söndag 29 november 2009

Dagens insats - distanspass!


Så här tokglad blir man när man just har avklarat veckans distanspass. Hade kört ett relativt hårt styrketräningspass för benen efter intensivjympan i fredags, så jag är nöjd med dagens insats som i siffror ser ut som följer:

Träningstid: 01:24:58
Kalorier: 913 kcal
Sträcka: 15,4 km
Snittempo: 5,45 min/km
Snittpuls: 158 slag/minut
Maxpuls: 167 slag/minut

Den som är intresserad av hur min puls varierade under passet kan ta en titt på diagrammet nedan. Jag upplevde träningen som ganska jobbig, men kände att det fanns mer att ge. Receptet för rappare ben är helt enkelt mer intervallträning - tur att jag gillar blodsmak! Sen ska jag ta reda på min maxpuls så att jag får exaktare nivåer på mina träningszoner och kan lägga upp träningen optimalt.

Diagrammet är en skärmdump från polarpersonaltrainer.com där jag loggar alla mina träningspass. Som ni ser låg jag i den ”hårda” zonen nästan hela tiden - förutom de lilla dippen efter drygt 22 minuter då jag var tvungen att gå eftersom det var halkigt underlag. Jag hade som mål att ligga under 6 min/km under hela passet och det gick nästan.

Jag SKA pressa min kilometertid, så är det bara. Intervaller is the shit - I love it! Nu blir det långfrukost och sen adventsfika hela dagen lång...

, , , ,

8 kommentarer:

Ann sa...

Åhhhh, jag dör av avundsjuka! Den här lussebullen skulle smaka så mycket bättre efter ett långpass (och ännu bätte om inte mitt luktsinne var utslaget...).

Kör hårt! Jag är glad att jag upptäck din blogg!

Nina - Glamourmamman sa...

Härligt jobbat!! Jag är sååå sugen på löpning, men jag har inte fått till någon på över en vecka :-(

Ha en skön adventssöndag!
Kram Nina

Nina - Glamourmamman sa...

Kom på en annan sak också... Tänkte visa upp mina nya innetofflor imorgon. Tror dom är i din smak ;-)

Mia sa...

Wow! Åh, så gött!
Imorgon tänkte jag avklara ett längre pass mellan 60-90 min med 70-80% av min maxpuls. Får se hur sakta det går...men jag känner att det gör gött för kroppen.

Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag sa...

Bra jobbat!

Viktor Larsson sa...

Bra jobb. Tycker dock att du har haft lite för hög puls under passet för att få den effekten man vill ha av ett distanspass. Det jag funderar över är om du har ställt in rätt maxpuls? Fortsätt kämpa och se till att utnyttja alla "pulszoner" för att optimera träningen. Max är inte alltid bäst!!

Jenny sa...

Oj, men det kan väl inte stämma med över 5 km/minut? Tvärt om va?? :)

Jag kör mkt cross trainer med mycket motstånd (mest 80% av max) o har bra km-tid där (straxt under 6 minuter vilket jag är nöjd med!). Men visst är det svårt att hålla samma på riktigt sedan?

Tänkte att du som tränar mkt kanske vet :)

Silverscreen sa...

Kanon bra jobbat :)
En liten fråga, hur får du fram det där fina diagrammet? Jag hittar det inte på polarpersonaltrainer.com. Har själv en polarklocka och vill gärna se mina resultat på det sättet men lyckas inte :(

Ska bli kul att följa din resa mot maraton :) Ska själv springa sthlm maraton och det är kul att få ispiration från andra!