tisdag 10 mars 2009

Imponerad


Såg filmatiseringen av Stieg Larssons kriminalroman "Män som hatar kvinnor" igår och måste säga att jag är imponerad. Sällan har en svensk deckare lämnat så stora spår i mig som den här filmen. Noomi Rapace gör en storartad insats som hackern Lisbeth Salander och Michael Nyqvist är ju alltid Michael Nyqvist.

9 kommentarer:

www.smillasplats.blogg.se sa...

Själv sliter jag och drar i sambon för att få sällsakp på filmen. ( hört att den är väldigt "läskig" och vill ha sällskap) Jag har läst böckerna men inte han.
kram

Ellinor sa...

Var och såg denna film i söndags och den lämnade mig inte besviken. Både filmen och boken är helt i klass för sig.
Hoppas du får en härlig dag.
Kram

Sofie sa...

Den var bra. De hade inte direkt sparat på krutet när det gäller våldsscenerna. Läskig film, läskig bok.

caroline sa...

åhh visst var den bra, jag var verkligen impad, vilka detaljer åhh nästan så jag ska ta och läsa boken eftersom jag inte gjort det ännu. ;P

Helena sa...

Åh vad härligt att höra! Har den på schemat på söndag och har otroligt höga förväntningar eftersom boken är bland det bästa jag läst när det kommer till svensk deckare... Kul, nu blev jag ännu mer sugen på att se den!

Miss Agda sa...

En film som absolut måste ses! Boken var grymt spännande den också. Just nu hinns det tyvärr inte med några biobesök men filmen lär gå på biograferna ett bra tag

Matt sa...

Har precis plöjt böckerna så man får väl ta och se filmen.

elisabet sa...

Oj vad mycket kul inlägg du haft sista tiden, jag blev också väldigt positivt överraskad av filmen, är nog första jag kan komma på som är åtminstone nästan lika bra som boken annars brukar ju filmatiseringar av böcker floppa ganska hårt tycker jag!

GymGlam/Caroline Nilsson sa...

Visst var den bra!!