onsdag 19 november 2008

Tävlingsdags!


Nu är teälskaren Petra glad! För i samarbete med Tekompaniet har jag nöjet att presentera en ny tävling. Den här gången är det extra stor chans att vinna - hela 10 vinnare får var sitt paket energigivande te.

Du kan vinna:

Dilmahs "Variety Pack" med gröna teer, 5 olika sorter med 5 påsar av varje:
Grönt naturellt te
Grönt med äkta jasminblommor
Grönt sencha (japansk stil)
Grönt sencha med citrongräs
Moroccan mint - grönt med äkta pepparmynta

Four O'clocks Chai Sampler innehåller 4 olika chaiteer med 4 påsar av varje:
Svart chai
Grönt koffeinfritt chai
Vitt chai
Rooibos chai

För att vara med och tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget berättar vilket te du helst dricker. Ange också din mejl- eller bloggadress. Tävlingen pågår till och med måndagen den 24/11 kl 23.59. Lycka till!

Läs mer om Tekompaniets olika teer här.

, , , , , , ,

54 kommentarer:

Anonym sa...

jag dricker helst liptons green tea eller ett te som jag köpte i högtorgshallen, Kärleks-te med små hjärtan i. Så sött! :-)

Hanna sa...

Åh vilken drömtävling!Anser mig vara en tedrickare av stora mått och min favorit är alla gånger Rooibos Vanilj. När jag pluggade på universitetet och bodde i korridor så hade jag två tyska tjejer som närmsta grannar. De hade med sig vaniljrooibos från Tyskland, då fanns det nämligen inte tillgängligt överallt i vårt avlånga land. Vare eftermiddag bryggdes en stor kanna te, som det dracks ur och som fylldes på under hela kvällen unde lång mer eller mindre djupa samtal...ack det ljuva korridorslivet! Just nu så är jag inne på chai, tycker det passar så bra denna kalla och mörka årstid då det värmer nästan lika bra som glögg i maggropen. Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Chai latte är min stora favorit. Doftar och smakar underbart gott. För att det ska kännas lite lyxigare så brukar jag välja "chaitime" med omsorg.

Anonym sa...

När jag dricker te, så brukar jag dricka Liptons gröna, eller något med mintsmak. Kommer nu på mej själv att det är längesedan jag druckit te,....!!! Ja, förutom iste då på sommaren!!!! För det går det åt massor! Men nu är det kallt och ruggigt, så en massa nytt te skulle vara jättekul att få smaka på!! Hoppas på jättetur!
gotland@speedmail.se

Anonym sa...

Absolut vill jag vara med!! ÄNTLIGEN en tävling jag kan delta i nu när jag går på mina sopper (håller på att gå ner i vikt, tappat 37,8 kg hittils)

Just nu dricker jag heöt grönt naturellt te :-)

Trevlig torsdag!

ps. Har tävlingsvecka inne hos mig den här veckan, kika gärna i där o delta du med!En ny tävling varje dag har presenterats.

Anonym sa...

Usch jag är en sån där tråkig the drickare, köper mitt the på typ Ica. Men dom få gånger jag besöker en thebutik blir jag som ett barn i en godisaffär =) Dricker oftast av gammal vana fruktigt the. Skulle vara kul att prova något för mig nytt the.
kram

Anonym sa...

Jag är självklart med som alltid!

Saken är den, att jag dricker nästan aldrig thé utan det blir bara kaffe hela tiden. Men häromdagen nu, så satt jag och tänkte om jag skulle sluta med kaffet och börja dricka thé. Helst något som man får lite mer energi av, så trött som jag är hela tiden. Om det nu finns något sånt thé? Så denna vinsten vore ju hur bra som helst, och vilken tajming:)

Kram!

Anonym sa...

Vad kul med tävling, självklart vill jag vara med :).

Åh vad svårt, det finns så många goda. Men jag gillar ett svart te med champagne och jordgubb. Sen även ett grönt te med citron i. Mums.

Anonym sa...

Jag har inte druckit så mycket te
Har tänkt att ändra på det
Citron te och kamomill te är gott

Anonym sa...

Jag dricker helst vanligt grönt te, ibland har jag i en skvätt honung eller lite citron också, te är ju så mycket godare än kaffe!
Kikade runt på tekompaniets hemsida och tycker att det gröna koffeinfria chaiteet lät supergott! Älskar kardemumma, kanel, ingefära, kryddnejlika mm, och ett stort plus att det var koffeinfritt!

Zizzi sa...

Jag dricker helst "Sweet chai organic ayurvedic spice infusion" från Yogi Tea.
Det är ett gott, sött och kryddigt te. När jag var gravid köpte jag bara Ingefärste, vilket jag tycker är gott nu också.
Kram cissi

Rebecca sa...

Jag dricker helst inte te, utan äter det helst i pralinform. Och då ska det vara en pralin med det gotländska teet Kalkstensdrömmar. Självklart från Annelie K choklad i Uppsala.

Anonym sa...

Jag dricker mycket te, tycker det är så värmande och gott, speciellt till en kvällsmacka eller något onyttigt fikabröd. Helst något grönt te och där är jag inte så nogräknad. På jobbet har vi just nu Four O'clock thé energie nirvana. Fairtrade-märkt och allt! Kanon, man kan dricka med gott samvete :-) !

Miss Agda sa...

Jag har faktiskt börjat dricka mer och mer te så klart jag vill vara med! Jag dricker mest grönt te, gärna med lite ingefära i (för att förebygga förkylningar) och några ggr i veckan blir det rött te också. Te är härligt att dricka när det börjar bli kallare ute, sitta men en stor kopp framför sig och hålla om den med båda händerna så man värmer händerna också. Det gör jag just NU :-)

Elin sa...

Jag är en person som skulle kunna kallas tejunkie. Till frukost blir det Kalkstensdrömmar från gotländska kränku, följt av gröna tigern på förmiddagen, på eftermiddagen blir det en kopp grönt igen, för att sedan avsluta dagen med ett rooibos som i nästan juletid just nu är knäck och kola smak på :)
ska jag nämna att stora mängder te konsumeras och lyckan är total om jag får prova nya sorter? :)

Anonym sa...

Jag har fastnat totalt för chai och då gärna grönt. Nu när det börjar bli lite kallare kryper jag gärna ner under en filt i soffan efter frukosten en stund med mitt te och samlar kraft inför fortsatt jobb den dagen.

Anonym sa...

Jag är en riktig te-junkie som helst dricker väldigt söta teer, antingen chai-te med en skvätt mjölk i eller rött roibos-te. Gärna med en massa pepparkakor eller bullar till.. Mums!

Min mail är master_jacka@hotmail.com

Rosa Hemmet sa...

Åh vad kul med tävling! :) Måste nog säga att det är olika beroende på sinneslag och så vidare, men det som står sig i alla väder är ju earl grey. Kanske lite tråkigt ;)

Anonym sa...

Jag gillar fruktiga té:n, just nu är smultron- och björnbärsté mina favoriter!

Josefine sa...

Det beror lite på, vill jag bli lite pigg är det gott med ekologiskt blåbärste, på kvällen dricker jag hellre något grönt te, tex. jordgubb och champagne, så att jag inte får svårigheter med att sova.

Anonym sa...

Mitt favoritte är den gröna lösviktsblandningen Kustfägring, med smak av havtorn, jordgubb och Yoghurt. Det avnjutes bäst i en stor härlig temugg tillsammans med en ostmacka med mycket paprika på - mums! :)

Hanni's sa...

Det här är ju perfekt nu när det är höst och man vill värma sig med en kopp te. Jag älskar grönt te och chai. Vore helt underbart att få en extra energikick nu när träningen tas på allvar igen. ;)

Anonym sa...

Jag är med och tävlar, jag har länkat i min tävlingsblogg

http://molnboanna.blogg.se/2008/november/te-2.html

Till frukost dricker jag helst vanligt earl grey men att dricka bara för att det är gott då gillar jag bland annat rabarber/grädde te :-)

info@annakarlsson.se

Anonym sa...

Jag ÄLSKAR chai-te, det är det bästa jag vet. Speciellt en mörk vinterkväll när det är som kallast.:)

Eva sa...

Hej! Vilka härliga teer!=) Jag brukar helst dricka grönt te och då gärna med lugnande, nyttiga smaker som man kan mysa med på kvällen i soffan.

Min mail: eva_olofsson1@hotmail.com

Anonym sa...

Hej Petra ! Kul med en ny tävling. Till frukost blir det Earl Grey - helt ett ekologiskt från teaffären vid Stora Torget som är supergott ! Och nu i adventstider börjar jag längta efter nåt kryddigt, eller glöggigt te. Mums !

Anonym sa...

åh, vad kul! jag vill vara med!

jag har säkert 25 olika thésorter hemma och älskar att prova nya! oftast dricker jag nog ändå vanliga liptons yellow label, eller friggs gröna thé med citron & ingefära..
men jag skulle mer än gärna prova dessa sorter!

Hilli sa...

dricker gärna(till mångas stora förvåning och skepsism)friggs lakritste med smak av fläder och honung!mums!

Anonym sa...

Jag vill vara med i den härliga tävlingen!

Jag dricker oftast olika earl grey-teer, t.ex persian eller indian.

Anonym sa...

Åh, en tävling! Jag vill vara med såklart =) Just nu dricker jag mest av mitt "Hångel Te" med rosa hjärtan i, fick i present, men tror det var köpt hos Mique. Smaken är en blandning av tropiska frukter, smultron och grädde. Mums!!

Anonym sa...

hej! jag vill gärna vara med och tävla. jag dricker helst grönt te. min favorit just nu är ett med smak av ingefära och citron.

Anonym sa...

Jag dricker gärna örthe på kvällarna, och favoriten är nog Yogi Egyptian Licorice. Underbart gott med smak av lakrits, kanel, ingefära m m. Lakrits ska ha en avstressande effekt också, och det tycker jag märks när man dricker det här theét!

Anonym sa...

Mailadress chrizztinah@gmail.com ska det vara på förra kommentaren! Vill gärna vara med och tävla! :)

Anonym sa...

Friggs Söt Lakrits, underbart!

vh
6048gustafsson@telia.com

Anonym sa...

jag är en riktig frukt-te-drickare. Men har även hittat ett kanelte från friggs som i dessa november/decembertider verkligen kan höja stämningen :) Ett bra te för de som inte vill ha koffein då det är fritt från detta...:)
Åhh..vad jag skulle vilja vinna!

Anonym sa...

Jag är gärna med och tävlar! Helst skulle jag välja Dilmah, green tea :)

garbomannen.blogg@hotmail.com

Anonym sa...

jag älskar citron te :D

Nanna sa...

Helst vill jag vinna Moroccan mint - grönt med äkta pepparmynta.

nannae@live.se

Anonym sa...

Jag dricker mycket te, det som alltid återkommer är klassiska Earl Grey- det bästa som finns på morgonen.

svartakatten@live.se

Anonym sa...

Jag vill gärna vara med och tävla!
Det jag dricker mest är nog Liptons Forest fruit, Yellow Label och Green Tea.

mainnaho@hotmail.com

Kram

Anonym sa...

jag vill vinna grönt te. blir bra julklapp till min syrra

Anonym sa...

Jag dricker grönt, vitt och rött te. Det går i perioder vilket jag helst dricker, just nu är det rött som gäller hemma, eftersom det är lite kryddigare och piffar upp hösten, och på jobbet dricker jag vitt med chaismak - det smakar och doftar kanel och påminner mig om den kommande julen!

Anonym sa...

Jag älskar Grönt te! Helst med citrus smak!

Ha en bra dag / cornelia.gyllborg@gmail.com

Anonym sa...

Jag älskar Grönt te! Helst med citrus smak!

Ha en bra dag / cornelia.gyllborg@gmail.com

Anonym sa...

Hej jag gillar grönathéer & ört thé, en favorit är pepparmynta från friggs!
Min mail:
estrella.fugaz-@hotmail.com
Kram Anna

Carita sa...

Jag vill vara med och tävla :)
Jag dricker helst te med smak av citrus frukter!

Hanne sa...

Min favoritt er Liptons Indian Spice! Ellers elsker jeg julete, med masse gode krydder:)

Lady Thirty sa...

jag dricker gärna roibos jordgubb & vanilj, eller ett grönt te som heter äventyr (jordgubbar och ananasbitar i...mums!)
det är verkligen te-tider nu, så jag håller tummarna :)

kram

Åsa sa...

Mitt favoritte just nu är en klassisk engelsk blandning från Fortnum and maison inköpt i London. Men det är snart slut så jag vill gärna vara med och tävla:)
Länkar förstås!

Tessan sa...

Jag borde dricka mer te istället för kaffe. Därför skulle jag nog behöva vinna det här :)Det skulle göra mig gott. Men är jag dricker te så dricker jag just nu en favorit som heter Paradis och den smakar underbart gott!

Ida sa...

Yogi-te från hälsokosten när ajg ska lyxa tilld et. Annars tycker jag klasiskt är godast - Earl Grey!

Anonym sa...

Jag dricker massor av grönt te. Älskar också "Honeybush wild Berries" från LT, tack för tipset:))Smakade vitt te för första gången igår...helt ok.

Anonym sa...

Jag är gärna med!
Jag själv dricker inte te. Gillar inte det, men det gör däremot min föräldrar! De älskar grönt te. Om jag vinner ge jag självklart bort det till mina föräldrar :)
Håller tummarna!

Lia sa...

En tävling som perfekt passar en te-älskare som jag :) Dricker egentligen all sorts te, men en solklar favorit är Lipton White Tea, ett kinesiskt te smaksatt med aprikos och blom-aromer. Måste testas!