söndag 27 september 2009

Skyline


Bild från Och himlen därtill

Titelmelodin till ”Nord och Syd” ur högtalarna, rysningar längs ryggraden, gåshud på armarna och tänk om Orry satt här bredvid i fotsid rock med stärkt krage...

Gåshud. Drömmar. Mmm, jag vet, jag är en obotlig romantiker och dagdrömmer alldeles för mycket. Men det är ju så underbart, den där verklighetsflykten förgyller vardagen som inte är så tokig den heller.

Jag beundrade Stockholm från ovan tidigare ikväll, i glaset något gott med Limoncello och ingefära, framför mig en gammal kollega som blivit en god vän.

Vi pratade om Stockholm och är det bara Acne- och Filippa K i svart eller finns här själ och hjärta och var letar man i så fall? Är Stockholm som Orup sjunger eller finns det värme här? Borde man bo här för sitt eget bästa eller är det bara kallt och skräpigt? Jag menar, de sopsorterar ju inte så värst mycket i huvudstaden, eller? Om de gjorde det kanske de skulle ha bättre reda i själen också, sa min vän.

4 kommentarer:

Helena sa...

Vi är så lika du och jag...när det kommer till dagdrömmarna... Har så otroligt lätt att glida in i en värld som inte finns med en människa jag inte har vid min sida och leva ett liv som bara finns...i just drömmen.

Ellinor sa...

Härlig utsikt.
Förstår om svindlande höjder kan få en att börja filosofera på det lite djupare planet.
Kram

Miss Agda sa...

Låter som en härlig stund. Jag gick och la mig vid 23, blir så mkt tröttare när jag är lite förkyld...
Och nog finns det kärlek och själ i sthlm! Sthlm är trots allt en LITEN storstad och det finns en massa natur och naturälskande människor här. Och det sopsorteras här JA! Det enda man inte kan sopsortera är matrester, men å andra sidan gör dem minst skada bland vanliga sopor jämfört med glas, metall och farligt avfall.
Kram

La Linda sa...

De där tankarna kring Stockholm, själv, kyla och värme har frekvent snurrat i mitt huvud på sistone med. Jag har dock inte kommit fram till ett svar, men det blir väl vad man gör det till.. eller? Meddela mig vad du kom fram till! :)