söndag 13 december 2009

Crossfit!


I går testade jag crossfit för första gången, i samband med ett bloggevent som Terese och Frida arrangerat. Vi höll till på Sportlife Odenplan, där instruktören Sandra körde hårt med oss under en intensiv timme.

Passet var upplagt så att vi körde 8 set á 20 sekunder och 10 sekunders vila på 5 olika stationer. Stationerna bestod av övningar som burpees (upphopp + armhävning + upphopp osv), armhävningar (som Sandra gav smeknamnet ”boobies” på grund av övningens träningseffekt), ryggresningar samt ”fällkniven” (magövning, se bilden ovan).

De första seten gick bra medan de sista var grisjobbiga med stumma muskler. Sandra - en superduktig instruktör med massor av attityd - gormade och skrek på oss ackompanjerad av uppspeedad 80-talsmusik.

Sammanfattningsvis kändes passet riktigt effektivt och aktiverade muskelgrupper som jag knappt visste att jag hade. Träningsvärken kommer förmodligen inte vara nådig, men samtidigt inser jag att crossfit är riktigt bra träning för löpare. Man använder kroppen som motstånd och jobbar intensivt och mjölksyrealstrande med muskler som löparen bör hålla starka - mage, rygg, armar och axlar.

Jag hade dock föredragit två varv och färre set på varje station, precis som deltagaren och bloggerskan Emelie skriver på sin blogg.

Efter passet bjöd GI-boden på gemensam lunch och jag frossade loss på lax med kamutvete, yoghurtsås och sallad samt dessert i form av kesokaka med blåbärsyoghurt. Nyttigt och gott! Ni som inte testat GI-bodens restaurang måste absolut göra det, deras mat är ett lysande exempel på att nyttig mat kan vara fantastiskt god.

Så här i juletid kan jag även rekommendera GI-bodens smarriga jultapas!

, , , ,

7 kommentarer:

Ann sa...

Gah! Härlig träning, bra inspiration!

Emliscious sa...

visst var det skoj! =) roligt att träffa alla! och jag såg dig- du körde stenhårt ju!! =)

I-L sa...

Det påminner mig om att jag ska ta och träna. NU. Japp, så får det bli... ;-)

Trevlig Lucia...
/Lina

DILA sa...

Låter jobbigt men kul! Hoppas du haft en skön Lucia!

Kram Dila

Miss Agda sa...

Kul att träna tillsammans, se till att fixa kort på balance nu! Kram

Träningsglädje sa...

hallå där, jag är i sthlm just nu faktiskt men har det lite körigt (och åker hem imorgon) men jag tycker vi bokar in en träff nästa gång! planerar att vara här uppe minst en gång i månaden. :)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Men Petra! Hon är ju det, prinsessan av gristräning! I alla fall om man frågar mina stackars armar och bröst muskel idag!