söndag 17 maj 2009

Missa inte en jäkligt bra film!


Hoppas ni redan har bänkat er framför tv:n, för just nu sänds en av mina favoritfilmer på TV4 - Déjàvu med Denzel Washington i huvudrollen. Handlingen i korthet:

Washington spelar huvudrollen som agent Carlin, en man som är kapabel till att snabbt hitta ledtrådar från brottsplatser, ledtrådar som andra lätt missar. Carlin blir indragen i en utredning kring en explosion som förstört en färja, och tagit livet av ett hundratal amerikanska militärer och deras familjer. När Carlin börjar luska fram ledtrådar stöter han på ett kvinnligt offer vars död inte följer samma mönster som de andra.

Carlin begrundar fortfarande kvinnans död när FBI-agenten Pryzwarra (Val Kilmer) erbjuder honom att lösa bombbrottet och ta fast mördaren genom att använda en ny topphemlig övervakningsteknologi. Utrustningen tillåter FBI-teamet – och nu Carlin – att se övervakningsfilmer över specifika platser i New Orleans exakt fyra dagar tidigare. När Carlin sitter och ser hur saker och ting går tillväga blir han övertygad om att det går att förhindra den fruktansvärda händelsen.

Som sagt - missa inte!

, , , ,

5 kommentarer:

Ellinor sa...

Det ger mig rysningar av välbehag bara att läsa om filmen. Den är grymt bra. Dock missade jag den under gårdagskvällen men som tur är har jag den redan i DVD-format :)
Kram på dig

Terese sa...

Japp, jag kollade, och den var rätt bra. Fast den kvalar inte in som en av mina favoritfilmer. /Terese, www.sparkibaken.se

Helena sa...

Såg den på bio - SJUKT BRA! Gillar verkligen filmer som är oförutsägbara...och Denzel är ju bara så bra!

annabanan sa...

Jag gillar också den filmen! Den är lite fiffig.

Åsa sa...

Det är jätte bra!