lördag 18 april 2009

En katt för Petra?


Bild från Sydsvenskan

Bengal är en korsning mellan asiatisk leopardkatt och tamkatt. Just nu deltar 1 200 leopardmönstrade katter i en internationell kattutställning på Europaporten i Malmö. Jag vet i alla fall att om jag i framtiden kommer på att jag vill skaffa en katt så blir det en sån här. Punkt! :-) Läs hela artikeln här.

14 kommentarer:

Ida sa...

Visst är de vackra! Är lite vildkatt över min kattkille också, så snygg så ;)

Irina sa...

Jättefin! Älskar katter, har någon grej för vanliga grårandiga (med randig svans) men den här "modellen" är också hur söt som helst.

Hanne sa...

De er superfine, veldig spesielle:)

Hanna sa...

Den är jättefin!

Ellinor sa...

Låter lite farligt med leopardgener i en tamkatt...

Camilla sa...

De är så fina! Jag har ett par gånger funderat på att köpa en men eftersom jag hade 2 "vanliga" katter så ville jag inte ha en bengal eftersom de är lite speciella. Sen dog tyvärr min ena katt, jag ville då köpa en ny eftersom den andra aldrig varit ensam katt. Men det blev en norsk skogskatt med blandning av ragdoll istället. Hon är visst också lite speciell, har nu fått veta att det beror just på rasen norsk skogskatt. Hon går in i ett rum och spanar in högsta punkten, dit ska hon bara, klättrara hoppar gör allt :)

Tess ~ Stylish-B.se sa...

Så fin den var.

mia sa...

Jag som är livrädd för vanliga bondkatter, vad tror du jag känner för den då!? :)

HannahSthlm sa...

YES:)! OM du någongång ska ha en katt så MÅSTE det ju bara bli en sdådan;)! Kram.

Sofie sa...

Jag tycker du ska satsa på en minigris. Och börja läsa DN ;-)

LEIA-MAJA: Style & Life by Liea sa...

haha....ja klart du ska ha en sån...
själv gillar jag ju inte katter....men skulle jag ha en så skulle det bli en stooooor katt....en tiger minsann:)

puss gullet;)

oddsvend sa...

Det er sikkert vel og bra med en katt, men passer ikke en tiger deg bedre? Og du: Kan du ikke gruppere bloggene du følger. Klikket tilfeldigvis innom "Kjersti Malene" (det var bare noe med navnet som lokket) og kom til en utrolig bra blogg om friluftsliv mm. Jeg mener: Det blir for slitsomt for en macho norsk villmann å lete gjennom alle venninneprat-bloggene etter de beste scoopene.

Inspirera Mera sa...

Vi har just skaffat en Bengal, de är hur underbara som helst! Fick just lilla Saga att apportera :)

Kram Sandra

Emma sa...

Jag har en bengal sedan 2 år tillbaka - vilken fantastisk katt! Han älskar att duscha och har lärt sig att sitta/ligga när man säger "sitt". Ibland får han sina energiryck och man tror att han ska riva hela huset, men för det mesta är han världens gosigaste och mysigaste.