onsdag 30 juni 2010

Hemligheten


Bild lånad från Adlibris

Ber återigen om ursäkt för bloggtorka. Ibland finns det för mycket annat som pockar på uppmärksamhet, men nu hittade jag en mycket intressant sak att skriva om. Eftersom jag själv är väldigt intresserad av relationer läser jag ofta och gärna böcker i ämnet.

Har fått ovanstående bok - ”Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation” av journalisten Dan Josefsson och psykologen Egil Linge - rekommenderad till mig av en vän och lade genast en beställning. Kan ju aldrig skada att lära sig lite mer om detta outtömliga ämne!

Så här beskrivs boken på Adlibris hemsida:

”Hemligheten är en bok för singlar som tröttnat på att vänta och som vill veta vad de kan göra för att hjälpa framtida kärleksrelationer på traven. Men också för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som händer i oss när vi försöker gå från förälskelse och vidare in i en varaktig kärleksrelation.

Med utgångspunkt från de senaste årens psykologiska forskning menar författarna att vi människor i allra högsta grad kan påverka våra förutsättningar både för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. Här visas hur detta går till, både i teori och praktik.

Hemligheten är en bok som både berör och skapar förändring.”

Hur kan man inte köpa en sådan här bok? Någon som har läst den och vill dela med sig av sina åsikter?

söndag 13 juni 2010

Jag klarade det!


Jag sträcker ut steget i Rålambshovsparken med Västerbron i bakgrunden. Foto: Tomas Oneborg/SvD.

Jag har sprungit ett maraton! Jag tog mig i mål på Stockholm Marathon och grejade också drömmen att komma under fyra timmar. 3:57:25 blev sluttiden och den är jag så himla nöjd med.

Ledsen över att det blivit så lite bloggat här den sista tiden. Maratonuppladdningen och bloggen på SvD har helt enkelt tagit för mycket tid. Men jag hoppas att det fortfarande finns några läsare kvar här?