måndag 21 juli 2008

Odd Molly + Helena Christensen = Sant

Enligt ett pressmeddelande ska danska supermodellen Helena Christensen bli ansikte utåt i svenska klädmärket Odd Mollys vår/sommarkollektion 2009. Samarbetet invigs då Odd Molly premiärvisar kollektionerna under danska modeveckan i augusti.

Så här motiverar Odd Mollys kreativa chef Per Holknekt valet av Helena: ”Jo, det var lite av en chansning när vi valde att kontakta drömtjejen för våra kampanjer. Men Helena gillar verkligen det vi gör och vårt samarbete är produkten av en supersimpel förhandling. Helena är mittiprick för oss och hela hennes feeling andas Odd Molly… och för all del… även vice versa. Detta känns som ett starkt statement, men vi hör hemma på en mycket hög nivå och det här samarbetet känns bara självklart för oss alla”.

Fotograf blir ukrainska Yelena Yemchuk, som tidigare har fotograferat kampanjer för företag som till exempoel Lacroix, Dries van Noten, Kenzo och Cacharel. Annonskampanjen börjar publiceras i januari 2009.

Kul och spännande samarbete, tycker jag. Helena Christensen borde få designa en helt egen Odd Molly-kollektion i likhet med Kate Moss for Topshop och liknande. Skulle bli en klar succé.

, , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mallis va.... är inte avundsjuk alls, jag lovar! (sitter här helt grön)

ha det gott!:)
Miss S

Anonym sa...

Japp, jag har hela trädgården full med slemmisar. Skickar gärna ett par tusen till dig! :)

Anonym sa...

Ja hon känns verkligen väldigt passande!