fredag 8 januari 2010

Mitt tålamod börjar ta slut

Nu måste jag få skriva av mig, vill vara lite surtant.

Det tog TVÅ TIMMAR att åka tåg hem till Uppsala från Tokholm idag. Det här berodde inte på "personalbrist” som skrämmande ofta kan vara orsaken till försenade eller inställda tåg. Nej, nu var det ett trasigt tåg som stod stilla och blockerade vägen varför trafiken fick köras på ett spår med kraftig köbildning som följd.

Igår gick det nästan inte alls att ta sig till Stockholm eftersom det skett en olycka i närheten av Knivsta och det var totalstopp i trafiken i flera timmar. Och att köa till ersättningsbussarna med en sisådär tusen andra människor i 20 minusgrader var ingen megahit, kan jag meddela.

Nä fy.

Vete sjutton om man inte borde söka sig till hufvudstaden... Håller på att skriva en för- och emotlista just nu. Hjälp mig gärna med den!

16 kommentarer:

Ingela sa...

Jaaa! Flytta hit!! :)

Snorkkis sa...

Tycker också du ska flytta hit :) .

Att transportlöpa till Uppsala känns kanske lite att ta i...

Elin B sa...

Det som talar emot är det höga tempot folk stressar runt i och skapar en lätt tryckande stämning och att det inte finns lika mycket skogsområden med medföljande lugn. Det som talar för är att du får 2timmar att göra annat på om du flyttar, du får massor med häftiga gym, du får möjligheter att gå på fester utan att behöva stressa till 23.10tåget.
Har du nåt att tillägga? :)

Emliscious sa...

klart du ska bo här! =)

Solli sa...

Jäklar! Vad dåligt! Antar att din för-lista genast blev mycket längre plötsligt ;-)
KRAM!

Irina sa...

FÖR:

* Du slipper pendla vilket sparar minst två timmar per dag samt en okänd mängd nerver. (Ryser bara hör ordet ersättningsbussar - boskap fraktas ju bekvämare!)

* Du kan sova längre på morgonen - och slipper se Centralen när du vaknat.

* Du betalar lägre skatt (tror jag).

* Du kan springa på Skeppsholmen varje dag.

* Du kan dricka latte med mig oftare.

* Du får mer kärlek. Och oftare. ;-)

* Du kan dricka vin på Grand till två på natten och därefter bara glida in i taxin som kör hem dig på max en kvart.

* DU SLIPPER PENDLA!

MOT: -


Övertygad? :-)

Pernilla sa...

Behöver Du hjälp att fylla på saker på listan med saker för en flytt till Sthlm så säg bara till, jag hjälper Dig gärna :)

Ingmarie sa...

Ska jag vara riktigt är ärlig förstår jag inte hur du står ut i Uppsala...Platt, blåsigt, trist, drygt och helt "off". ;-) (Bodde där till och från under ett år innan) Stockholm är verkligen inte "perfekt" men i valet mellan de två tvekar jag inte ens en millisekund!

Flicka sa...

Ja inte vet jag. Jag envisas ju med att fortsätta pendla. och jag börjar igen på måndag, efter julledigheten så det gäller att klä sig varmt med andra ord (fast det visste jag ju egentligen redan, jag är ju rutinerad tågåkare numera;)

Anna sa...

Jag har bott i Uppsala... Gillar staden big times... MEN jag har också pendlat... Så jag säger. FLYTTA!

Ellinor sa...

Usch, man kan bli irriterad för mindre. Hoppas att du hittar tillräckligt många plus ;)
Kram

Petra sa...

Vilken härlig powerblogg du har! Jag har inte så mycket att säga om ditt val att flytta eller inte, själv bor jag i göteborg;)

Jenny sa...

Jag pendlade från Nyköping ett tag till Stockholm, det var 1 timme enkel väg. Kan säga att jag stod ut i ett halvår. Men just det där att behöva krångla till ett tåg o sedan inte vara riktigt framme när du kliver av... O det är långt till tåget på morgonen med. Naj, flytta hit nu :)

Jag följer btw både den här o din SvD-blogg o måste medge att jag är hooked :)

Jenna sa...

Gaah jag är glad att jag inte åkte samma tid som du åkte och klarade mig rätt så smärtfritt ;) Bara en halvtimmes försening hem mot Sthlm från Uppsala, men tåget till Uppsala kom fram finfint!

Charlotte vM sa...

Jag som också har varit en Sthlm-Uppsala-pendlare höll på att säga upp mig dagen efter varje tågstrulstillfälle (att flytta från Sthlm var naturligtvis aldrig ett alternativ. I efterhand förstår jag inte att jag stod ut i 2 år! Alla andra har redan skrivit bra argument, men väg även in att Sthlm har 34 H&M-butiker...
Flytta hit nu!

Miranda sa...

STOCKHOLM STOCKHOLM STOCKHOLM