torsdag 26 november 2009

Intervallpremiär!


Igår kväll begick jag intervallträningspremiär - åtminstone när det gäller löpning. Jag lade upp passet så att jag inledde med drygt 10 minuters jogg, därefter intervaller på 8x1 minut där jag tog i så nära max som jag kunde utan att ta ut mig fullständigt. Jag joggade mycket långsamt i ungefär en minut mellan varje intervall och avrundade sedan med 20 minuters jogg. Det här är ett intervallpass som passar nybörjaren - jag vill starta försiktigt och trappa upp efter hand för att minimera skaderisken.

Det ösregnade och blåste, men nothing can stop me now! Kände mig förvånansvärt pigg och rapp i benen trots att jag jympat dagen innan.

Hemma blev det utfallssteg i 3x3 minuter och 3x30 repetitioner dips på parkbänken. Efter stretching och glada hejarop från grannarna landade jag i soffan med grillad entrecôte och quinoa med valnötter framför ”Bonde söker fru”. En underbar kväll med andra ord!


Passet i diagramform, visar hur pulsen varierat.

Passet i siffror:

Tid: 43:04 min
Kalorier: 458 kcal
Sträcka: 6,8 km
Snittpuls: 159 slag/minut
Maxpuls: 176 slag/minut
Snittempo: 6,18 min/km
Maxtempo: 2,50 min/km
Snittkänsla: Mycket glädje!

, , ,

5 kommentarer:

matilda sa...

Nu blev jag riktigt sugen på att springa!!!

Anna sa...

Åhhh vad underbart!

Linda sa...

Det är så roligt att följa din träning på det här sättet. Det inspirerar verkligen och det kan jag behöva, särskilt nu när jag själv börjat om med löpning efter långt uppehåll.

Hanna sa...

Bra tips på intervallträning. Ska ut och köra intervall idag tänkte jag.

Lisa sa...

Himla kul att följa dig i träningen! Du är verkligen motiverad. Jag ligger ljusar efter.. men men, jag ska nog komma i nagorlunda form ;)

Kram fran Lisa