söndag 3 maj 2009

Ett äpple om dagen gör dig fet


Fruktfatet togs bort från personalrummet på en arbetsplats och vips hade nästan alla anställda gått ner ett antal kilon i vikt. En kvinna med högt blodtryck och diabetes typ 2 slutade äta sina två bananer till förmiddagsmellanmålet och utan att göra några andra förändringar i kosten rasade hon i vikt.

Kontentan av denna DN-artikel? Man blir fet av frukt - som ju bara innehåller fettbildande fruktos och vatten. Härligt, detta stärker mig i övertygelsen att fortsätta med en bit mörk choklad som mellanmål...

Här är artikeln i sin helhet.

7 kommentarer:

Miss Agda sa...

Nonsens DN, säger jag! Jag äter 2-3 frukter på jobbet dagligen, har gjort det i 6 år och har säkert inte gått upp ett gram! Jag måste säga att jag är så trött på socker(fruktos)skräcket som sprider sig bland folk... Men men, det är bara min åsikt.
Kramar!

Ingela sa...

Naturligt fruktos är inte detsamma som kemiskt framställt fruktos som finns i alla möjliga produkter. Trist med sådana här artiklar som förvirrar människor. Det "bästa" är ju att artikeln skriver om en man som slutade med sötad läsk och gick ner flera kilon - ja men vad har det med naturligt fruktos som finns i t.ex frukt att göra? Gahh!!!

Hanna sa...

Jag köper det inte. Jag äter massor med frukt och jag har inte gått upp något i vikt. Låter mest bara snurrigt.

caroline sa...

åhh det här vill man ju inte tro på. tycker snarare att jag märker att man mår bättre och gått ner i vikt när man äter frukt till mellis istället för bullar/mackor eller annat. :P

Veronica sa...

Ja alla dessa rön, man vet inte vad man ska tro längre...allt är snart farligt...

Ellinor sa...

Nja...vet inte riktigt om jag tror på det där...Visst, frukt är säkert inte bra i överdriven mängd (det är det ingenting som är). Men de innehåller så mycket andra nyttigheter vi behöver. Jämför man sedan en banan/äpple/päron under fikat mot ett sockersött bakverk så tror jag ingen forskning i världen kan bevisa att kakan är bättre...Fortsätter således att äta min frukter i godan ro ;)

Helena sa...

Jag blir så trött...läste också artikeln. Lyssnar man på den här teorin så skulle jag har en karriär i sumobrottning säkrad. Fullkomligt vräker i mig frukt och är inte det minsta överviktig.
Suck säger jag bara...och alla bloggare i hela Sverige verkar hålla med den här veckan.
Ska bli kul att se vad vi blir feta av nästa vecka... :)