måndag 3 november 2008

Tävla och vinn en julgoodiebag!



Jag har det stora nöjet att i samarbete med Aromboden lotta ut ett supersmarrigt och väldoftande julpaket bestående av:

- Glöggkryddor
- Julkaffe
- Flytande honung med glöggsmak
- Pepparkakskola

Läs mer om produkterna på Arombodens hemsida. För att vara med och tävla om julpaketet (värde 192 kronor) vill jag att du i en kommentar till det här inlägget berättar kort om hur din drömjul ser ut. Glöm inte att ange din blogg- eller e-postadress. Tävlingen pågår till lördagen den 8/11 kl 23.59. Lycka till!

, , , , , ,

92 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror faktiskt också att vin är nyttigt i lagom stor mängd. Det är inte bara gott, det förhöjer stämningen och romantiken också! /Emma

Anonym sa...

Ska klura lite..vill absolut vara med! Gonatt!

Little Miss Splendid sa...

Min drömjul är en vit Astrid Lindgren saga. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i jul-avsnitten i filmatiseringarna av hennes böcker, när det bakas pepparkakor på Saltkråkan, mandeln i gröten i Bullerbyn, osv. Det är så okonstlat och jag blir alldeles varm inombords av all gemenskap. Det är min drömjul!

Anonym sa...

Snön dalar sakta ner i stora flingor. Öppna spisen är tänd och ger oss ett varmt sken. Hela familjen är samlad med föräldrar, syskon och syskonbarn. Vi sitter och äter alla tillsammans, och dricker kaffe med godisbord till Kalle Anka. Och sedan knackar det på fönstret, och alla väntar ju på tomten förstås. Alla ögon tindrar, inte bara barnens utan även de vuxnas. Och tomten börjar ju bli gammal, och ser lite illa så han vill ha hjälp med att dela ut julklapparna! Efter julklappsutdelning så är det glögg och pepparkakor igen! Så var mina barndomsjular och är numera min drömjul!!
gotland@speedmail.se

Lilla huset på prärien sa...

Drömjulen är nog den där Astrid Lindgren julen, allt är fint och alla tycker om varandra...

... men så är det ju inte! I min o sambons släkt tycker inte alla om varandra så det kan vi bara glömma. Därför är min drömjul att få vara själva - lilla familjen. Kanske i en mysig stuga i Alperna någonstans, med öppen spis. Inte så mycket julklappar (lagom bara, till barnen) men MASSOR med god mat! Det är en dröm.

Kram Jenny

Anonym sa...

Min drömjul spenderar jag i familjens sällskap, var den sen är spelar mindre roll, huvudsaken man är tillsammans! Åker gärna utomlands till ett varmt land över jul, tex. Thailand vore inte fel! =) Det är min drömjul.

Anonym sa...

Eftersom jag är nyseparerad, visserligen kommer denna jul spederas med barnen eftersom vi bestämt oss för att fira ihop i alla fall jag och mitt ex, och detta har fått mig att börja tänka på hur en jul utan barnen skulle se ut vilket inte är roligt... För att jag ska få en drömjul krävs numera alltså inget annat än barnen och julklappar till dom så jag får se deras ögon lysa :)

Anonym sa...

Min drömjul kommer jag att få uppleva i år! Min lilla familj ska fira jul med våra närmaste i en stuga i de svenska fjällen. Det kommer inte finnas några måsten, ingen som kommer behöva stå och slava i köket. Vi kommer bara umgås och mysa, inne som ute.

Zizzi sa...

Min drömjul är att dagen före bjuda hem alla vänner och ha lite jullekar och mys och uppesittarkväll! Sen på själva julafton mysa med hela familjen, mannens föräldrar, mina föräldrar och min bror. Jag älskar att se andra öppna julklapparna jag har köpt till de. På morgonen på julafton äter jag risgrynsgröt och en skinkmacka. Och vi riktigt njuuuuter av en låååång julfrukost. Det här året ser jag mest fram emot att se hur Jack reagerar på allt, eftersom det är hans första jul.
Kram cissi

Rebecca sa...

Drömmarnas jul för mig börjar med ett tidigt pass på F&S, därefter en heldag med min familj och en massa god mat, familjespel och självklart lite Karl Bertil. Mer behövs inte för att göra mig lycklig.

Anonym sa...

Visst var dom läcktra skatestrumporna. Nu tycker jag tiden fram emot jul ska gå fort.

Åter till min fatkurering...

~Livet i byn

Anonym sa...

Fakturering menar jag ;0)

~Livet i byn

beffa sa...

Min drömjul är att hela familjen ska vara samlad, och att allt ska vara som förut, innan mor och far skiljde sig.
Man vaknar på morgonen och då hänger det en julstrumpa på dörren som en liten tomtenisse varit framme med.. Då väcker man lillebror och studsar ner till soffan och tänder granen, sen öppnar man paketen.
Släpper ut hästarna och väcker mamma och pappa, sen äter vi julfrukost och ser julkalendern(jo jag ser den trots att jag är 21 år).
Sen myser man på tillsammans och öppnar nån klapp då och då, äter julmiddag och ser kalle anka, tar in hästarna, myser mera, öppnar mera klappar.
Ute ska det vara kallt, med mycket snö och stjärnklart.
En sån jul vill jag ha...
http://beffa.blogg.se

Sandra N sa...

Spelar egentligen ingen roll om det är underbart vitt ute eller om det är grön gräsmatta utanför fönstret, bara jag får fira med min kära familj.

Julgran är förstås ett måste som dingnar i fina glansiga julgranskulor och julgransljus som lyser upp och gör vilket rum så himla mysigt.

Lite hemlagade köttbullar och revbensspjäll så är min jul komplett!

Hoppas du får en lika fin jul!

Kram Sandra N

G. sa...

Brukar börja julaftonen med en god frukost och därefter åka till stallet och rida en sväng i (förhoppningsvis) snö och vackert väder. Sedan är det jullunch hos mormor med en massa god mat och släkt följt av Kalle kl 15(somnar ofta en stund i soffan till det ;-) ), fika och julgodis. Sedan blir det julklappsutdelning framför granen.
Det är min drömjul som jag brukar förverkliga varje julafton! :-)

Ulrica sa...

Norrländskt vintervitt och 15 grader kallt. Alla nära och kära på plats, en stor vacker gran, massor med klappar till barnen och en stor tjock tomte.

Ida sa...

Hemma med familjen är det viktiga för mig. Hemgjorda köttbullar och pappas julskinka. Behöver inte vara mer komplicerat än så!

Miss Agda sa...

Åh, pepparkakskola! Klart jag vill vara med! Någon gång måste ju jag oxå vinna nånting... :)

Hanne sa...

Min drømmejul er at min kjære samboer feirer jul sammen med min familie. På veg hjem til foreldrene mine hører vi på "Driving home for Christmas" i bilen... På julaften morgen er det en stor frokost, før vi reiser til hesten min for en sledetur i snøen. Hjemme igjen ser vi på Disneys jul, før vi har en stor og god julemiddag med hele familien. Etterpå er det gaveåpning med masse mys! Jeg elsker juletradisjoner:)

Anonym sa...

Min drömjul är en vit jul med strålande sol som gör så att snön glittrar. Jag går upp tidigt, knäpper på mig pjäxorna, tar skidorna över axeln och drar ut i backen. Hittar en skön offpist-repa som är helt orörd - det är bara jag och naturen.
På kvällen samlas vi i familjen, när och kära och äter god mat och umgås!
DET Petra, DET är en perfekt jul för mig!

Helena sa...

Min drömjul kommer att firas i år...jullunch ensam med lillebror på julafton...för att senare samma dag åka till Arlanda och flyga till ECUADOR! :) Tre veckor i paradiset, bara jag och min bror. För det är vi värda. :)
Kram på dig!

Miss Agda sa...

Glömde berätta om min drömjul.
Springa på morgonen, sedan basta o äta risgrynsgröt. Spendera dagen hemma i pyjamas med familjen o äta en massa god julmat.

Anonym sa...

Givetvis så ska snön falla hela dagen, stora som cornflakes. Kvällen innan har familjen varit ute i skogen och lämnat våra önskelistor i "tomteträdet", tomten kommer och hämtar lapparna kvällen innan jul !! Dagen börjar med att hela familjen stiger upp i ottan i pyjamas så klart, och äter gröt, tänder sista ljuset på bordet i adventsstaken. Efter mat, så ska vi ut med gamla nordsvensken i släde runt byn, har en bild i huvudet där hon kommer springandes och frustar och pinglar, vi sitter nerbäddade i fårskinnsfällar och myser och skrattar, kanske en glögg till? Åker upp i skogen och "Lånar" granen. Pappa & son vill ha snöbollskrig! När man kommer hem så kryper vi ner i bubbelpoolen och värmer upp oss sakta med säkert, gör oss fina och tjuvöppnar paket. Åker upp till familj & vänner och spelar sällskapsspel och äter julmat i väntan på tomten !!!

Anonym sa...

Min drömjul är bara några veckor bort :) I år firar vi jul i mitt och sambons hus, första julen i vårt drömhus:) Dan före doppare dagen kommer familj och släkt för att mysa med gamla julkalendrar på tv, julgodis och massor av spänning och förväntan. Alla sover över här för att på julaftonsmorgon inleda julafton med en härlig traditionell frukost, gröt, skinkmacka och massor av mys. Dagen spenderas så som julen ska spenderas, värme, kärlek, gott att äta, ljus, paket och gemenskap. Pricken över i:et vore att vana upp på morgonen och mötas av ett vitt täcke utanför fönstret:)

Josefine sa...

Min drömjul är att man vaknar och så ligger julstrumpan där i slutet på sängen med ett paket, mandarin, knäck och russin. Sedan tassar man ner och tänder ljusen i julgranen. Äter risgrynsgröt med en mandel i till frukost och tittar ut på det tjocka lager med snö som glittrar utanför. Lite senare kommer släkten och slår sig ner framför kalle anka. Äter julmat med nya roliga smaker och spännande varianter på det klassiska.

Sedan kommer tomten och läser på alla paketen och alla mindre kusiner springer och gömmer sig när de ser honom.

Anonym sa...

Min drömjul är en lugn frukost med familjen, en härlig skidtur med familjen och sen massa gemenskap, god mat och värme med familjen!

Anonym sa...

Hej! Min drömjul för mig skulle vara att ännu en gång få ha mormor och morfar hos mig, :) bara få rå om varandra och visa kärlek och uppskattning. Tacka dem för allt de gjort för mig! Ute skulle det snöa och vi skulle ha det varmt och skönt framför öppna brasan inomhus.

Min mailadress är: vernanta@hotmail.com

Ellas Inspiration sa...

Vilket härligt pris! Klart jag är med och tävlar!

Gnistrade vit snö och klar kall luft så börjar min drömjul och sedan njuter vi av en ljummen skinka på ett härligt hembakt vörtbröd och en mustig julmust! Sedan är vi redo för tomten!!

Kram Karin

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! En lyckad jul för mig är att äta och må gott med sina nära och kära och vara tacksam för att man är så lyckligt lottad. Kort och gott om man jämför med många andras beskrivningar ;)

Linda -Galleri Palla sa...

Mycket god mat och dryck, gärna ett litet överraskningspaket (mer behövs inte) och så älsklingen förstås ;) och lite snö på det...

Anonym sa...

Drömjul i år är att bara vara med mina närmsta och förstå vad bra jag har det. Har senaste tiden fallit mer och mer ner i ett svart hål...utan botten.

Lia sa...

Härligt paket, jag vill gärna vara med och tävla :)

Min drömjul ser ut så här: jag vaknar tidigt på julaftonsmorgon, stiger upp och tänder ljusen i granen. Kryper upp i soffan med en julig frukost och myser under en filt. Under dagen lyssnar vi på julmusik, gör julgodis och tar kanske en promenad, eftersom solen strålar och snön knarrar under fötterna. Efter Kalle Anka blir det julmiddag och sedan paketutdelning! Efteråt äter vi mer godis, dricker glögg och myser i takt med julmusik. Jag går inte och lägger mig förrän sent, sent..måste ju börja läsa mina julklappsböcker!

Anonym sa...

Önskar mig lugn jul med min närmaste familj (dom jag bor med bara)Slippa åka runt till "alla", ha mina stora barn hemma.
Självklart ska det ha kommit lite snö så vi kan ut och åka pulka nägot jag är barnsligt förtjust i =) Sen krypa upp i soffan tänt i kamin, äta massor med julgodis som vi tidigare har gjort tillsammans.

Unknown sa...

"Tomten, jag vill ha en riktig jul. En sån som man har när man är liten."

Det är min korta beskrivning av den perfekta julen. Ingen perfekt jul utan en tomte. Vad det än må vara för tomte. Julen gör så att man blir som barn på nytt!

Anonym sa...

För mig är min drömjul då jag är ledig från jobbet, har jobbat många julaftonskvällar dom senaste åren och det förstör allting för mig. Men detta året är jag ledig och ska fira tillsammans med hela familjen. Vi äter, myser, tittar på tv och öppnar klappar. 2003 var min pappa med om en hemsk olycka runt jul, låg på IVA i örebro och vi fick dödsbesked. Men han klarade sig! och mår bra idag. Så nu är jag bara glad att hela familjen mår bra och kan vara tillsammans och fira fler jular ihop. Jag behöver inte mer för att min jul ska vara perfekt. Det är min drömjul.

Härlig vinst också, om jag vann skulle det bli en underbar julklapp:)

trebarnsmamman sa...

Jag är med och tävlar! Jag vill fira jul här hemma med massor av snö, god mat och härliga släktingar och vänner. En riktigt traditionel jul alltså. Sedan skall jag smyga upp på juldagens morgon och gå på julotta. Då spelar min man trumpet och vid de första tonerna av stilla natt kommer tårarna och sedan kommer de forsa hejdlöst i ca tre minuter. Det är jul för mig!

Har direktlänkat från min tävlingsblogg: http://entrebarnsmammasvardag.blogspot.com/2008/11/vin-en-jul-goodiebag.html

Anonym sa...

Min dörmjul består av umgänge med familj och släkt, lång härlig promenad i sol och gnistrande snö och slutligen självklart god hemlagad julmat och julgodis.

Anonym sa...

Min drömjul påminner om Astrid Lindgrens mysiga sagor. Jag tänker särskilt på Alla vi barn i Bullerbyn. När hela familjen är samlad, man bara myser, äter god mat och naturligtvis att få se hur barnen väntar med spänning på tomten och vad han kommer med för julklappar.

Anonym sa...

Min dröm jul består till stor del av kärlek till nära och kära. Självklart vill jag ha en vit jul, med massa god mat, en stor släkt, en mysig stämning. Det vill alla ha! Men jag skulle vilja veta inom mig att alla där ute i världen får vara lyckliga på julafton. Att alla har någon att fira den med. Det skulle vara min dröm jul. Jag tycker att det är hemskt för alla där ute som sitter ensam och inte har någon att byta orden "god jul" med. Så min dröm är att alla, alla där ute har någon vid sin sida på julafton! :)

Kram Josefine

Anonym sa...

Åh, vilket mysigt pris!

Min drömjul har jag turen att fira varje år. Denna jul blir extra speciell, eftersom det är min dotters första jul!

Vi firar hos farmor och farfar, och syskon med resp. och kusiner kommer också dit.
Granen är klädd, klapparna ligger under och glöggfikat med hembakta lussebullar och pepparkakor väntar. Det ligger en ljuvlig doft av hyacint över hela huset.

Jag tittar på Kalle Anka med alla barn, och sedan är det dags för det dignande julbordet.

Efter ännu mer fika är det dags för tomtens besök. Han brukar komma smygande med en lykta på baksidan av huset och barnens ögon lyser (förutom 9-åringen som är väldigt skeptisk till det hela).

Sedan börjar julklappsutdelningen. Vi har valt att lägga fokus på barnen, och vi vuxna byter inte så värst mycket klappar med varandra.

Vi tittar självklart på "Karl-Bertil Jonsson" och skrattar och mimar med till replikerna.

Kvällen rundas av med godis, nötter, frukt och något sällskapsspel.
Så småningom börjar alla bli trötta och lugnet lägger sig över huset.

Nästa morgon väntar risgrynsgröt till frukost!

Petra sa...

Hej, och nu hittade jag dig,namne :)
Vem vill inte vinna en sådan goodiebag!
Min perfekta jul är väldigt traditionell. Julen är egentligen det enda tillfälle då jag vill ha det som det alltid har varit. Vi ska vara hemma hos mina föräldrar, titta på Kalle och sedan äta julbord klockan fyra. På julbordet ska det finnas minst sju olika sorters sill, grovt bröd med stark ost, gravad lax också någon liten grönsaksrätt som jag smyger in. Sedan är det en massa kött också men det gillar jag inte precis. Vi sitter länge och äter. Efter en stund kommer tomten och delar ut en massa paket. Vi avslutar kvällen med att spela sällskapsspel och dricka vin eller julmust. Oh, nu längtar jag till julen!

Anonym sa...

Viktigast för mig är att mysa med familjen ! Sen så hjälper ju det andra runtomkring till på traven för att skapa julkänslan såklart ... glöggen,julmaten,lite "braiga" paket i lagom mängd,mys framför brasan,förhoppningsvis lite snö på marken, ett evigt TP-spelande, lite sköna vinterpromenader och att börja på någon ny julklappsbok och "bara vara".

Åsa sa...

Jösses vilken tur att jag hittade hit innan tävlingen tog slut. Vilken helt underbar tävling! Min drömjul: Snöflingorna singlar vacker utanför fönstret. Här inne är det tänt i spisen, vi dricker glögg och tuggar förnöjsamt på pepparkakor med st agur-ost. Pojkarna skojbråkar lite med varandra och det doftar gott från köket från skinkan som griljeras i ugnen. Efter maten och julklapparna pratar och stojar vi och om vi är på humör kan det till och med bli lite limbodans:) Sedan somnar vi mätta nöjda och glada i krispiga nytvättade lakan.

Anonym sa...

Min drömjul börjar med att lilla familjen kvällen innan julafton myser med glögg och skinksmörgås (självkart på "julknäcke")innan vi går ut i stallet och nattar hästarna som även de får lite extra gott denna kväll.
På julaftons morgon tar vi hand om djuren och ger oss ut på en slädtur för att önska vänner och grannar god jul innan vi beger oss hemåt och njuter av en riktig härlig och traditionell julafton tillsammans med familj och släkt. På kvälle tänder vi marschaller utomhus i snön så att tomten ska hitta till våran gård. :)

Linda sa...

Oh, detta vill jag vinna..

Min drömjul skulle nog vara att uppleva mina barndomsjular igen. Hemma på mina morföräldrars gård i deras stora sal med alla nära & kära. Ute hängde snön tungt på granarna & ljuset ifrån ladugården där min morfar & mormor mjölkade korna värmde i själen. Medans vi väntade på dem så tände vi brasan inne i finsalen & dukade fram fikat. När de väl kom in så bytte vi alla om till finkläder för att fira jul. Vi barn sjöng, min mormorsmor läste julevangeliet & vi fikade innan det plötsligt knackade på fönstret & tomten kom.Det kunde ta upp till 3 timmar för tomten att dela ut alla klapparna. Och ingen fick öppna innan han hade gått igen Tänk om jag kunde få uppleva detta igen och ta med mig mina 3 barn på en riktigt gammaldags jul igen.

Hanna sa...

Efter att varje år ha firat julen antingen hemma hos min familj, eller hemma hos min sambos familj så fick vi äntligen vår drömjul förra året. Då var vår dotter Olivia sex månader och äntlign hade vi en egen familj. Vi fixk fira jul hemma i vårt eget hus och slapp hela den där karusellenmed att åka runt, våra nära och kära kom tilloss istället. Det var helt juvligt och precis som jag drömt om att julen ska vara, så där som barndomens jular var... Annars är kraven klassiska - snö, tomte, kalle, knäck, glögg, julbordet...you name it! Jag älskar julen :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken tur att jag tittade in hos dig. Här har du ju en tävling som jag inte kan motstå.

Julen för mig handlar om tindrande barnaögon och trevlig samvaro. Jag minns min barndoms jular med glädje.

Nu är jag själv fyrabarnsmamma och jag håller starkt på traditionerna och vill förmedla samma glädje till mina egna barn. Inget tjuvstartande på julen utan allt ska gå traditionsenligt.

Pyntar till första advent gör jag kvällen innan och då sitter jag oxå uppe halva natten för att göra det sista på paketkalendern som mina barn sedan får öppna varje dag fram till jul.

Kvällen innan julafton görs julskinkan och julgotterna. Julgranen huggs i den egna skogen. Barnen är självklart med!
Det är en ganska stressig dag för mig men när juldagsmorgonen kommer så sprider sig lugnet i huset.

Barnen har fått besök av några tomtenissar, som huserar här, under natten vilket har resulterat i att det ligger paket i deras strumpor. I paketen finns fina kläder att ta på sig på julafton och något pyssel att sysselsätta sig med under dagen.

Resten av dagen är vi bara tillsammans. Vi äter mat, spelar spel och annat mysigt. Julklapparna delas ut vid fyrataget och framåt kvällningen så äter vi gröt. En tallrik ställs ut till tomten:)

När barnen sedan somnar på kvällen är det med ett leende på läpparna. Och då är jag nöjd och kan sätta mig i soffan och bara myyyyysa med maken:)

Det är en riktigt härlig drömjul för mig.

//Annica

Anonym sa...

Min drömjul ser ut som den gör varje år. God mat, umgås med familjen, några klappar, julmusk och en massa mys.
Om det sen är vitt på marken, eller ej, det gör mig inte så mycket, det är inte ofta marken är vit nere i skåne, men klart det blir julmysigt ändå!
Att bara få vara med min familj och nära och kära, DET är min drömjul. :)

Tack för en bra blogg.
Kram, Therese.
jag_e_tessan@hotmail.com

Anonym sa...

Julkaffe och glöggkryddor...mmm jag kan riktigt känna doften ! Det vore inte helt fel att få hem den påsen ;)

Dessvärre har jag aldrig varit med om någon "drömjul" och har väl inte några förhoppningar om att just den dagen ska bli mer lyckad. Men numer firar jag drömjular varje år då vi äter god mat tillsammans med dem vi gillar och bara umgås, tar det lugnt helt enkelt. Det är ju ganska stressigt innan jul så drömmen vore väl att åka ifrån det något år...till värmen då förståss ;)

Anonym sa...

Min drömjul är min barndomsjul! Varje år på natten gick mamma och pappa upp och satte paket under granen, godisbord med massa frukt, godis, choklader och annat... på morgonen hade vi paket vid fötterna och när man kom in i vardagsrummet var det SÅÅÅ mysigt. Den bästa dagen på året. Alla umgås hela dagen, myser framför kalle. En traditionell jul. UNDERBART!

Anonym sa...

Finns det en drömjul ? :)
Jag tycker alla jular är som en dröm, man har sin familj och massa tända ljus och god hemlagad julmat och stämningen är precis som den ska vara.
Har man ingen familj, samla vänner och god mat och bara umgås.
Jag njuter tillfullo med alla våra jular förrutom förra julen då min svärfar plötsligt inte fanns med oss längre. Därför ska man vara rädd om tiden här och nu.

God "för" jul på er alla där ute.
Och Petra...din blogg är bara för härlig! :)
Kram

Anonym sa...

min drömjul skulle vara ute på en båt i fart med att spana efter späckhuggare. en späckhuggarsafari helt enkelt... och så varm glögg ur termosar och pepparkakor. kameror och min familj - mamma, pappa, broren. och båtbesättningen och andra safarisugna så klart :)
byte av julklappar och sånt kan vänta tills nästa jul :)

Ylva sa...

Ymniga snöfall
Ledighet
Vila
Annorlunda – våga skapa nya traditioner!
Saffran i mängder

Dramafri
Raska vinterpromenader
Ömhet
Mat! :)
Julpynt, julgran… julfint!
Uppiggande
Levande ljus

Anonym sa...

Jag älskar min släkt och mina vänner, men jag avskyr julstressen. Förra året upplevde jag min drömjul tillsammans med min sambo. Vi flydde "kaos och stress" och hyrde istället en liten fjällstuga med vedeldad bastu och öppen spis. Dit var våra älskade hundar också välkomna, så våran julaftonsmorgon började med en 2-timmarstur på islandshästar, där vi pausade i fjällmarken och drack varm glögg. Hemma i stugan avnjöt vi på eftermiddagen ett litet julbord och såg Kalle i vardagsrummet framför öppen spis. Både hundarna, sambon och jag fick julklappar :-). På kvällen knäckte vi varsin kall pilsner och badade bastu. Härligt!

Kajsa sa...

Får man säga "En julafton utan bråk och ambulans", utan att dra ner stämmningen och fridfulla jular för mycket...?

Anonym sa...

Glögg, å jag älskar glögg :D
Min dröm jul är den julen som jag redan har, men med lite förändrigar, Min jul nu är en helt vanlig svanesk jul, god mat, kalle anka, Jultomte (jo vi har faktiskt det ÄN, ingen jul utan jultomte eller hur?)
julklappar, och en jätte mysig gran, allt med familjen och släkten på pappas eller mammas sida. men på min dröm jul vill jag ha samma som nu, men en STOR gran som dom har i amerikanska , det är min dröm, tycker det ser helt fantastiskt ut, så det är min dröm jul, En stor amerikansk gran uppitaket hög! :)Och att få fira en jul till med min farfar :) har inte blive många men han skulle vara med breve min jätte julgran (:

Anonym sa...

Min drömjul skulle se ut som julafton när jag var liten. Snön ligger som ett mjukt täcke över marken, när vi åker till kyrkan för att gå på gudstjänst som vi gör varje år. Vi åker hem och äter julgröt och tittar på Kalle Ankas jul, medan mamma lagar mat som luktar gott i hela huset. Sedan kommer släkten över, och det blir ett mysigt ståhej för en stund. Så är det dags för mat, och alla sitter vid ett långt bord. Småprat och skratt hörs runt bordet, och bland maten finns köttbullar, janssons frestelse, julskinka, sill... Allt gott man kan tänka sig. Efter maten blir det ris a la malta med söta mandarinklyftor.
Så knackar någon på dörren, och tomten kommer in med julklappar åt de minsta barnen.
Det knäpps kort och rivs papper.
Sedan är det dags att ge julklappar till alla, de som legat under granen hela dagen.
Efter julklappsutdelningen blir det sällskapsspel eller tv-tittande, och det bjuds på sega kolor och polkagrisar.

Så ser min drömjul ut! :) binggggg@hotmail.com

Anonym sa...

Min drömjul är en lugn sak, glögg, pepparkakor och choklad med pappa hemma i hans soffa, och kanske en promenad på det. Helst slipper jag resten av familjen (inget fel på dem mer än att de är jultokiga).

Anonym sa...

min drömjul skulle vara firad hos tomten och efter hans traditioner (:

Anonym sa...

En riktig jul för mig är snö ute, några grader kallt, god mat och hela familjen samlad på ett ställe. Vi äter och umgås och delar ut julklappar, för de små barnens skull så kommer en tomte.

Det viktigaste för mig är att ha alla samlade kring mig.

Jag har länkat tävlingen i min tävlingsblogg

http://molnboanna.blogg.se/2008/november/julgoodiebag.html

mail: info@annakarlsson.se

Anonym sa...

Jag är med !!

Min drömjul, dte är den traditionella. Vaknar på morgonen, och sjunger för mamma. Sedan samlas hela släkten på tårta. När klockan börjar närma sig tolv går vi ut i kylan, till mormor, där man försöker skölja ned en bit lutfisk med fleral iter julmust (lite överdrivet ;P) sedam blir det självklart tomtegröt med kanel, socker och mjölk. Oj, får inte glömma mandeln. Vi går hem, jag springer en 50-minuters-runda. Klockan 15 så sitter hela familjen hemma, bänkad framför soffan och smuttar på glögg och pressar ned en eller två lussebullar, och dussinvis med pepparkakor. Hembakta. Sådär goda de bara kan smaka om de är något ojämna i tjockleken... sådär härligt ugnbakade... ingen fabrikat-epparkaka (dock är Annas goda ;P). Sedan, 16, så är det lite chill i dill. Klockan börjar närma sig 17, ja, då är det tillbaka till mormor-- men då ska alla julklappar med. Flera tiotals julklappar läggs under morföräldrarnas gran, så det blir lagom osynlig bakom alla paket. Därefter hugger vi in av den goda julmaten. Själv äter jag mest lax, köttbullar, ägg och knäckebröd med julskinka. Efteråt går en kncäk alltid ned, eller en julkola.
19... eller 18:30, så kommer syrran- utklädd till jultomte. Alla paket öppnas. Sedan är det hemgång :D haha
Jag kan den där dagen utantill, men jag tycker att julafton ska få bli sådär traditionellt. En dag som aldrig förändras, utan man vet att den dagen är den samma. Det är det som gör det så himla mysigt, en dag att verkligen längta till.

Anonym sa...

min dröm jul..
Först ska det vara massa snö ute:)
Sen ska man komma ner på morgonen och man känner doften av gran.
Innan alla gäster kommer så donar man med all julmat. Klockan ett kommer alla och man njuter av ett gott julbord! klockan tre är det kalle tajm;)

sen kommer tomten och knackar på dörren och delar ut julklapparna, sen leker barnen med sina klappar och man käkar gröt, sen så sitter man och umgå långt in på timmarna:9

Så är min dröm jul
Snygg sida du har fått föresten:)

Ha en fin helg
Kram

Anonym sa...

Jag vill vara med och tävla! :)

Min drömjul... Det ska vara mycket snö ute. Mycket glittrande vit snö. Det får gärna snöa också. Jag och familjen sitter inomhus, äter god mat och tända ljus runt omkring oss. En titt på Kalle Anka och andra traditionella julprogram och därefter utdelning av de efterlängtade klapparna. Glada miner och en härlig jul. :)

♥ Malte och Lisa ♥ sa...

Jag vill vara med i tävlingen!
Min drömjul!! En härlig dag -5 grader ute, snön ska ligga vacker på marken, dagen ska spenderas inne med massor av tända ljus och hela familjen samlad, vi ska äta gott och mysa massor utan alla krav och måsten.

Erika sa...

det viktigaste på julen är ju att alla är sams. min drömjul skulle va så att vi tar en lång härlig promenad på morgonen innan vi äter en lyxig frukost. vi äter sedan julmiggdag med släkten och alla har trevligt. sitter och småsover till kalle anka och sedan öppnar julklapparna som är väl genomtänkta till alla.

Anonym sa...

Det vore om min adopterade kusins föräldrar (hon är från Afrika) skulle kunna åka till Sverige och fira jul här.
Hon skulle bli så glad och då skulle det inte spela någon roll om det inte var snö eller om jultomten inte kommer. Dem skulle kunna få ställa in kalle anka med!

Anonym sa...

Min drömjul handlar mycket om mat. Vi börjar julpynta i mitten på november, massa stjärnor och rött och grönt ska det vara! Ung 2 veckor innan julafton ska det göras julgodis i mängder, en favorit är nougat med mandelmassa doppad i choklad samt pistagepäron i choklad. Dagen innan julafton står både jag och min man i köket hela dagen, jag gör skinka och revbenspjäll och han gör jansson och köttbullar. Vi brukar alltid koka skinkan själv, det blir godast. På kvällen är det dags att gömma julstrumpor någonstans i hemmet och sen skriver vi ledtrådar som också göms. På julaftons morgon är det dags att leta, i dem är det små och billiga klappar samt mandariner. Sedan gör man sig i ordning och slöar och äter nötter och det hemgjorda godiset. Brukar vara julmatsdags runt 1-2 så att man är klar till kalle anka då det ska förtäras mer godis och nötter. Efter kalle är det julklappsdags och njuta av att ge bort något fint till den man älskar.
brylepudding@hotmail.com

Ingela sa...

jag är verkligen gammaldags när det kommer till julen. Solresor och äventyr i all ära, men när det nalkas jul vill jag ha nära och kära hos mig. Jag vill att vi ska baka våra pepparkakor och lussebullar, dricka vår glögg. Klä en ståtlig gran, tappa ngra julgranskulor så de går sönder, förbanna allt barrande. Se snön (?) falla utanför fönstret samtidigt som man myser med systersonen framför brasan och ser när han sliter upp morgonens första julklapp. Äta gott julbord hos farmor med hela släkten, se Kalle Anka. Sen hem med närmaste familjen och bara mysa, mysa, mysa och njuta av värmen och känslan att vara älskad!

Anonym sa...

Drömjulen är vit snö på backen, mysig frukost med familjen sen kommer svärföräldrar och äter jullunch och fikar, och julklappsutdelning. Sen fortsätter vi till mina föräldrar och äter julgröt, nötter, julgodis och så tomte för barnen. Alla samlade. Så ser min jul ut och den är perfekt.

Anonym sa...

Min drömjul skulle innebära att min gammelmormor, gammelmoster, farmor och morfar kom till liv igen. Att hela släkten skulle fira ihop istället för att dela upp mammas och pappas sida och att bror bara kan vara hos oss nån timme innan han ska till far. Och så skulle min gammelmoster klä ut sig till tomte så som hon alltid gjorde när hon var vid liv. Trots att vi har nykomlingar i släkten så är dte inte samma sak utan gammelmoster och dom andra.

Anonym sa...

Jag vill också vara med och tävla!:)

Drömjul för mig betyder att hela familjen är samlad och i år kommer det att bli lite speciellt då vi kommer att fira jul som föräldrar till en underbar son. Och lite snö skulle ju göra julen fullkomlig:)

eva_champion@hotmail.com
skruttisochjag.blogg.se

Anonym sa...

Jag önskar att jag kunde få "hem" vårt jul/sommar barn från Kirjevsk, så han kunde få fira jul med oss igen. Idag är han 19 år och kanske har han familj, vi vet inte så mycket för han rymde från barnhemmet sen har ingen sett han.
(fast det var några år sen det).
Att prata minnen och vara i min pappas föräldrahem, se snön dala ned och känna värmen från vedspisen.
Saknar grabben så himla mycket.

Kram Nettan i Hälsingland.

Anonym sa...

Åhh jag älskar julen!! Jag vill vara med så myclet att jag spricker :D

Anonym sa...

Hej ! Min drömjul spenderar jag med hela min familj tillsammans . Och sp vill jag att mina två bästa vänner också ska vara med . Min drömjul vill jag helt enkelt spendera med dem som betyder mest . Låter väldigt tillgjort men dten är sant . Skulle bli så glad om jag vann !

Anonym sa...

ååh min drömjul!!

En stuga som ligger i fjällen, fullt med snöööööööööööööö runt om kring, det bara snöar och snöar.

Inne i stugan är allt dekorerat lite gamalt och med trä, julgranen är pryd med en massa röda kulor och en fin stjärna på toppen. jag kan tänka mig att det är typ som dem målar i filmer och så hur julen ser ut !... hahhaha jag har alltid bott i lägenhet och har inte öppenspis eller något... så haha riktiga julkänslan har aldrig riktigt funnits för mig..

här är min mailadress chilena_italiana@hotmail.com

Anonym sa...

Min dröm jul skulle vara att få vara ledig alla julaftonsdagar o kvällar för att tillbringa med mina barn o nära o kära...men oxå en vit jul med mycke snö.
Sedan vill jag att alla barn som finns skall få känna en julfrid med sina nära.
Kram från mig!

Anonym sa...

Jag vill gärna vara med och tävla! Min drömjulafton skulle se ut så här:

En butler (som jobbar gratis hos oss) sätter på morgonen igång med att steka köttbullar, prinskorv, gör Janssons frestelse, griljerar en julskinka och tar hand om alla andra julbestyr.

Jag slår in julklapparna då jag tycker det är riktigt roligt och granen - som inte är i plast det här året har butlern varit ute i skogen och huggit, klär vi med julgranskulor i guld och silver.
Medan vi gör detta så njuter vi av det julpaket vi vunnit från Aromboden.

Efter Kalle Anka så serverar butlern maten och när vi är mätta och fulla så ringer jultomten på (den riktiga!) och delar ut nya stora spännande julklappar (inte de som jag slog in) som vi öppnar och förundras över. Sen blir det myskväll för hela slanten.

Butlern stannar givetvis hela julen och tar hand om allt - så vi kan vila upp oss från vårt hektiska år.

Det blev inte så kort som jag hade velat, men tävlingsuppgiften var riktigt rolig!

Jag har givetvis länkat i min blogg också.

Kram

Anonym sa...

Min drömjul - alla får vara friska och vi kan för en gångs skull fira tillsammans hela släkten :D

Snö är trevligt men inte nödvändigt. Julstämning är något man fixar själv med lite pynt och ett glatt humör. God mat, Kalle Anka och barnens förväntansfulla blickar när det knackar på dörren och tomten kliver in genom dörren.

Kram

♥ mamman i huset ♥ sa...

Min drömjul är enkel. Jag vill vara med mina barn och min make ~ alltså människor som tycker om julen.

Barnen blir glada vad de än får i julklapp ~ man börjar ju ifrån noll och får saker så då kan man ju inte bli besviken.

Vi har ju vetat om att julafton kommer så ingen har stressat utan vi har planerat väl och njuuuuuter av ett rent hus som doftar jul.

Vi krånglar inte till det med dyra julklappar och äcklig mat... Utan vi försöker att äta det vi gillar ifrån det klassiska julbordet.

Jag tror att jag har lärt mig att julen är mysig om man anstränger sig och tar bort tråkiga "måsten". Min drömjul upplever jag faktiskt varje år eftersom jag känner att jag själv har makten att förändra.

Jag avskyr klyschor och känner att många uttalar sig om den stressiga julen utan att själva göra något åt det.

GOD JUL!

Therese sa...

Min drömjul har två huvudsakliga ingridienser SNÖ och det viktigaste av allt FAMILJEN & MINA KÄRA. Har jag bara det så kan gran, tomte, skinka glögg, kalle anka, julmust m.m kvitta. Det är en "bonus" som endast får ett värde om man kan dela det med andra!

Anonym sa...

Min drömjul hoppas jag snart kommer att komma, jag & min fästman har bott i vårat hus i snart 2 år så detta blir vår andra jul,men tyvärr så firar vi inte den här hemma utan antingen åker vi till hans mor eller far o firar med deras familjer. Min drömjul är här i vårt hus såklart o hoppas på barn snart kan det bli mysigare än att fira den hemma i lugnet med sin familj o i det hus man trivs så oerhört bra i,älskar julen med allt pynt o på självaste julafton så skall man åka ifrån sitt pyntade hus o gran=(till ngn annans pynt,känns konstigt,det är ju inte "vår" jul då=(
Så känner jag spontant rätt upp o ner,behövde inte fundera en uns på hur jag känner inför julen=(

Anonym sa...

Hejhej! :)

Min drömjul har alltid sett ut såhär..

När skolan slutat åker jag och min familj till mormor, morfar, kusiner osv.. till Polen. Där så lagar min mamma och mormor världens godaste polskjulmat som består av peroger. Efter att alla har ätit upp då är det dags att dela med sig av en "oplatek" och så önskar man alla lycka till och ja.. Sen så kommer det roligaste, att öppna alla julklappar! När det är gjort så brukar jag gå ut med min kusin och sjunga lite julsånger ute i det vita.

Jag har även länkat: http://monnes.blogg.se/2008/november/aromboden-julpaket.html#comment

kram* :)

Anonym sa...

Jag har upplevt mina drömjular - hemma hos min farmor och farfar i Dalarna, på den tiden båda var i livet.

Det var alltid massor av snö. Farmor hade vackert, gammaldags julpynt i hela huset och alltid en äkta gran. På ett hörnbord i vardagsrummet stod alltid en kyrka i sten som hade en lampa inuti och kring kyrkan satt det tomtar av olika slag. Bredvid den stod ett pepparkakshus som farmor gjort själv.

Vi som firade var min mamma, pappa och bror. Farmor och farfar. Mina fastrar och deras söner. Ibland var det även andra släktingar där.

Vi åt alltid ett riktigt, gammaldags julbord med allting som hör till. Farmor var fenomenal på att laga mat!

På eftermiddagen kom alltid tomten och ringde på dörren och efter klapputdelningen åt vi julgröt. Det sattes även ut en tallrik gröt åt tomten.

Det var helt enkelt sagojular och jag önskar att jag fick uppleva en sådan igen!

Anonym sa...

Min drömjul är när jag vaknar upp till lätt fallande snö i ett snötäckt nordnorsk landskap. Familjen samlas framför julgranen och häpnas av dess skönhet när lamporna tända. Alla bara myser, lagar mat i lugn och ro och leker ute i snön tillsammans. På kvällen vill jag få en mysig kram av min älskling och sedan somna sött i hans armar.

A sa...

min drömjul skulle vara att hela släkten var vid liv igen och samlades hemma hos mina föräldrar på julafton.
Där skulle vi leka lekar, spela spel och bara umgås! Kalle Anka har aldrig varit nån favorit hos oss, så istället för att glo på tv skulle vi ha julklappsutdelnig vid tre-tiden! Sedan skulle maten dukas fram med skinka, vörtbröd, sill och allt som är obligatoriskt på vårt julbord:)
Resten av kvällen spenderas till bords med skratt, prat och glada julsånger:)

Anonym sa...

Min drömjul spenderas med familj, släkt och vänner. Helst med vacker vit snö och härlig julstämning. Årliga jultraditioner ska också finnas med.

cornelia.gyllborg@gmail.com

Lady Thirty sa...

jag vill ju vara med o tävla :)

min drömjul...ja du först och främst vill jag att den ska vara vit, för det var ett tag sen den var det.
sen är den näst intill överfylld med pynt, julmusik och firas tillsammans med min goa familj :)

Anonym sa...

Jag tycker inte att en riktig jul behöver vara fylld med julklappar, stora middagar och fantastisk julgran! En RIKTIG julafton för mig, är att jag får dela den med dom jag älskar.

Anonym sa...

Min drömjul är en jul då man bara får umgås med nära och kära, känna doften av all god julmat, se snön ligga som ett vitt täcke på marken och ut ur stereon hörs gamla julklassiker. Det är då julen är perfekt för mig:)

Anonym sa...

Min drömjul är med min 4åriga dotter, som dessvärre är hos sin pappa denna jul...

waldiiiin sa...

Åh, min drömjul vore som den var när jag var liten;

Hemma hos min mormor och morfar ute på landet, med en massa stora vita flingor fallande utanför fönstret. Trippa upp på morgonen och sätta sig framför den vedeldade spisen och kika mot granen som stått tänd under natten (med nyfikenväckande paket under, såklart).
När alla stigit upp blir det grötfrukost i pyjamas och kanske en pepparkaka eller två.

Resten av dagen med mysigt litet julbord, klappöppning och sedan vandrande över till moster&morbror som bor i huset bredvid. Där blir det kvällsjulfika med världens godaste chokladbiskvier och julklappsgissningslekar.

Det saknar jag.


(Mail: idavraal@gmail.com)

Anonym sa...

lart mycket