onsdag 21 januari 2009

Operation: Stärka immunförsvaret


Penicillinknaprande sätter sina spår i kroppen och nu sätter jag in tunga artilleriet för att bli stark och pigg igen. Extra stor dos gojibär och en smoothie fullsmockad med supernyttiga blåbär blir det varje morgon. Efter lunch blev det en Proviva Female Mango som innehåller järn, folsyra, c-vitamin och bakteriekulturen Lactobacillus plantarum 299v.

Hur gör ni för att stärka ert immunförsvar?

27 kommentarer:

Anonym sa...

oj. jag äter c-vitamin. vet inte om det verkligen hjälper eller om det är nogt jag fått för mig? :P

Anonym sa...

vi testar just nu berocka Det sägs att det ska vara jättebra att använda som en kur

Miss Agda sa...

Eftersom antibiotika dödar alla "goda" bakterier så måste du äta/dricka extramkt probiotika nu. Köp även mjölksyrakapslar -det rekommenderas alltid då man äter antibiotika. Finns på hälsokost och apoteket. 70% av immunförsvaret sitter i tarmarna o förstör man de bra bakterierna där så får man nedsatt immunförsvar.
Jag äter även mkt Verum hälsofil o använder den i smoothies. En smoothie med den, gojibär & blåbär ger värsta immunförsvarsboosten!

Ses snart :) Kram

Anonym sa...

Allt med snälla bakterier för magen och mycket frukt och grönsaker kör jag på. :) Tror i och för sig att mycket är placeboeffekt, det som hjälper allra bäst är sömn, i massor!

Det är alltid bra att få i sig snälla bakterier när man äter antibiotika, själv fick jag äta antibiotika i två år (!!) efter en infektion i käkbenet. Inte kände jag mig påverkad för det, åt lite hälsofil då och då men annars, ingen skillnad eller minsta bieffekt (fast jag har kanske en stålmage) ;)

Anonym sa...

Jag försöker äta bra och träna. Och sedan lyssnar jag på kroppen, vilar när kroppen säger stopp. Krya på dig!

Anonym sa...

Hjälper inte gojibären (stavning?) längre? Jag bara retas. :))) Krypa på dig!!

Pia Wester sa...

Jag håller mig borta från sånt som messar med mitt blodsocker, har inte haft en förkylning på åratal.

Hanne sa...

Jeg tar Idoform melkesyrebakterier, og noe som heter nbg 24-7, som visstnok skal være som styrketrening for immunforsvaret:)

Anonym sa...

Mjölksyrebakterier i kapselform, som flera här redan rekommenderat. Det är viktigast! Annars låter det som att du har koll på läget, med blåbär och vitaminer. Bara att vila och dricka mycket vatten.
En kur Berocca är inte fel heller, extra mkt vitaminer och mineraler, så att kroppen återhämtar sig lättare.

Krya på dig! :)

Anonym sa...

Ja jag satt ju och lyssnade på ett helt seminarium om vitaminer....mineraler och tillskott igår:) Det viktigaste är ju att dom är naturligga eftersom kroppen knappt tar upp dom syntetiska...
men men....zink ska vara toppen tydligen....så vräk i dig nu så att du får vara pigg.

Jag hoppas på att dunna snika åt mig någon extra biljett eller nåt till modeveckan, får se hur det går. Kan inte du få nåt genom jobbet????
Vore ju så mycket roligare att inte behöva gå ensam:)

Kramar

lina sa...

Vila samt god och hälsosam mat!!! Kör dagligen med lactobaciller och tror att det hjälper mig. Peppar, peppar, men det är inte ofta jag är sjuk!

lina sa...

Vila samt god och hälsosam mat!!! Kör dagligen med lactobaciller och tror att det hjälper mig. Peppar, peppar, men det är inte ofta jag är sjuk!

Anonym sa...

Vad bra, det behövs ju i dessa tider, jag tycker alla är sjuka...jag kanske ska prova den för jag hinner och vill absolut inte vara sjuk!

Anonym sa...

Berocca, massa hemgjorda smoothies och medelhavskost =)

Lia sa...

Hoppas att du snart är frisk! Jobbigt när det aldrig släpper. Själv har jag inte varit det minsta förkyld på hela hösten och vintern..fattar ingenting, jag blir väldigt lätt förkyld och brukar åka på minst en dunderförkylning varje höst.

Nå, det är bara att gilla läget :) Förr eller senare hittar nog förkylningsbacillerna mig..

Anonym sa...

Försöker sova bra, motionera dagligen, äta hälsosamt o bara mååå bra helt enkelt. Samt dricker mivitotal som innehåller de flesta vtaminerna o mineralerna. Just det, rå vitlök när jag känner att jag håller på o bli förkyld.
Funkar faktiskt, inte vatt förk. på 2 år :))
Blir jag väl det nu då eftersom jag skryter ;)

Anonym sa...

Jag hoppas att du kryar på dig! Jag dricker gärna färsk juice, annars gör jag inte så mycket. Kram på dig!

Anonym sa...

Smoothie, frukt och färsk pressad apelsinjuice brukar vara en favorit här hemma när immunförsvaret behöver lite xtra stöttning

Krya på dig!

Ellinor sa...

Jag försöker att äta mycket frukt och bär, samtidigt som jag är noga med att alltid tvätta händerna efter det att jag vistats i offentliga miljöer ;)

Anonym sa...

Jag gör som Free Fashion Pia! ;)

Anonym sa...

Svar: TAckar... men du har rätt. Man ska låta bli plattången om man har bråttom :) Hmm... jag gör nog inte mycket för att stärka immunförsvaret. Borde jag det kanske? Fast vid närmare eftertanke så nej... jag bör nog hellre kämpa med att stärka resten av familjens immunförsvar. Killar verkar ju vara av det svagare könet ;)

Anonym sa...

mums,, jag brukar frossa i apelsiner också, de innehåller mycket c-vitamin och är så enormt goda, passa på nu medans de är som godast. =)

Anonym sa...

Jag ska just avsluta min dunder-pencillinkur för min tandinf. och jag äter grönt the-tabletter,superbra antioxidanter..och mer frukt än vanligt! Ha en fin Torsdag söt!:)

Anonym sa...

Blåbär! Det är dundermedlet som hjälper mot alla krämpor =) Sen så är det ganska mysigt att plocka dem själv också, meditativt.

Annars äter jag nåt kosttillskott med strandnypon också, det ska vara antiinflammatoriskt och jättebra.

Anonym sa...

Fiskoljekaplar är super tycker jag, varje morgon om man är riktigt duktig. Hoppas du tillfrisknar snart! Stackare där! Kramar

Anonym sa...

Den borde man kanske testa någon dag.

Anonym sa...

God verkar den vara också! Det finns ju också vitaminvatten på Apoteket som hjälper stärka immunförsvaret, som är bra :)