tisdag 1 december 2009

Träningssummering + skön revansch

Är väldigt nöjd med min träning förra veckan, den ger en bra bild av hur jag tänkt mig det fortsatta upplägget för någon månad framåt. Sedan blir det ännu mer fokus och laborerande med löpningen.

Söndag 22/11: Styrketräning för hela kroppen - marklyft, knäböj, axelpress, ryggdrag, situps och rygglyft, 60 min.
Måndag 23/11: Lugn löpning 8,3 km, 50 min.

Tisdag 24/11: Pulsjympa 60 min + 15 min styrka för axlar, rygg och mage.
Onsdag 25/11: Intervallpass löpning, 45 min.
Torsdag 26/11: Intensivjympa 60 min.
Fredag 27/11: Intensivjympa 60 min.
Lördag 28/11: Vila.
Söndag 29/11: Distanspass löpning 15,4 km, 85 min.

Måste bara säga att jag ÄLSKAR löpning! Och då ska ni veta att jag under uppväxtåren avskydde skolgympa i allmänhet och löpning i synnerhet. Jag minns fortfarande blodsmaken och hur mjölksyran sprutade ur benen när jag förtvivlat försökte plåga mig runt den fruktade "Barkbanan" på 2,2 kilometer. Då lyckades jag pressa mig att springa på 12 minuter - nyligen tog jag revansch på den förhatliga elljusslingan och tog mig runt på 9 minuter. Visserligen med viss blodsmak - men också med den lyckorusiga känslan av att jag faktiskt KAN springa fort.

, ,

4 kommentarer:

Lisa sa...

15,4 km på 75 min ger dig ett tempo på under 5 min/km... du är inte riktigt där än tror jag ;)

Petra sa...

Lisa - haha, du har helt rätt, bytte ut 7:an mot 8:a nu, skrivfel :)

nina sa...

mm, sånna veckor önskar jag att jag har åxå ;) -själv har jag helt tappat allt vad träning heter sedan jag åkte på flunsa för ett par veckor sedan, men snart är jag nog på banan igen!

känner igen det där med löpning, jag har alltid hatat att springa, men nu vill jag inget hellre än att komma igång att löpträna, vi får se hur det går.. hihi.

kram!

PernillaT sa...

Tycker också att löpning ät fantastiskt roligt just nu. Ser fram emot starten av Szalkais marathonprogram nästa vecka eftersom jag gillar att ha ett program att träna efter. Kul att få följa dig och på så sätt inhämta massor av inspiration.