torsdag 9 oktober 2008

Jaaa - äntligen tävlingsdags!


Nu är det dags att tävla om en riktig Petra-favorit - nämligen müsli!

Och det är inte vilken müsli som helst, utan ekologiska lyxmüslin Aktiv Müsli, som innehåller aktiverat korn. Det är tidigt skördat, groddat korn som sänker kolesterolvärdet och alltså minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

I samarbete med Aktiv Müsli lottar jag ut 4 förpackningar Blåbär & Kokos och 4 förpackningar Hasselnötter & Dadlar (mina två personliga favoritsmaker).

För att vara med och tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget beskriver hur din drömfrukost ser ut. Tävlingen pågår till och med tisdagen den 14/10 kl 00.00. Glöm inte att ange din mejladress! Lycka till!

(Läs mer om produkterna här.)

, , , , , , , , ,

64 kommentarer:

Anonym sa...

Enkelt! Sen jag började läsa din blogg har jag blivit sugen på att göra min egen müsli. Idag när jag var i affären tänkte jag inhandla ingredienser... men kom på att jag inte visste vad... och att jag måste be dig om tips... och så har du en tävling. Kan inte bli så mycket bättre... så jag är med!

Anonym sa...

En av mina bästa frukostar åt jag i Paris. Mycket enkel men fantastisk:
cappuchino och croissant.
Inte så nyttigt så här i GI-medvetna dagar, men ljuvlig i all sin enkelhet. Speciellt i den underbara Paris-miljön.

Rosa Hemmet sa...

Den perfekta frukosten för mig är stora valmöjligheter och avnjuts bäst på helgmorgonen. Obligaroriskt är dock alltid naturell youghurt och musli av olika sorter. Brukar göra egen ibland när andan faller på, finns så många variationsmöjligheter. Annars ska det vara grovt bröd och flera sorters pålägg samt paprika, gurka och tomat i skivat format. Den perfekta frukosten avslutas alltid med en grapefruit som jag helst delar med prinsen:) Nu blev jag hungrig oxå! ha det fint

Miss Agda sa...

Den perfekta frukosten för mig vore färska bär med lite honung, omelett med skinka och tomat, croissant.... Det viktigaste är dock inte VAD man äter utan att man äter i lugn och ro utan att vara trött.

Men dessa muslisorter blev jag väldigt nyfiken på och är självklart med!

Katja Kristoferson sa...

Det finns så många olika frukostar:

1:En "special" och en västerbottentoast på Kaffebar, Hornsgatan (finns inte längre.. mycket sorgligt för det var det bästa kaffehaket i sthlm).

2:När jag bodde i kollektiv med min tjejpolare var det alltid någon (oftast jag) som gick upp på helgmorgnarna och bakade scones, som gärna serverades med chevre och blåbärssylt.

3: Sjyssta hotellfrukostar om man har tid att sitta läääääänge.

Anonym sa...

sv : ne usch vad de var obehagligt.
Allt bra med dig då ?

Anonym sa...

Mmm, blåbär och kokos låter fantastiskt gott!

I mitt tycke finns inget bättre än en stor och fräsch hotellfrukost. Kombinationen att vara ledig och kunna sitta hur länge som helst med ett välfyllt buffébord är oslagbart på morgonen :-) Är det dessutom möjligt att sitta ute i morgonsolen och äta den, vad fattas då liksom?

Anonym sa...

Den perfekta frukosten handlar inte om vad som äts utan med vem och hur. Jag älskar lördagar då min lilla dotter och jag sitter i soffan och äter frukost och ser på något hon valt. Oftast vill hon äta min hemmagjorda musli med extra rostade nötter.

6048gustafsson@telia.com

Anonym sa...

perfekta frukosten för mig är nog vad man kan kalla "en hotellfrukost":) Man kommer upp till ett dukat bord, fullt av olika läckerheter. Bröd, skinka, ost, ägg, müsli, flingor, yoghurt, massa frukt och grönsaker osv. Man äter tillsammans med familjen, lääänge och tar flera gånger av allting som finns framme. Sist avnjuter man en kopp kaffe och läser tidningen. Det är perfekt!

Hanni's sa...

Svar: Självklart, men om alla bara fnyser och aldrig säger något om det hon säger, så kommer alla stackars mindre ovetandes att gå omkring med falska sanningar.

Det finns så många människor som inte kan något om protein, kolhydrater och lipider. Därför anser jag att hon ibland gör mer skada än nytta...därför kommer jag fortsätta påtala hennes osanningar oberoende av hur mycket jag själv tar henne med en nypa salt. ;)

Anonym sa...

Äta amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap med pojkvännen! Det är kärlek det :-)

Anonym sa...

Bästa frukosten är på helgerna när hela familjen (sambo och dotter på 1 år) är samlad! Då sitter vi länge men en latte, några goda mackor och kokt ägg!

Anonym sa...

du föressten petra, vart kan man köpa dom där gojibären? :)jag är så sugen på att prova dom:)

Anonym sa...

Jag tänkte just be dig om recept på en god musli
Jag är superdålig på att äta frukost men gillar musli
Så en frukost för mig skulle vara just det juice ett ägg mörktbröd med en god ost och paprika

Anonym sa...

Morrn!Vilken bra idé med t-shirten!
/ Ulrika
colorelle.blogg.se

Anonym sa...

Min drömfrukost är att få sitta i lugn och ro med en kopp härligt grönt te och engelska scones med smör, hemmagjord marmelad och ost på. Det får gärna regna ute och inne har vi tänt i kaminen. Extra lyxigt är om man får möjlighet att läsa tidningen samtidigt!

lina sa...

Min drömfrukost utspelar sig i den grekiska ö-världen på en terass högt uppe, med havet som utsikt. Jag äter nybakt bröd från det lokala bageriet, färskpressad apelsinjuice, grekisk yoghurt med färska frukter och avslutar med en krämig cappucino!

Anonym sa...

min drömfrukost skulle vara att vakna upp på morgonen och på sängen skulle det vara framdukat, färskpressad apelsinjuice, fjällfil med müsli och linfrön, två rostade mörka brödskivor och självklart en banan.
men som läget är idag så får det kanske fortsätta som en dröm. =)

Ellas Inspiration sa...

Den hoppas jag få imorgon! Juice, kaffe, äggröra och hårt stekta bacon! Inte så nyttigt men ack så gott. Maken har överraskning på gång idag så kanske det blir imorgon...

Kram Karin

Anonym sa...

Ah, 2 filmer som inte jag har sett tror jag, tack för tipset:) dom ska jag kika på, plus titta in i första bästa hälsokostaffär:)

M. sa...

min drömfrukost är nog egentligen en ganska enkel frukost med en god gröt, frukt/bär och en god macka. frukost för mig är även ett gott sällskap, sedan kan själva frukosten vara hur enkel som helst :)

Anonym sa...

Min drömfrukost är min dundergröt som jag kallar den... *L* Spelar ingen roll vart jag äter den bara jag får äta den... :P

Dundergröt: havregryn & phylliumfrön & banan & kanel & proteinpulver & vispad äggvita & sojamjölk! :D

Anonym sa...

Glömde jue mailadressen: zuzibuzblogg@bredband.net

Anonym sa...

Min drömfrukost består av en kopp svart kaffe, ett glas tomatjuice, ett kokt ägg som äts ur kopp med örtsalt till och en skål antingen med gröt eller med yoghurt och müsli. Det viktigaste är att gröten/müslin ska vara "pimpad" med nötter, torkad frukt, gojibär och annat nyttigt och gott!

Till detta vill jag ha en bra modetidning att läsa också vill jag sitta och njuta av frukosten riktigt länge!

sofia_rosenqvist@hotmail.com

Anonym sa...

Ja, en saltlakritsglass vore en idé! Är det typiskt svenskt med saltlakrits?

LIA sa...

Min drömfrukost består av en smörgås, gärna mörkt bröd, med sallad, ost, skinka, tomat och gurka.
Till det en smoothie mixad av banan, naturell yoghurt, en klick honung, en bit vaniljglass och frusna blåbär&jordgubbar.
Till det ett stort glas iskall färskpressad apelsinjucie och jag är redo att möta dagen!

Anonym sa...

Jag vill vara med och tävla, så här kommer min "drömfrukost".

Min drömfrukost är väldigt enkel, då jag är en mamma så är det helt enkelt underbart när min man väcker mig och säger att kaffet och frukosten är klar, det finns inget godare än så, sedan spelar det egenligen ingen roll vad som serveras, men min man har bra fantasi och varierar ofta.

Annars så kan tycker jag nog att hotellfrukostar är underbara också, stort utbud och man känner sig lite lyxig.

Nadja

Anonym sa...

Ledsen men jag glömde mailadressen ...som kommer här:

nadjasculiness@hotmail.com

..sorry

Hanne sa...

Den beste frokosten jeg vet om er croissanter med ost og skinke. Men det har jeg jo bare en gang i blant, så ellers elsker jeg å kunne gjøre min egen musli, med masse ferske frukter og en god yoghurt.

Anonym sa...

åh, jag som älskar musli vill verkligen prova dessa!!

min drömfrukost är absolut en riktigt brak-hotellfrukost med stort utbud! så man kan äta lite av allt möjligt, olika pålägg, brödsorter, juicer, smoothies, ägg & bacon, yoghurt & olika musli-sorter, grönsaker och en massa färsk frukt! och helst nån sötsak efteråt!
naturligvis ska frukosten intas med sin kärlek och man ska sitta lääänge!

nina.ollashed@bredband.net

Marta sa...

jag älskar att äta frukost utomhus i soluppgången ute i stockholms skärgård. gärna i någon mysig stuga man har fått låna eller hyrt.

efter ett morgondopp sitter jag o min "man" invirad i varsin handduk med frukostkorgen mellan oss på bryggan, dinglandes med benen. det är en lugn morgon för en avkopplande frukost. hemgjord smoothie på förska blåbär, hallon, banan och mjölk. nybakat russinbröd med smör och ost. färskpressad apelsinjuice och kaffe/te. till efterrätt nybakade kanelbullar och kaffe/tepåtår.

vokaler sa...

det råkar ju slumpa sig så att jag faktiskt har ett gammalt med frukosttema :)

http://leopardia.webblogg.se/2008/may/draft-helt-plotsligt.html

Anonym sa...

Min drömfrukost består av naturell yoghurt med färska bär toppat med hemgjord müsli. Till det en skiva hembakat surdegsbröd med fikon och valnötter med hummus och paprika och självklar en kopp vitt té med smak av hallon. Frukosten ska intas i lung och ro med tända ljus och en tidning. Brukar alltid göra min müsli själv men skulle gärna smaka någon av dessa två sorter!

Anonym sa...

Först och främst så har jag tipsat om din utlottning

http://molnboanna.blogg.se/2008/october/musli.html

Jag är en sån där otäck människa som älskar hotellfrukostar dvs de som har äggröra och bacon, färskt bröd, massa goda pålägg och färskpressad apelsinjuice. Sånt får mig att gå igång.

info@annakarlsson.se

Anonym sa...

Åhhh min drömfrukost är en hotellfrukost, där man kan gå och plocka allt från färsk frukt, till färskt bröd, fil där man kan välja alla möjliga och omöjliga nötter, frön osv på och färskpressad juice. Mmmm älskar hotellfrukostar!!

Anonym sa...

Hejhej!

Min favorit frukost tjocka, bördiga scones. Med en nypa salt och juicen Tropicana.
Det låter kanske nte så jätte smaskigt men jag lovar, det är det!

Här är också min länk: http://monnes.blogg.se/2008/october/muuusli.html#comment

(mokiee@live.se)

Anonym sa...

Åh Petras favorit musli vem vill inte vinna den;)
Min drömfrukost börjar med sovmorgon (det känns som det va länge sen) sen ska sambon och jag vara ensama hemma och äta den i tv soffan och sitta och mysa=) Sen spelar det inte så stor roll vad det är. Men jag är en "smörgåstjej" så the och mackor sitter bra =)(Men med mitt "nya" liv så blir det inte så mycket såna)
Såna frukostar hade vi innan vi blev sambo =) Nu är det lite för mycket vardag över frukostarna .
kram smillasplats.blogg.se

Anonym sa...

Go kväll!

Min dröm frukost är när man sitter på landet och äter nypäggplockade ägg från gården, färskpressad jucie och en smörgås med keso och gurka!

Hoppas jag vinner!
Kram

Mammamuh sa...

Nybakade scones med hemmagjord färskost och hemmagjord jordgubbssylt. Ett glas nypressad apelsinjuice och äggröra på gårdens mjölk och ägg - det är livet!

Anonym sa...

Min drömfrukost skulle innehålla nybakat sirapsbröd, med pålägg av avokado och citronpeppar. Till det en latte. Efter det en smoothi gjord på färska bär, vaniljyoughurt.

Anonym sa...

Drömfrukosten blir vanliga ostmackor på grovt bröd, te och ett glas mjölk. Som jag brukar äta nu alltså men med större lugn, nu tjatar två småttingar om att dom inte vill ha, och dom vill gå från bordet mm mm :)

Blåbär och kokos= mums...

Sandrah sa...

Jag hoppar ofta över frukosten, tyvärr! Men jag skulle hålla mina ord om jag vann muslin! Speciellt den med blåbär och kokos. Mums!

Anonym sa...

Recept på min drömfrukost ;
Som sällskap , min älskade sambo
Juice
Grovt bröd
Bregott
Salami
Brieost
Gurka
Naturell youghurt
Torkad frukt
Kaffe

Anonym sa...

Min drömfrukost är den jag äter i princip varje dag!
- En kopp grönt te
- Ett glas b-vitamin-dricka
- Ett kokt ägg
- Grov smörgås med ost och grönsaker
- En bit ren/älg/vildsvinskorv
- Fil med färsk mango och linfrön

Anonym sa...

mild naturell yougurt med fruktmusli. nybakat bröd och färskpressad apelsinjouice.

Anonym sa...

Min drömfrukost avnjutes i lugn och ro utan barn. Då kan jag äta vad som helst :-)
Men får jag önska så blir det massvis av frukt, nybakat bröd, ost, te och juice. Müsli äter jag alltid på kvällen.

Anonym sa...

här kommer sämsta tävlingsbidraget bland alla jätteduktiga frukostätare med ljuvliga upplägg. jag hinner i farten dricka en kopp kaffe, sen ska jag kläs på, min lille kläs på, tänderna ska borstas, frukten till lillen ska skivas och bilnycklarna ska hittas...

MEN vinner jag ett paket müsli så lovar jag dig att ta mig tid och sätta mig ner i lugn och ro och njuta av en god frukost. deal?
mini

Anonym sa...

Min favoritfrukost behöver jag inte förbereda själv, utan jag kommer utsövd till frukostbordet där det finns färskpressad apelsinjuice, laktosfri vaniljyoughurt och basmüsli med flera tillval: russin, torkad frukt av olika slag, solrosfrön, pistagenötter och gärna torkade jordgubbar och papaya. Till det läser jag en bra tidning, antingen en ren flärdblaska eller en bra nyhetstidning (gärna DN med Boklördag). Jag sitter länge och när youghurten har lagt sig, så får jag oxå ner lite scrambled eggs, skivad paprika och gurka och en liten kopp Guteblandning (te) med laktosfri mjölk. Ingen brådska, utan vakna i eget tempo -en kanonstart på dagen!
(min mail är: camillasboklada@gmail.com)

Anonym sa...

massa valmöjligheter så jag kan äta det jag känner för :) musli har jag inte ätit på länge och det skulle sitta bra i min mage :)

Anonym sa...

Alla frukostar är bra frukostar - jag är definitivt en "frukostmänniska" och jag fungerar inte utan den ! Men allra bäst är såklart en lång, härlig helgfrukost - eller att bara få glida in på en hotellfrukost pch bara få ta för sig av allt smaskens.

cinsaga@hotmail.com

Anonym sa...

Efter att ha lidit av ätstörningar i x antal år, där det enda trygga och tillåtna varit kalasmörkt bröd med ett salladsblad och en bit kokt skinka & naturell lättyoghurt med äpple i är min drömfrukost allt annat än just det :)

Månad:December
Belysning: Mörkt men med massa tända ljus
Outfit: Flanellpyjamas & ulltofflor
Tidning: GP
Ljud: Tyst förutom radion som spelar Coldplay
Sällskap: Inget
Bröd: Rykande färskt & riktigt segt! Lite halvgrovt med stora hål i. Plus Lussebullar såklart!
Pålägg: Avocado, färskost, skinka, kalvkorv & leverpastej
Yoghurt: Milkos Fjällyoghurt Hjortronsmak
Müsli: En krispig, crunchig och söt (Inget meseri med lite strösslande, här ska det ÖSAS)
Dryck: Varm choklad med marshmallows
Viktigast: Stress är bannlyst & jag ska äta av allt tills magen står åt alla kanter & håll :)

(hannaoberg1987@hotmail.com)

Anonym sa...

Åh gott med musli!

Min drömfrukost innehåller mycket färska frukter och färskpressade juicer tillsammans med nybakat bröd och tusen olika pålägg att välja mellan och chokladpannkakor. Mums!

Anonym sa...

Min drömfrukost är obreskrivlig

Jag ska sitta vid en karibisk hav med det finaste sankornen och solen ska skina och en saltigt bris från havet ska nudda mitt hår framför mig finns det mängdes av cocosnötter, pasionfrukter, bananer, alla exotiska frukter ett glas med färdigt pressad grape mmmm kan känna hur det dreglas nu hahaha...man får inte heller inte glömma min laktosfria mellanmjölk blandat med O'boy !!... Mmmmm jag njuter med flera KG frukt skulle kunna leva på frukt om det gick !

Anonym sa...

det är typiskt i allt god fantasi glömde jag skriva min mail adress hahaha

chilena_italiana@hotmail.com

Anonym sa...

I somras var jag på roadtrip i Skottland. På ett B&B utanför Glasgow serverades alltid en hemlagad 7-rätters frukost varje morgon, och eftersom jag alltid är superhungrig på morgonen kan man väl säga att jag var i himlen. Den inleddes med yoghurt och musli, sedan kom toasten och därefter varmrätterna. En brakfrukost med bacon och ägg, korvar, rökt makrill och haggis(!) avslutades med pannkakor, sylt och färsk frukt. Gud vad mätt jag blev men åh så gott det var, plus att man stod sig jäkligt länge.. iaf tills lunchen :)

Anonym sa...

Min mail är förresten master_jacka@hotmail.com

Anonym sa...

min drömfrukost är nog alla frukostar med min manvän, eftersom mat smakr så mycket bättre i sällskap. hans amerikanska pannkakor, vaniljyoghurt, gevalia intenzo och fruktsallad...mums! gärna en söndag med expressen och afotnbladets söndagsbilagor och idol på ibakgrunden ;)

Anonym sa...

ja, och jag är ju jättemsart och gömmer givetvis mejlen: zweet_010@hotmail.com

Anonym sa...

Vardagsfrukost: havregrynsgröt med krossat linfrö, banan och kanel.Älskar också hotellfrukostarna, man sitter i flera timmar och är mätt fram till middagen!

Anonym sa...

Min drömfrukost består av en tallrik mild ekologisk yoghurt med en god musli och hallon, ett kokt ägg, nybakat grovt bröd med kalkon och grönsaker, ett glas vatten samt en liten latte. Den här frukosten står jag mig på länge! /Emma

Anonym sa...

Kanske inte den nyttigaste, men gooodaste frukosten består av hjortron fjällyoghurt, egen musli med valnötter och bär. Nybakade scones med någon god marmelad till, och ett stort glas nypressad juice.
Mums!
Min mailadress: Bantarbritta@hotmail.com

Unknown sa...

Min drömfrukost ser ut så här:
Jag får avnjuta den med pojkvännen vid min sida, tända ljus på bordet och julkalendern på SVT en vintermorgon (ja, jag har fortfarande barnasinnet kvar=)). Det snöar stora flingor utanför fönstret. Vi dricker rött te, har kokt varsitt ägg och äter något mustigt bröd. Filen som vi har framför oss ska gärna inmundigas med en spröd och god müsli och gärna med tillsats av skivade bananer eller en bärig sylt. Frukosten får gärna avslutas med en chokladtryffel! mums! :)

Anonym sa...

Den perfekta frukosten äter jag gärna på en ö, långt bort i fjärran. Gärna en väldigt folktom ö, med en massa palmer, vita stränder och turkost vatten. Frukosten får då gärna bestå av en smoothie gjord på färska tropiska frukter, croissanter, pain aux rasins, ägg och filmjölk med nötter och torkade frukter i. Frukosten avslutar jag gärna med en kopp rooibos té. Det är min DRÖMFRUKOST :o)

Anonym sa...

Krämig vanilj youghurt med musli, hårt sportbröd med leverpastej och paprika + 1 glas juce eller 1 frukt.

canise@spray.se