!

Jag lyxar till det genom att åka till stugan i Norrtälje, och med mig har jag gott sällskap och två stora matkassar fyllda med diverse delikatesser! När mörkret infaller tänder jag en brasa och bara njuter av kvällen :)

Min blogg adress:
http://katesvarld.blogspot.com/
Min Mail: kattisworld@hotmail.com

Anonym sa...

Tända ljus, tända ljus, tända ljus :)

Roligt pris!

Anonym sa...

jag går en långpromenad och sen myser jag antingen in mig hemma, tar en långdusch, tar fram vetekudden och sex and teh cityboxen, eller så myser jag in mig på ett fik med bra utsikt och sitter med kaffe och bara myser med en kompis :)

Anonym sa...

Jag myser till det genom att ta en härlig långpromenad eller ett hårt träningspass beroende på humör och ork. Sen tar jag en varm dusch innan jag lindar in mig i en filt och ser en bra film samtdigt som jag äter en smarrig fruktsallad med lite nötter och krämig grekisk yoghurt.

Johanna

Anonym sa...

tack tjejen =)

åh en sådan härlig!
ha en skön söndag

Ylva sa...

Den absoluta höstlyxen för mig är att ta en morgonpromenad kring tiden då det ljusnar - för att ge sig ut i den motiga, mörka och kalla morgonen är inte alltid lockande - men när man gått igång kroppen lite och får uppleva hur solljuset vinner över natten är det inte mycket som slår den känslan... Bättre start på dagen kan man inte få!

Inte minst blir det också en påminnelse om att ljuset alltid väntar bakom hörnet, även när allt känns nattsvart och tungt!

mariia sa...

För att riktigt mysa till det bjuder jag hem mina underbara vänninor för en myskväll i soffan.
Där surplar vi varm choklad och äter en massa gott.
Med fullt av tända ljus kollar vi sedan hela kvällen på SATC-boxen.

Det kallar jag höstmys!

kramar mariia

http://mariias.blogspot.com

Anonym sa...

Visserligen just vunnit hos dig men jag kanske har hamnat i turträsk =) så jag hoppas igen.
Lyx för mig i höst mörkret är som för dom flest levande ljus, något vi har brinnade hela dagarna när det är som gråast. Inte bara jag som tänder utan även sambon (oftare han faktiskt) och nu har mina tonåringar tagit efter.
Krypa upp i soffan under filten med något bra på tv eller ett roligt sällskapsspel med hela familjen.
kram smillasplats.blogg.se

Lallis - liv och leverne sa...

Hamnade här på din sida via en annan blogg. Och så ser jag en massa gottigheter! Och en fin sida som jag absolut kommer att komma tillbaka till flera gånger.
Ha en skön söndag.
Kram Lallis

Anonym sa...

Precis vad jag behöver! Denna goodiebag skulle verkligen förgylla min höst som består av plugg på 150%. För den lilla tid jag får över brukar jag lyxa till det med en bit choklad, mandariner (som är helt underbara nu på hösten) och självklart en kopp med ryckande hett teá. Brukar även sitta och läsa inspirerande bloggar och nu har din hamnat hos mina favoriter (; En helt underbar film är The Holiday och det är den perfekta höstfilmen! "Håller tummarna" Ha en underbar kväll!

Hanne sa...

Så fine premier:) Jeg lyxer til høsten med masse levende lys, et herlig varmt pledd, spa-kvelder, og mat og gjerne SATC på TV:)

Anonym sa...

Åååh, vad gott det skulle vara att få vinna =)myspys!

När jag myser då bjuder jag in trevliga vänner, kokar kaffe och bjuder på äppelpaj med vaniljsås (äpplena brukar jag plocka själv,och pajen är såklart made by me) Jag tänder ljus och lägger fram filtar att vira in sig i och sen tjatas det och skrattas det och oftast blir det en film till. Det är den bästa medicinen mot mörkret! =) bästa hälsningar, Uli

Anonym sa...

Hösten ska avnjutas med massor av tända ljus, té med kanel- och äppelsmak, varma filtar och mysigt sällskap:)

Anonym sa...

Åh allt det där lat gott!
Jag brukar byta om till myskläder och lägga mig i soffan med ett täcke och titta på tv. Jag brukar gärna äta choklad också :) Så skönt när det är ruggit och kallt

Anonym sa...

Herregud jag får spader, nu är det åter igen minusgrader.
Oväder och kyla går genom ben och märg,
jag känner mig trött och huden tappar färg.

Allt man vill göra är att sova,
men det blir inte bättre - det kan jag lova!
Så lyssna, hör upp, ta till er mitt tips,
det gör er piggare och gladare - vips!

En kväll när det finns tid över,
tar jag hand om själ och kropp,
det är precis vad jag behöver,
för att få känna mig på topp.
Badar, scrubbar och kör lite peeling,
njuter av lugnet - what a wonderful feeling!

Låter sambon vara kvällens kock,
dricker kvällsthe i soffan iförd morgonrock.
Tänder ljus och äter en bit mörk choklad,
läser om Power-Petra för det gör mig glad!

Och du, det är okej att vara egoist,
för gör du sånt du själv gillar - blir höstmörkret aldrig trist!

Anonym sa...

Sv: ja påsen var sjukt fin!
Jag tävlar gärna jag med. Höstlyxar gör jag bäst när mina dagar är välplanerade och jag sen får komma hem, luta mig tillbaka i soffan, lukta på min killes nacke och bara vara. För att bara vara är en otrolig lyx!

Kram på dig söta

LIA sa...

Vilket fint pris :) Jag vill absolut vara med och tävla!

Mitt bästa höstmys-tips är det jag gör just nu: sitter i pyjamas i soffan, nyduschad, dricker te med honung och mjölk, äter choklad med 70 % kakao, har tänt några stearinljus, lyssnar på favoritmusik och läser bloggar :)

Anonym sa...

Jag skulle vilja vinna korgen åt min underbara syster Linn som pluggar till barnmorska och är jordens bästa ställ-uppare som barnvakt.
Min kyx i höstmörkret är tända stearinljus, ett glas rött (eller två), Mercichoklad och en varm filt i soffan.

Anonym sa...

jajjemän de va den som låg i goodiebagen :)

Anonym sa...

jag lyxar med gb glass i soffan med en filt och kollar på film eller bloggar tillsammans med min nya kattunge "lille rut".

Anonym sa...

jag vill vara med!
jag är urkass på att lyxa till det, så just därför vill jag vinna extra mycket, så att jag får unna mig lite lyx också!

men några härliga ljus och kura ihop sig under en filt i härligaste soffan är ju inte helt fel, det är nog det närmaste jag kommer lyx ;)

nina.ollashed@bredband.net

Terese sa...

Klart jag måste tävla! Jag lyxar till det i höstmörkret med doftljus från Durance, soft musik och långa tjocka strumpor. En kopp te i handen och en trött kropp efter ett härligt träningspass är inte helt fel heller. www.sparkibaken.se, teresealven@hotmail.com. Men det tror jag du vet, flitig bloggläsare som du är! (vi måste ses snart, nu har du faktiskt sett mig TVÅ gånger ;-) )

Anonym sa...

Jag jobbar på sommaren dygnet runt, med folk omkring mej hela tiden,...så lyxet för mej nu är tystnaden!! När jag läser era lyxvanor,..så låter min så trist det kan bli,..men ack så skönt!
Tänk om man kunde ha lite tur att få lite choklad också....till en bra film! Då bliiiiir det lyxigt!

Anonym sa...

Jag är en person som älskar när det blir lite mörkare. Då kan man mysa och lyxa till det lite extra för sig tycker jag. När jag väljer att lyxa till det lite extra brukar jag tappa upp ett varmt bad med skumm och olivolja i vattnet. Tända lite ljus och sätta på en skiva med avslappnande musik. Lite snacks bredvid och en bok i handen. Självklart en ansiktsmask och en vårdande inpackning i håret under tiden. Det kan verkligen inte bli bättre än såhär. Att unna sig något borde vara en regel! Man mår så mycket bättre efteråt. Hoppas du tycker om mitt tips på höstmys! :) KRAM Petra!

Anonym sa...

Nu har jag inte vunnit en endaste lien tävling, men gör ett nytt försök, skam den som ger sig;)

Hanni's sa...

Med tanke på att man alltid har massor att göra och det alltid finns någon deadline som ska mötas, så blir lyx för mig att ha tiden att kunna vara med vänner - en enkel fika kan vara lyx på hög nivå, eller helt enkelt att lära känna dem man har bättre, för det kräver tid...vilket är lyx idag.

Kvalitetstid är lyx.

hannisgold.blogspot.com
supply@live.se

Anonym sa...

hyr film och köper massa gott och äta och tänder ljus :D

Anonym sa...

För att lyxa till det i höstmörkret finns det ju massor med förslag.

Anonym sa...

Jag lyxar till det med egna hemma spa kvällar :) Min hud (såsom nästan alla andras) blir så torr på hösten därför är det viktigt för mig att återfukta den. Då går det att lyxa till med egna inpackningar & duschkrämer av eteriska oljor. Gärna något med äkta lavendel :) Jag gör ansiktsmasker, filar fötter, hårinpackningar, tänder ljus och bara kopplar av :) En tid för mig själv helt enkelt.

Kram Josefine

Anonym sa...

Jag lyxar nagon kvall nar jag ar ensam hemma med gosiga randiga flanell-pyjamas byxor, gos-kofta, raggsockor och tacke i soffan framfor en bra film, med doft-kjus och gott te och kanske en chokladkaka eller sa! underbart

kram fran Karla/ flickanistaden.blogg.se

Anonym sa...

Jag kryper upp i soffhörnet med en kopp varmt thé och myser framför en romantisk film.

Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla

Anonym sa...

Mys för oss är en filmkväll i soffan med barnen, filtar, tända ljus och godsaker på bordet..då är det bara att trycka på play ..:)

Vinsten såg superb ut!
//Thea M

Anonym sa...

för att lysa upp min vardag nu i höstmörkret så måndag-torsdag kryper jag ner i min soffa kl 19.30, tar på mig mina underbart gosiga fårskinnstofflor, drar på mig en mjuk pläd, tänder ljusen i våran "ljus-pärl-krona", laddar upp med en kanna thé och ett par goda smörgåsar av något av mina hembakade bröd -just nu vörtbröd, och njuter medan jag tittar på "halv åtta hos mig" på tv4.

På helgen är det samma visa som gäller fast då tittar jag istället på någon ny film och myser med lite naturgodis, frukt och mörk choklad till filmen också! =)

Kram, Jennie.
www.kalasgott.blogg.se
love_dream@spray.se

Anonym sa...

Riktig lyx är om jag har tid för mig själv att yoga minst en timme, sen mysa i soffan med en bok, rött té och alltid ett par bitar mörk choklad. Vore så trevligt med vinst!

Mvh. Belle, xbelle@hotmail.com

Anonym sa...

Jag myser inne med att spa:a... duscha länge å pyssla om mig själv... Fixa nåt gott att äta... Dricker (blom)te i soffan bland en massa kuddar... Gärna med en god bok eller bra film... eller serier på teven... Myspyskläder å stora flyffiga tofflor på så klart! :D

zuzibuzblogg@bredband.net

Anonym sa...

Lyx är att ha trevligt med goda vänner, spela sällskapsspel, dricka te, äta nygräddade bullar. Kanske se nån lättsam eller romantisk film. Ha riktigt trevligt helt enkelt!

Anonym sa...

fick inte med hela min bloggadress.
men nu e den med!

Anonym sa...

När jag höstmyser gör jag det gärna ihop med någon, pojkvännen eller en kompis. Då blir det oftast film ihop under en filt, kanske delar man på ett choklad också? Höst = mys.

Unknown sa...

När jag lyxar till det i höstmörkret kopplar jag bort allt som har med studier och jobb att göra. Lägger mig på soffan med kaninen på magen och kikar ut på höstträden. Det krävs inte mycket för min del.

Elin sa...

jag går och simmar en (eller två) kilometer på centralbadet i uppsala och njuter av utsikten av ett höstigt uppsala genom fönstret. då passet är klart klär jag på mig en stor härlig stickad tröja, ett par varma stövlar och bästaste vinterjackan. är jag på extra lyxhumör smiter jag förbi yukikos på vägen hem och njuter av en låda 9bitars sushi i soffan framför ett härligt avsnitt av greys. vardagslyx om något!

Anonym sa...

Mitt höst mys är såhär, först på kvällen tar men ett bad, med en MASSA skumm med sin älsklign, efter detså sätter man sig och ser en film medan man delar på en Ben & jerrys och såklart lite godis :) enkelt är det absolut bästa, varför krångla så mycket :)
Kram

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att bada badkar. Läser en bra bok och helst käkar godis på samma gång. Så tänder jag ljus och släcker taklampan så att det blir lite mysigare. Definitivt det mest avkopplande jag vet.
/ colorelle.blogg.se

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att bada badkar. Läser en bra bok och helst käkar godis på samma gång. Så tänder jag ljus och släcker taklampan så att det blir lite mysigare. Definitivt det mest avkopplande jag vet.
/ colorelle.blogg.se

Sandrah sa...

Att resa hjälper! ;)

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att tända massa levande ljus o elda mycket i våran kamin vi har,o mysa på pläden=)
Sedan kryper jag även ner med en bra bok i sängen o bara myser med massa levande ljus runt omkring.

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att tända massa levande ljus o elda mycket i våran kamin vi har,o mysa på pläden=)
Sedan kryper jag även ner med en bra bok i sängen o bara myser med massa levande ljus runt omkring.

Anonym sa...

Nu när hösten är här så brukar jag ta hit min pojkvn bädda ner oss i sängen och sätta på en mysig film eller ara titta på tv. Vi pratar och skrattar och har det mysigt, det är fan det bästa med hösten :D

Flickan_saga@hotmail.com

Anonym sa...

Jag lyxar till det i höstmörkret med att krypa ner i soffan, lägga filten över mig och att kolla på en rysare. Självklart så har jag en chokladkaka i näven.

Sandra N sa...

Mitt bästa vardagsmys tips på hösten är att tända en brasa i öppna spisen och sätta sig framför och bara njuta av värmen och höra hur härligt det sprakar ifrån elden.
Gärna på lammskinn med familjen som sällskap och kanske en kopp the. Varför inte testa grönt the...

Så mysigt vardagsmys, förgyller trista måndagskvällar till nåt fint att börja veckan med.

Kram Sandra N

Anonym sa...

Jag är med och tävlar.

Höstmys för mig är

smågodis, tända ljus, en gosig son i famnen och en filt. Där ska vi ligga i soffan och peka och prata om ljusen (han är fascinerad av ljus och lampor), kanske kan vi kika på en Disneyfilm.

mail: info@annakarlsson.se

Anonym sa...

åhh..vilken lyxig korg. Jag lyxar faktiskt inte till det så ofta, men då det sker...sker det ordentligt. Jag brukar sätta en ansiktsmask, kura upp mig i soffan med en påse smågodis, tända bara ljus och sedan bara mysa med en härlig bok. Ingen annan än jag ska vara hemma - för lyx innebär just då att jag ska vara lite ego =)

Anonym sa...

Tjohej! :)

Är det okej att dreggla redan nu över LYXKITEN? :p

2 dagar sen köpte jag doftljus med doften vanilj från Lagerhaus, tror det var 19kr/st. Dom luktar SÅÅÅ gott och dom var ju nte dyra heller. Innan jag tänder dom så tar jag och duschar så att jag är fräsch, sen så tänder jag ljusen och sitter och letar efter alla lyxiga bloggtävlingar och blir avundsjuk men ändå positivt glad eftersom jag har ju ändå en liten chans att vinna, riight? :)
Och just denna mörka kväll så börjar ju Prison Break, det är ett måste att se. Så ja, så ser min mörka höst kväll ut idag!

Hur ser din ut? :)

Här är min länk:
http://monnes.blogg.se/2008/october/lyxkit.html#comment

Ha det fint!

Anonym sa...

Självklart är man med.

Lite gott och lite ljus tillsammans med en bok är perfekt !

nicole.larsen@live.se

Katja Kristoferson sa...

Jag njuter av en god Pinot Noir framför brasan. Om det är vardag kanske jag skippar vinet och stickar lite på en tjock härlig sjal istället. Jag tittar även på mängder av tvserier.

Anonym sa...

Tänder brasan, tänder en massa värmeljus,lägger kidsen - och passar på att förföra sambon .. *hi hi*

Anonym sa...

Jag vill vara med och tävla! Mamma skulle verkligen uppskatta det!

När det är kallt, och höstigt utomhus, tänder jag några ljus, tappar upp badkaret, och sätter på lugn musik. Vattnet ska vara sådär brännhett, så att man får jobba för att komma i!

Anonym sa...

Jag lyxar till det med kex och ost med min pojkvän.. och tända ljus i höstmörkret. =) Jätte mys!

Hjärtat Mitt sa...

Jag tänder MASSOR av ljus och tittar på någon bra film med mina barn.

Kram Mari i Marieholm

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att gå hem tidigare från jobbet och gå ut och leka med mina barn, vädret är inga problem, bara man klär sig därefter. När vi lekt klart har vi fått härliga rosor på kinderna och då går vi in och tar en kopp varm choklad!

Kram!

Lilla huset på prärien sa...

I höst mörkret är det bra att lyxa till det
helst ska det va mörk choklad så jag inte blir fet
Därför måste jag anmäla mig hinna
så att jag detta perfekta kit kan vinna!

Kram Jenny

Anonym sa...

Jag lyxar till det denna hösten genom att gå ofta på bio med mina vänner, skön omväxling till familjelivet som annars upptar hela min tid :)

Sofy sa...

Hej! Härligt initiativ!
Jag lyxar genom att köpa champagne på systemet. Riktig champagne ska det vara. Medan den ligger på kylning under dagen tar jag med min mina bästa tjejkompisar ut och rider turridning på islandshästar. Luften, farten, lugnet, doften! När vi kommit åter till staden äter jag middag med prinsen, som HAN har lagat (det är också lyx). Vi dricker champagne och äter sedan jordgubbar kvällen lång. Och ja, vi tänder också ljus!

Anonym sa...

Hej!
Jag lyxar till de i höstmörkret genom att ta ett undedrbart skummbad, med ansiktsmask och tända ljus. Det sitter inte heller fel att basta med sin pojkvän...
Kram Anna
annna93@hotm...

Anonym sa...

Börjar med en härlig långpromenad, tar sen ett varmt doftande bad när jag kommer hem... skum, badolja, levande ljus... kvällen är gjord! =)

Katarina M-I sa...

Höstlyx för mig är att njuta av årets skörd; mustiga äpplen som skalas och bakas i ugnen med lite ringlad sirap, kanel och kardemumma över. En god turkisk youghurt som bryts av med lite vaniljsocker blir pricken över i. Doftar fantastisk gott och får mig att ÄLSKA att det är höst.

Anonym sa...

Jag kör det klassiska, tänder en massa blockljus i våran igenmurade öppna spis, sen ett gäng med doftljus och så kokar jag en STOR kopp med något härligt te.
Och någon gång då och då unnar jag mig även en bit mörk choklad, gärna lindts mintchoklad. Mmmm. :)
Det funkar lika bra vare sig man ska sitta och kura i soffan och mysa framför tvn som framför datorn. ;)

Anonym sa...

Höstlyx för mig är att sitta hela familjen samlad framför tvn, med en varm brasa tänd, levande ljus, något bra på tv och äta något gott :) Det som finns i din goodiebag vore gott att smaka, har aldrig blivit av att göra det förut, vore trevligt! :)

Anonym sa...

För att lyxa till i höstmörkret så ;
Tänder jag ljus i lyktor både inne och ute.
Njuter av goda middagar & något gott att dricka.
Solar solarium ibland.
Tränar minst en gång / vecka.
Umgås med människor jag tycker om .
Läser härliga bloggar .

ingegerd sa...

hej jag skulle gärna vara med och tävla...Jag brukar köra lite chokladfondu med frukt och gott med tända ljus och filt upp krypen i soffan med den man tycker om!!

godistjejennr1@hotmail.com

Anonym sa...

halloj :) jag är inte så lyxig av mig men skulle gärna vilja bli! Jag brukar ibland tända ett doftljus i mitt rum det tycker jag är mysigt :)

helena.amanda@telia.com

Anonym sa...

Jag tänder värmeljus i hela lägenheten, gör varm choklad med vispgrädde eller en varm kopp te. Sen väljer jag ut en bra film, ropar på sambon, kryper upp i soffan med en filt och bara njuter. Ibland blir det även ett dopp i jacuzzin.

Anonym sa...

Jag lyxar till det genom att ge mig själv tid att göra något jag mår bra av,, i mitt fall åker jag till simhallen och simmar lite och sen myser jag i ångbastun.... Emma

Anonym sa...

Jag brukar luxa till det i höstmörkret med
att ta upp ett varmt bad, gärna rosa och mkt skum och sen massor av ljus tända och sen en skönbok och mörk choklad:) det är ljuva tider!

HA de fint!

Anonym sa...

Jag har jobbat allt för mycket nu i början av hösten för att fullföja krav som främst jag själv sätter upp. Nu har jag dock insett att bara jag själv sätter upp dessa mål och därför har jag också möjligheten att ändra på situationen.
Därför lyxar jag till det med en veckas ledighet för att bara rå om mig själv. Det blir några dagar hemma hos min familj, en halv spadag för att slappna av i kroppen och en resa till min absolut bästa vän.
Choklad och ett varmt skumbad i all ära, men ibland behöver man mer än en kort lyxstund för att återfå energin.

Hoppas du får en lika trevlig vecka som jag planerat!

Ida sa...

Tänder några ljus, plockar fram favoritrullarna och kryper ihop under en filt i soffan tillsammans med mina katter. Bättre än så blir det inte!
Denna årstid är perfekt när det kommer till att titta på film, så stämningsfullt med mörkret, regnet som piskar mot rutorna och vinden som viner runt knutarna!

Det gäller att försöka se det positiva istället för att fokusera på det dåliga med att vi går mot kallare tider!

petra sa...

Hej!
Den här tävlingen vill jag ju inte missa.

Lyxkväll kan vara när vi sitter hela familjen i soffan och tittar på en film tillsammans som barnen har valt. Med godis chips och cola.
Det är så mysigt att se hur det lyser i barnens ögon.

En lyxkväll för mig själv är när man sitter i gillestugan och den öppna spisen värmer mig efter en promenad i höstkylan, en kopp härlig varm choklad får gärna vara i min hand.

ha det bra

Anonym sa...

Jag lyxar till det med att ta han dom mig själv, spakväll med bästa vänner är perfekt. Ansiktsmask och hårmask, sen smörjer man in sig med en väldoftande bodylotion och kryper ner under filten i soffan framför en bra film!

Anonym sa...

Under hösten blir det både kallare och mörkare, och kanske mysigare? Det tycker i alla fall jag och jag brukar passa på att mysa ordentligt! En perfekt höstdag innehåller regnigt väder, en bra skräckfilm och ett gäng vänner, plus en god kvällsmacka med smörstekta kantareller, mums! Så mysigt med hösten just nu, svamp och annat gott i maten.

Min mail är master_jacka@hotmail.com

Anonym sa...

puffad quinoa, lät ju jättespännande.
jag tror att jag har tjatat sönder en kursare med mitt tjat om lussebullar, för hon sa att hon skulle baka det i helgen... det är så jag kommer höstmysa/lyxa den här hösten... med hennes lussebullar och varm choklad och bloggläsning.

Anonym sa...

Höstlyx för mig!
Är att bjuda över vännerna på middagar med hemlagat och hembakat (jag älskar att laga mat o baka). Eller köra tema kvällar, t ex

"Sex and the city" - Tjejkväll
Välkomst drink: Cosmopolitans, mat och filmen såklart.

Men en uppiggande promenad i höstsolen alterativt gympass vid sämre väder, sen SPA-mysa i badrummet, på med mjukiskläderna. Nytränad & nydushad måste vara en av de bättre känslorna och att belöna sin skönt utmattade kropp med mys är bara TOPPEN.

Göra en kopp te (i de där dyra underbara te-kopparna du inte kunde låta bli att köpa trots den hiskeliga prislappen) & givetvis en fin chokladbit till, kura ihop sig i soffan under en mysig filt och se en film eller läsa hälso-bloggar som är min personliga favorit sysselsättning.

Anonym sa...

Jag lyxar till det med en stor kopp varmt ångande te eller en smoothie med blåbär (som jag själv plockat), och nu när det är säsong slinker det ner en och annan clementin också, men den största lyxen är att omge sig med dem man tycker om - FAMILJEN. Så jag håller tummarna att jag vinner så vi kan pröva lite gott som är både ekologist och lyxigt (vilket är svårt att få tag på i ortens butiker).

Anonym sa...

jag lyxar till det genom att äta färska scones och te med mina vänner och kolla på sex and the city eller någon bra film!

Anonym sa...

klart man vill vara med!
Mitt höstmys: jag brukar ta på mig mina duntofflor och krypa ner i soffan och avnjuta lite clementiner, 70% choklad och titta på lite klassiker som pretty woman osv.

Anonym sa...

åh, vad gottttt !!
love chocolat !:P.

Inte hur jag lyxar till det utan hur min kära mamma lyxar till det på höstmörkret..

Mamma tänder en massa små ljus här och var, släker lamporna . hyr en romantisk komedi så att det inte blir allt för nostalgsikt och så mumsar vi i oss en massa chocklad och godis...
hela familjin inkl vovven :D
chilena_italiana@hotmail.com

Anonym sa...

När min sambo kommer hem på fredagskvällen, han veckopendlar till Växjö från Malmö, så blir det ett varmt o härligt bad med massor av tända ljus o sen god mat. Efter maten blir det e skön kväll i soffan, som brukar sluta ganska tidgt, är oftast helt slut på fredagskvällen! Lite choklad skulle kanske hålla mig vaken längre!

Anonym sa...

Åhhh jag vill ha:)

Anonym sa...

Jag brukar ta på mig varma kläder och gebe mig ut på en frisk promenad. När jag kommer in ska jag få lite frossa för då känns det ordentligt att jag varit ute i friska luften. Utöver detta ska jag veta att det inte finns några måsten utan bara slappa! När jag kommer hem från min promenad så tar jag fram en bra tidning, kryper ner i sängen och läser. På nattduksbordet står en skål med mandlar (som jag bara ääälskar). Sen vaknar jag dagen efter med tidningen på huvudet och äter en god frukost :)

Anonym sa...

Jag skulle gärna vilja vinna denna superhärliga goodiebag! :)

En mörk och dyster höstkväll brukar jag bjuda in vännerna på matkvällar för att träffas och umgås. Det är bättre att alla har tråkigt tillsammans, än att alla går för sig själva och har tråkigt! Man får ju oftast mycket roligare tillsammans också så att den dystra känslan försvinner :)

Kram!

Anonym sa...

Mitt höstmys denna höst har helt enkelt grundats i att jag har stannat upp och njutit av hösten. Brukar bli deppig inför den mörka delen av det svenska året, men i år har jag tagit varje dag i taget. Jag har förundrats över magiska färger - tänt värmeljus - gosat med min sambo under mysiga filtar till filmer.

En annan lyxig grej jag gör denna höst - för första gången - är att jag ska besöka London. 3-5 november ska jag dit med sambon.

Hur som helst har jag gjort vad jag har kunnat för att lyxa till vardagen, och tycker att jag har lyckats väldigt bra. Tycker verkligen att jag - och även min William - är värda denna belöning :)

Tack för mig!

Liza i pepparkakshuset sa...

Klart man vill vara med och tävla om så fina priser :)

Höstmys för mig är ljuslyktor, både inne och ute. En varm kopp te med något gott till.

Kram Liza

The Cat sa...

Jag brukar ha värmeljus, lägga ansiktsmask, peela skinnet. Köra inpackning på håret. När allt e klart avnjuter jag ett varmt bad med en god bok.
Slutligen när man är uppe och invirad i morgonrock så lägger jag nytt lack på naglarna.

Man blir fin och fräsh, avslappnad och rofylld. Helt underbart =)

Blogg: http://stunda.blogspot.com

Anonym sa...

Den här tävlingen missar man ju såklart inte!

Eftersom jag verkligen behöver lära mig att stressa ner så lyxar jag till det ordentligt med en timmes poweryoga, och efter det ett varmt och skönt bad med tända ljus och hemma-spa saker! Efter badet tänder jag massvis med ljus, och njuter av en kopp te och en god bok under en varm filt i soffan!

Detta är en lyx alla borde unna sig då och då! :)

Anonym sa...

höstmys att att ligga i ett varmt bad med skum och tända ljus

Anonym sa...

Åh vilken kul tävling. Naturligt vis vill även jag vara med och tävla :). Hmm, hur lyxar jag då till det i höstmörkret?! Jo jag tycker det är himla viktigt att lyxa på vardagarna. Allt för att göra hela veckan till en fest. Mysiga middagar mitt i veckan och gärna ett gott glas vin och trevlig sällskap till det. Ha en bra dag. Kram

Mela sa...

I höstmörkret lyxar man förstås till det med allt det vanliga: värmeljus, te i massor (gärna Kobbs röda med vanilj och honung), bad och body butter och middag med vänner. Sällskapsspel!

Men också med: Att fortsätta cykla till jobbet och få njuta av de få solstrålar som finns, gå ut på lunchen och sparka på höstlöv, andas många djupa andetag av den fantastiska höstluften, dricka varm choklad på uteservering med mössa och vantar. Bästa tiden på året!

Anonym sa...

den här hösten är min lyx att köpa hem en låda sushi och äta den i lugn och ro! då äter jag och njuter av smakerna istället för att bara kasta i mig maten för att fort få näring.

Anonym sa...

Jag tar en promenad med någon som jag uppskattar, oftast efter en lång dag med plugg. Sedan hem för att bada fotbad och troligen blogga litegranna. Lagar någon härlig måltid och njuter av alla vackra färger/det dassiga regnet. Mys. Hålla handen. Kärlek

Anonym sa...

- Jag är med och tävlar:)

I höstmörkret bjuder jag in mina vänner till en god middag med en massa vin och prat. Efteråt blir det mer prat och lite mer vin med tända ljus. En lyckadkväll i höstens mörker med alla sina vänner:)

Anonym sa...

Lyx i höstmörkret är att först ta en skön promenad för att sen vara så där härligt röd i ansiktet och kall om näsan och bara glida ner i ett bad med en bra bok (och lägger undan alla skolböcker för ett tag) de e lyx för mig :)

Linda
linda86a@hotmail.com

Anonym sa...

Lyx för mig är att boka in en spa helg. Låta andra ta hand om en, gärna tillsammans med kärleken. Massage, örtbad, god mat & bara slkappna av.

Lyx på fredagar är att tappa upp en varmt bad med härliga badbomber från www.lush.se och dricka vin, själv eller med sin kärlek, går bra vilket som=) Med lite doftljus, rökelse och nya nummret av Elle så är min lycka gjord!..och...mörk choklad..inte glömma!

Anonym sa...

Med rött chai-te, mörk choklad med mintsmak och så det allra allra viktigaste: kärleken!

asa_ein@hotmail.com

Anonym sa...

Jag vill börja med att tala om att jag älskar din blogg! För en mat"nörd" av stora mått och blivande kost- och friskvårdspedagog har din blogg det mesta man kan önska sig, dessutom har du mitt drömjobb, bara en sådan sak! =D

För att lyxa till det i höstmörkret bjuder jag in mina underbara, lika matnördiga vänner på middag. De kommer på eftermiddagen och sedan hjälps vi åt med att laga en underbar kyckling i lergryta med svenska, syrliga äpplen, kantareller, lök, viltfond, vin och en massa färsk timjan. Till det skrubbar vi härliga rotfrukter som vi skär i stora bitar och ugnsbakar i en form bredvid lergrytan. Medan kycklingen lagas och underbara dofter sprider sig i köket sitter vi och dricker lite vin och knaprar på handbakat knäckebröd med någon god ost och bara njuter av att ta det lugnt tillsammans i mitt mysiga kök med tända ljus i fönsterna och på bordet.

Det är sådana kvällar som värmer en inifrån och ut när vinden viner och regnet vräker ner på Göteborgs gator och det mesta känns grågrått. Det är sådana kvällar man kan längta till, men som inte är svåra att åstadkomma. Åtminstone inte med vänner som mina! =D

Tack för att du bloggar och ha nu en toppentrevlig helg, och grattis på födelsedagen lite i förskott!=)

//Linda

Anonym sa...

åå vilken vinst, jag är i stort behov av en himla massa egologiskt gott! jag vardagslyxar såhär på höstkanten med barnvakt åt min lille prins i några timmar och så går jag på ansiktsbehandling och massage.

finns inget som är mer lyxigare för mig. stressen lägger sig och jag får ny energi!

lycka till till mig i din härliga tävling! kram och skön fredagkväll till dig!