måndag 30 november 2009

Löparstyrka


Bild från Eleiko

I dag körde jag ett styrkepass för hela kroppen med min nya kärlek - skivstången. Dagens program:

* 5 minuter uppvärmning på crosstrainer
* 3 set marklyft
* 3 set knäböj
* 3 set axelpres
* 3 set ryggdrag (i maskin)
* 4x30 situps (på matta)
* 3x30 armhävningar
* 3x30 rygglyft (på matta)
* Stretching
* Totaltid: 45 minuter

Kommentarer: Marklyft är en av styrketräningens basövningar som engagerar i stort sett alla kroppens muskelgrupper men allra mest korsryggen. Det är dock viktigt att övningen utförs 100 % korrekt för att undvika skador.

Knäböj ingår liksom marklyft i styrkelyft och är en kanonbra övning för underkroppen, här får baksida och framsida lår, rumpa, vader och korsrygg arbeta - perfekt för mig som är telisåkare!

Eftersom jag snabbt blir uttråkad när jag tränar på gym vill jag ha ett program med ett fåtal enkla övningar som engagerar många av kroppens muskelgrupper. Då är det här programmet ovan perfekt!

, , , ,

Min favoritserie alla kategorier finns på dvd!


Äntligen! ”Familjen Macahan” i allmänhet och Zeb Macahan i synnerhet ligger mig mycket varmt om hjärtat. Och nu finns den fantastiska serien på dvd! Boxen inehåller pilotavsnittet från 1976 samt hela den första säsongen av miniserien i tre delar från 1977. Gissa om jag tänker klicka...

, , ,

Leggings på normala ben


Bild från Lindex

Jag vill ge en ros till Lindex som har vett att sätta sina plagg på skyltdockeben med normala former - såväl rumpa, lår som vadmuskler. Det värsta jag vet är skyltdockeben à la sparris - visst kan det vara snyggt, men jag vill ju veta hur jag ser ut i plagget i fråga.

söndag 29 november 2009

Dagens insats - distanspass!


Så här tokglad blir man när man just har avklarat veckans distanspass. Hade kört ett relativt hårt styrketräningspass för benen efter intensivjympan i fredags, så jag är nöjd med dagens insats som i siffror ser ut som följer:

Träningstid: 01:24:58
Kalorier: 913 kcal
Sträcka: 15,4 km
Snittempo: 5,45 min/km
Snittpuls: 158 slag/minut
Maxpuls: 167 slag/minut

Den som är intresserad av hur min puls varierade under passet kan ta en titt på diagrammet nedan. Jag upplevde träningen som ganska jobbig, men kände att det fanns mer att ge. Receptet för rappare ben är helt enkelt mer intervallträning - tur att jag gillar blodsmak! Sen ska jag ta reda på min maxpuls så att jag får exaktare nivåer på mina träningszoner och kan lägga upp träningen optimalt.

Diagrammet är en skärmdump från polarpersonaltrainer.com där jag loggar alla mina träningspass. Som ni ser låg jag i den ”hårda” zonen nästan hela tiden - förutom de lilla dippen efter drygt 22 minuter då jag var tvungen att gå eftersom det var halkigt underlag. Jag hade som mål att ligga under 6 min/km under hela passet och det gick nästan.

Jag SKA pressa min kilometertid, så är det bara. Intervaller is the shit - I love it! Nu blir det långfrukost och sen adventsfika hela dagen lång...

, , , ,

fredag 27 november 2009

Glittrig fredag


Finns det ett bättre sätt att sätta guldkant på en gråmulen fredag än att klä sig lite festligare? Jo, kanske. Men i alla fall - så här var jag klädd i dag:

T-shirt med paljetter - H&M
Boyfriendkavaj - Ellos
Halsband - Indiska
Leopardmönstrad kjol - H&M
Lacktights - H&M

Läckra undies hos Lindex


Bilder från Lindex

Vet inte vad som har hänt med Lindex men det säger jag i positiv bemärkelse. Tidigare handlade jag aldrig där och ansåg att tantvarningen var stor. Numera hittar jag nästan alltid något hett och klickbart såväl i onlineshopen som i butikerna. Grattis Lindex!

Rockchica korsetten vore ju en dröm under en kavaj och bandeau-bh:n med paljetter är bara för läcker. Kanske något för nyårsfesten? Supersnyggt hur som helst.

, , ,

torsdag 26 november 2009

Blingade ben


Bild från Lindex

Oh yes. De här läckerbitarna är snart mina. Ihop med min lacktopp och svarta fuskpälsvästen med nitbälte blir de klockrena till fest!

À la Chanel


Äntligen - efter hur lång väntan som helst trillade den här underbara Chanelinspirerade jackan ner i brevlådan. Den är från Asos och jag älskar den! Jättesnygga knappar och skönt material.

Intervallpremiär!


Igår kväll begick jag intervallträningspremiär - åtminstone när det gäller löpning. Jag lade upp passet så att jag inledde med drygt 10 minuters jogg, därefter intervaller på 8x1 minut där jag tog i så nära max som jag kunde utan att ta ut mig fullständigt. Jag joggade mycket långsamt i ungefär en minut mellan varje intervall och avrundade sedan med 20 minuters jogg. Det här är ett intervallpass som passar nybörjaren - jag vill starta försiktigt och trappa upp efter hand för att minimera skaderisken.

Det ösregnade och blåste, men nothing can stop me now! Kände mig förvånansvärt pigg och rapp i benen trots att jag jympat dagen innan.

Hemma blev det utfallssteg i 3x3 minuter och 3x30 repetitioner dips på parkbänken. Efter stretching och glada hejarop från grannarna landade jag i soffan med grillad entrecôte och quinoa med valnötter framför ”Bonde söker fru”. En underbar kväll med andra ord!


Passet i diagramform, visar hur pulsen varierat.

Passet i siffror:

Tid: 43:04 min
Kalorier: 458 kcal
Sträcka: 6,8 km
Snittpuls: 159 slag/minut
Maxpuls: 176 slag/minut
Snittempo: 6,18 min/km
Maxtempo: 2,50 min/km
Snittkänsla: Mycket glädje!

, , ,

onsdag 25 november 2009

Dammsugare i julskepnad


Åt en mycket trevlig lunch med superbloggerskan Milla på Fashion Café tidigare idag och snubblade över dessa juliga bakverk - pepparrullar. Stod dock emot frestelsen att provsmaka...

tisdag 24 november 2009

Pulsjympa kontra löpning

Är eld och lågor över min nya träningsdator, Polar RS800CX, som jag ska testa nu under min satsning på halvmaran i Prag och Stockholm Marathon 2010. Igår körde jag ett relativt lugnt löppass på 8,3 km och idag ett jympapass på Friskis & Svettis med intensiteten pulsjympa. Jag var nyfiken på hur pulskurvorna från de olika passen skilde sig åt och här nedan ser ni svaret:


Under löppasset var pulskurvan (den röda kurvan) jämnare och i näst högsta pulszonen (hård träning) nästan hela tiden. Blev lite rastlös mot slutet och körde en kortare rush på knappa minuten, men fick snabbt mjölksyra eftersom benen var möra sedan söndagens tuffa styrketräningspass. Högsta pulsnivån var 180 slag per minut som noterades under den korta rushen.


Pulsjympapasset uppvisade mer toppar och dalar, rent naturligt eftersom det är uppbyggt av pulstoppar med styrkeövningar däremellan. Högsta pulsnivån på det här passet var 172 slag per minut, jämfört med 180 slag per minut under rushen på löppasset.

Sammanfattningsvis är löppasset såklart mer effektiv konditionsträning, men det är inte fel att variera med ett jympapass då och då för att höja motivationen och längtan efter nästa löppass...

, , , , , , ,

Kära bloggläsare - sjung ut!



Ni vet kanske att jag satsar på Stockholm Marathon i juni 2010 med halvmaran i Prag i mars 2010 som delmål. Frågan är nu hur pass intresserade ni bloggläsare är av min maratonsatsning? Jag tränar pulsbaserat med en träningsdator från Polar och jag registrerar alla mina pass online. Jag siktar på tre löppass i veckan av olika typ, samt ett styrkepass för hela kroppen och ett alternativt pass som motivationshöjare - det kan vara yoga, kickboxning, simning eller något helt annat. Kosten är också en bit jag börjat se över, vet med mig sedan tidigare att jag äter för lite protein och fett och för mycket kolhydrater. Det ska det bli ändring på nu.

Så - är ni intresserade av att hänga med på min maratonsatsning här på bloggen eller är det mode ni helst vill läsa om? Eller kanske lite av varje? Jag är väldigt tacksam för era synpunkter!

Bloggerskor in action


Lunchade med superbloggerskan Solli i fredags. Platsen var favvohaket Vapiano i Gamla Stan och i tallrikarna fanns en mycket god, vegetarisk pastarätt med äpplen, paprika, parmesan och mandel. Mums! När den obligatoriska dokumenteringen av maten och varandra var avklarad följde en intressant diskussion med många vändningar och inspirerande uppslag. Mer än så säger jag inte...

söndag 22 november 2009

En brosch med klös


Bild från H&M

Vad kan jag säga mer än att den här broschen är jag i ett nötskal? Ge mig!

, , , ,

Puffigt


Bild från H&M

Åhå, vad har vi här om inte en tvättäkta Petra-jacka! Puffärmar - check, 80-talskänsla - check, svart färg - check. Nice!

Gillar, gillar inte...


Spetsklänning från Oasis - gillas av Petra.

Coolaste och stilsäkra Glamourmamman har gett mig en utmaning som går ut på att lista vad man gillar och inte gillar. Jag väljer att liksom Nina göra listan utifrån ett modeperspektiv, så here it goes:

GILLAR
Skor från Vagabond
Slitna jeans
Leopardmönstrat
Boyfriendkavaj
Spets som detalj i plagg
Lackleggings
Pälsvästar
Kråsblusar
80-talsinspirerade plagg
Paljettvästar

GILLAR INTE
Haremsbyxor
Byxdressar
Lågt skurna jeans
Tröjor som slutar vid naveln
Baggy jeans
Herrinspirerade skor
Foppatofflor
Ballerinaskor
Tubsockor
Seglarskor

Skickar vidare utmaningen till Miss Agda, Solli och Ellinor.

Jag testar att träna på natten


Hela gymmet för sig själv. Nästan. Låter kanske som en dröm för många - men till saken hör att klockan är en bra bit efter midnatt. För några veckor sedan provade jag på att natträna på ett antal av Stockholms gym med generösa öppettider. Kolla in mitt reportage som publicerades i dagens SvD eller läs på nätet.

, , , , , , , ,

fredag 20 november 2009

Här är 80-talsblusen!


Den hade kunnat sitta på Krystle i Dynastin, Sue Ellen i Dallas eller Melissa i Falcon Crest. Men nu sitter den på mig, denna underbara knytblus i bästa 80-talsstil. Priset? 349 pix hos Ellos, men jag hade någon rabattkod som sänkte priset avsevärt. Fin kvalitet samt passform och inte heller för genomskinlig. Bra köp!

, , , , , ,

onsdag 18 november 2009

Stylish i slasket


Bilder från Vagabond

Jag är på jakt efter en snygg vinterstövel som klarar svensk slaskvinter à la Uppsala. Blev blixtkär i modellen Cathy (till höger), men tyvärr är den slutsåld i min storlek. Hittade då modellen Karaz (till vänster) som är lite samma stuk fast utan snörningen. Ser framför mig hur jag matchar den med en snygg klänning/kjol och en fuskpäls eller skinnjacka ovanpå en stickad tröja. Vad tror ni? Duger Karaz som stand in för Cathy?

Uppdatering: Hittade ett par Cathy i min storlek på Nilson i Stockholm. Har reserverat dem och ska prova dem imorgon! Yippie!

, , , , ,

tisdag 17 november 2009

Dagens klädval


Provningen av årets julöl skedde i följande outfit:

- Spetstopp, H&M Trend
- Paljettväst, Lindex
- Lacktopp, Lindex
- Lacktights, H&M

Är mycket inne på svart och spets nu som ni märker. Är väl rockstjärnan i mig som måste vädra lite morgonluft... ;-)

Jag har hittat årets bästa julöl!


Min dag har tillbringats på en pub i centrala Stockholm där årets julöl provades igenom - något som tog drygt fyra timmar. Jag har hittat en storfavorit och flera riktigt bra julöl, så håll utkik här på bloggen...

måndag 16 november 2009

En andra hud


Bilder från Lindex

Äger sedan en tid tillbaka ett par fuskskinnbyxor från Lindex som jag gillar massor. Har länge sneglat efter en snygg fuskskinnkjol och nu har jag äntligen hittat det jag söker - på Lindex igen. Den kommer passa finfint ihop med den Chanelinspirerade jackan som är på väg till mig från Asos. Den leopardmönstrade toppen följde med av bara farten...

”Våld är alltid sista utvägen”


Krav maga är en försvarsteknik med rötterna i den israeliska armén och finns i olika varianter. Kändisar som Hilary Swank, Jennifer Lopez och John Mayer tränar. Modern krav maga, KMS, kan man träna på Stockholm Krav Maga Center och det är där jag mött elever och intervjuat instruktörer till grund för en artikel som kunde läsas i gårdagens SvD. Läs hela artikeln.

Ögongodis med spets


Bild från Asos

Just nu har jag ett gott öga till plagg i spets. Den här toppen från Asos, ”in the style of Kate Moss”, gillar jag massor. Tyvärr - eller kanske turligt nog - fanns den inte i min storlek, haha.

söndag 15 november 2009

Med Irina på Mornington


Lördag och regnet öste ner från en gråmulen himmel. Men vad gör väl det när man har en massa trevligt inbokat. Dagen kickstartades med en långpromenad och sedan blev det en sväng till Stockholm för en dejt med superbloggerskan Irina. Vi flydde kaoset i city till undantagstillståndets Östermalm och Mornington för en stunds filosoferande över en fika. Vad vi kom fram till? Bland annat att fysik är mer spännande att många kanske tror...

fredag 13 november 2009

Jimmy Choo imorgon? Nej - och jag ska tala om varför...


Bilder från H&M

En snabb titt i garderoben och jag kunde konstatera att den till 95 % liknar H&M:s Jimmy Choo-kollektion. Det är skinn, paljetter, nitar, strass och djurmönstrat. Bilderna ovan visar plagg som redan finns i sortimentet och som kostar mycket mindre än designersamarbetet. Slutsats: Jag kommer inte köa imorgon. Kommer ni?

Blingad hårspray


Måste göra lite reklam för det här underverket - en ny hårspray som inte bara har en vackert blingad förpackning utan också ananasliknande väldoft och utmärkt funktion. Mitt kinkiga hår blev alldeles till dig och höll sig på plats hela dagen lång utan att kärva och bli elektriskt. Många plus i kanten från mig till Smooth'n'Chic från Schwarzkopf med andra ord. Finns hos Eleven för ynka 65 pix. Och nej, jag är inte sponsrad av nämnda tillverkare, ville bara berätta vad som funkar på mig :-)

onsdag 11 november 2009

Dagens outfit - Stockholmssvart


- Kavaj, Ellos
- Brosch i form av paljettblomma, H&M
- Spetstopp, H&M Trend
- Halsband, Indiska
- Jeans, Gina Tricot

Chaneljacka + skinnkjol = sant


Bild från Asos

Det här är en outfit jag lätt skulle ta efter. Chanelinspirerad jacka från Helene Berman ihop med underdel i skinn, antingen kjol eller byxor. Så läckert!

tisdag 10 november 2009

Glädje

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Var bara tvungen att vråla lite. Av glädje. Puss på er!

Nyklippt


Unnade mig en förmiddag hos frissan tidigare idag - det blev putsning av slitna toppar samt en varm och höstig färg. Nu har jag fått träningsförbud idag för att inte bli tvungen att tvätta håret och slita bort färgen innan den hinner sätta sig. Gaaaaah, det är som att säga åt mig att inte andas ju! ;-)

måndag 9 november 2009

Fjädrar i håret


Bild från H&M

Fjädrar som accessoar tror jag stenhårt på framöver. Blev stormförtjust i det här fjäderförsedda diademet från H&M - klockrent till glöggpartyt, eller vad säger ni? Kostar 79,50 kr.

Today I’m wearing this


- Fuskpälsväst, Cubus
- Tunika, H&M
- Halsband, Indiska
- Nitarmband, Lindex
- Turkost armband, inköpt i Spanien
- Tennarmband, samiskt hantverk från Nikkaloukta

söndag 8 november 2009

Träna som Lisbeth Salander


I dagens SvD har jag skrivit en artikel om hur skådespelerskan Noomi Rapace tränade för att komma i superdeffad Lisbeth Salander-form och om andra kändisar som fastnat för samma stenhårda träningsupplägg. Läs hela artikeln.

, , , , , , ,

Fredhälls cafépärla


I morse intogs en lång och god frukost med den krämigaste vaniljyoghurt, hemgjord müsli, smörgås på bröd från eget bageri och en massa annat gott på Bageriet 1935 i Fredhäll i Stockholm. Här har det varit bageri sedan 1935 och man har verkligen ansträngt sig för att bevara den ursprungliga miljön. Personalen är såväl trevlig som tidsenligt klädd med vackra, volangförsedda förkläden. Priset? Ynka 60 kronor! Sällskapet? Kunde inte varit bättre...

, , , , ,

lördag 7 november 2009

Mera Hedenhös - till nedsatt pris


Bild från H&M

Till alla er som delar min vurm för fuskpälsvästar vill jag bara meddela att ovanstående dito är nedsatt från 499 kr till 299 kr på H&M online.

torsdag 5 november 2009

Boho chic


Bild från Ellos

Vill inte verka tjatig eller blasé - men vi som fattade att fuskpälsvästen var het redan i fjol har ju hunnit ledsna en aning på Hedenhösstilen. Men den här varianten från Ellos tyckte jag var en frisk fläkt, faktiskt. Fram till den 7/11 ges 50 % rabatt på dyraste varan med koden 205873.

, , , , , ,

Dagens outfit: Stockholm noir


- Kofta, H&M
- Prickig polotröja, H&M Divided
- Bälte med nitar, H&M
- Halsband med handklovar, pistol och pistolkula, KyssJohanna
- Byxor i skinnimitation, Lindex
- Nitarmband, Lindex
- Turkost armband, inköpt i södra Spanien av mina föräldrar
- Tennarmband, samiskt hantverk från Nikkaluokta, Lappland

Jul according to Petra


Kolla in H&M:s julpynt med klös! Är det inte Petra mitt i prick, så säg..?

onsdag 4 november 2009

Ett smyckeskrin i min smak


En mini-divan med leopardmönster som går att öppna - och därinne kan man förvara sina smycken. Perfekt! Finns hos Butterick’s Edge.

tisdag 3 november 2009

Ska ni klicka runt midnatt?


Bild från Lindex

Om en knapp timme släpps Lindexkollektionen Affordable Luxury designad av Ewa Larsson. Har ni hittat något? Personligen tycker jag att plaggen är lite trista, för lite klös liksom. Men kanske går och klämmer på dem i butik imorgon...

, , ,

80-talet drabbar underkläderna


Bilder från Lindex

Lite 80-talsattribut som chockrosa och blixtlåsdetaljer är aldrig fel - inte heller på underkläder. Hittade denna nyskapande bh med matchande trosa inne hos Lindex och blev lite glad.

, , , ,

Kolla in min weekendguide till Prag!


I senaste numret av Allt om Resor (nr 11) kan ni kolla in min weekendguide till Prag, fullt med lite annorlunda tips på vad man kan göra i världens vackraste stad.

måndag 2 november 2009

Förlåt en spännig bild...


...ville bara visa upp min nya träningstopp från Adidas samt ett försök att frammana en aggressiv attityd inför mitt första krav maga-pass...

Färgklick i höstmörkret

'
Bild från Lindex

Blev mäkta förtjust i den här kuvertväskan från Lindex. Någon ska shoppa ur deras Affordable Luxury-kollektion imorgon natt förresten? Jag är tveksam...borde egentligen inte klicka alls just nu :-)

söndag 1 november 2009

Löparmorgon


Kickstartade morgonen med en löprunda på en sisådär 11 km - testade en ny bansträckning som jag inte mätt upp exakt. Hade tänkt köra ett ganska lugnt pass, men den fuktiga väderleken gjorde det lättare att ta i ordentligt - inte mig emot.

Vad gör väl ösregn när man har bra kläder och skor, är grymt nöjd med de nya Craft-tightsen! Halkade runt en hel del i leran, men intalade mig själv att det bara var bra träning för någon ännu icke upptäckt muskel i fötterna...

Nu blir det lugna aktiviteter resten av dagen! Vad ska ni hitta på idag?

, , , ,

Fjärilar på golvet


Bild från Wohnzimmer

Vilken sagolikt fin dörrmatta jag hittade inne hos Wohnzimmer! Söta fjärilar mot turkos bakgrund - kan det bli bättre? Den här kommer att smälta in finfint i min leopardmönstrade oas. Just nu är det dessutom 20 % rabatt på priset (289 kr före avdragen rabatt). Vad säger ni? Hit eller miss?

, , , ,