tisdag 30 juni 2009

Heta pjucks



Bilder från Asos

Jaaa - jag vet att jag just beställt och fått hem ett par skor från Asos. Men jag kan väl i alla fall få drömma om den här läckerbitarna från samma onlineshop. Mmm... 689 spänn kostar de.

Vilka gillar ni bäst förresten - svarta eller multifärgade skovarianten?

I love them!


Äntligen har gladiatorsandalerna jag beställde från Asos i förra veckan kommit. Och jag älskar dem! De är supersköna och snygga - jag älskar nitarna. Endast 330 spänn plus frakt på 50 kronor betalade jag för dem.

Uppdatering: Någon frågade om hur skorna var i storleken. Jag beställde storlek 40 och brukar normalt ligga mellan 40 och 41. Så jag upplevde att de var ganska så normala i storleken eftersom man (oftast) bär dem barfota.

måndag 29 juni 2009

Krispigt sommarsound


Ahh, Akons platta "Freedom" är perfekt att spela när man sitter på balkongen och sippar rosa champagne en tropisk natt i slutet av juni...

Djurmönstrad läckerbit


Kolla vilken läcker väska brudens syster hade under bröllopet i lördags. Behöver jag säga att jag kastade avundsjuka blickar på den?

Tror ni...


Bild från Accessora

...jag klarar att INTE klicka hem de här djurmönstrade godingarna från franska Le Specs? 499 pix hos Accessora. Aaaaj...det kliar i fingrarna (som Björn Skifs sjöng).

Jag vill ha!


Bild från Asos

Jaaa, jag vet att jag klickar hem saker fortare än vissa andra hinner säga "låt bli". Men dessa godingar från Asos, i bästa Gwyneth Paltrow-stil, är jag så himla sugen på! Perfekta till brunbrända ben...

Ja just ja!

Glömde nämna att jag hade sällsynt trevliga bordsherrar på bröllopet i lördags. Bland annat en "karateutövande hundägare med en läkande profession" samt en "internationell pillerspecialist som gillar att motionera bilen och smälta in i Stockholms nattliv" :-)

Jag checkar ut från storstaden


Bröllop i Växjö på lördagen och dagen därpå begav jag mig ut på landet för lite själslig och kroppslig återhämtning från det hektiska storstadsliv jag annars lever. I morse blev det frukost ute i det fria med läckerheter som färskpressad grapefruktjuice, rostat bröd, färska tomater och nybryggt kaffe. Varför checkar man inte ut oftare..?

söndag 28 juni 2009

Sagoslott


Foto: Petra Månström

Här, på sagolikt vackra Teleborgs slott i Växjö, intogs bröllopsmiddagen igår kväll och därefter var det tunggung på dansgolvet till inpå småtimmarna. Ett besök på det här originella slottet rekommenderas verkligen!

Gissa vem...


...som blev den lyckliga att fånga brudbuketten... :-)

lördag 27 juni 2009

Ready to go!


Så där! Matthew Williamson for H&M-klänningen är på och fejset sminkat. Bröllopsdags!

Bröllopsdags!


Befinner mig på Teleborgs slott i Växjö och ska snart på bröllop... Måste säga att brudparet har extrem tur med vädret :-)

fredag 26 juni 2009

Exploding hand


Foto: Lee Miller ("Exploding hand", Paris 1930)

Lee Miller är Vogue-modellen som blev krigsfotograf - ett häpnadsväckande levnadsöde som väcker nyfikenhet. Fotot av henne sittandes i Hitlers badkar är världsberömt. Nu ställs hennes bilder från tiden bland surrealisterna i Paris ut.

Utställningen pågår på Mjellby konstmuseum i Halmstad till och med den 30 augusti. Nästan så jag skulle kunna ta mig till Per Gessle-land enbart på grund av detta...

Läs SvD:s recension här.

Har du bestämt dig?


Det har jag...

The man comes around...


Bra jävla låt...

torsdag 25 juni 2009

Dramatiskt


Foto: Petra Månström

Visst är det härligt när solen skiner från klarblå himmel på en där man ligger på badstranden (som här på Es Trenc). Men mest dramatiskt är det utan tvekan när de mörka molnen hopar sig och regnet hotar... Tänk om man ändå kunde få några dagar till på Mallorca! I'll be back soon!

Äntligen - en dagens outfit!


Ni kanske undrar vart jag har tagit vägen... Saken är den att jag har haft sjukt mycket att göra sedan jag kom hem från Mallorca. Min lägenhet ser ut som att en bomb just briserat därinne och ju större klädhögen blir, desto mindre sugen blir jag på att attackera den. Jaja...

En lite mer solbränd Petra med ny tröja (gissa varifrån...) ser ni i alla fall ovan. Halsbandet kommer från Cubus (japp, hon handlar där ibland) och de knappt synliga lacktightsen är från...trumvirvel...H&M!!!

(PS: Den som gissar rätt på var jag köpt snäckarmbandet vinner hurrarop från mig... DS.)

(PS 2: Behöver jag tillägga att jag nyligen fick guldbonus från H&M... "Du är en av våra bästa kunder." DS.)

onsdag 24 juni 2009

Vad som strömmar ut ur högtalarna hemma hos mig just nu...


Nu blåser havets friska vind ifrån sydväst
Och smeker ljuvligt sjömans kind av alla vindar
bäst!
Till havs, till storms, du djärva jakt,
Till storms, till havs, var man på vakt,
Till havs!

På ändlös led är livet fritt, ej trives tvång,
När havet sjunger, grönt och vitt, sin höga
frihetssång
Till havs, till storms, du djärva jakt,
Till storms, till havs, var man på vakt,
Till havs!

Sväll härligt, sköna segel, sväll i vindens dust,
Flyg fram med fröjd mot vågens fjäll i stundens
högsta lust!
Till havs, till storms, du djärva jakt,
Till storms, till havs, var man på vakt,
Till havs!

tisdag 23 juni 2009

Gladiatorsommar


Bild från Asos

Sommaren är här och jag har blivit grymt sugen på ett par gladiatorsandaler. Hm. Borde jag slå till på dessa? Jag tycker att de är lite fina...

måndag 22 juni 2009

En uteservering som heter duga


Så här vacker utsikt får man om man äter på den mysiga fiskrestaurangen i Cala Deià på Mallorca. Menyn varierar från dag till dag beroende på fångsten för dagen. Jag avnjöt grillade sardiner med en god sallad och ett glas iskallt vitt vin. Rekommenderas!

onsdag 17 juni 2009

Sol och hav


Es Trenc är utan tvekan Mallorcas vackraste strand! Tillräckligt stor för att det inte ska kännas trångt och lagom långt bort för att inte hela Mallorca ska orka hit. Vattnet är precis så kristallklart och turkost som på bilden. Missa inte!

I love Mallorca


Sol, hav, sand, shopping, svala drinkar, god mat... Kan man begära mer?

måndag 15 juni 2009

Uppdrag: Soluppgång


I morse hade vi ställt klockorna på tidig väckning. 05.20 körde vi från hotellet mot en närbelägen fyr där fotograf Helena riggade stativ och därefter inväntade vi soluppgången. Så otroligt vackert och stämningsfullt. Som sällskap hade vi ett flertal herrelösa katter som strök runt våra ben...

söndag 14 juni 2009

Gräddhyllan


"Som en liten snödriva", tyckte en vän att den här koppen café con nata (kaffe med vispgrädde) såg ut. Det här är cappuccino på mallorkinskt vis - och jag ska definitivt inte klaga, gräddälskare som jag är. Mums!

Sexigt svenskt


Jag är svag för parfymer med roliga, knasiga, sexiga eller bara helt underbara flaskor. Om doften dessutom lever upp till eller rentav överträffar flaskans utseende - då är det ju bara att slå till!

Den här doften - (I am) a Sex Goddess - från svenska Neotantric Fragrances köpte jag på planet till Palma de Mallorca. Doften är framtagen av parfymören Christian Vermorel och har en spännande och nyskapande ton av rosor, jasmin, sandelträ och patchouli. Blommigt blandas med sensuellare inslag vilket sammantaget gör den till en både elegant och lättburen doft. Rekommenderas!

Finns bland annat att köpa hos Accessora för 595 kr. På planet betalade jag 450 kr för 100 ml EdP (Eau de Parfum).

Kul på jobbet!




Ibland är det jäkligt kul på jobbet! Fast tufft också - vi har svettats en hel dag i bilen, men också njutit av grillade sardiner i strandtavernan vid Cala Mondrago och svalkat kroppen i det kristallklara, turkosa vattnet vid Cala Mesquida - en av Mallorcas vackraste stränder. Nu - middag!

lördag 13 juni 2009

Om exakt två timmar ska jag stiga upp...

...och sätta mig i bilen till Arlanda. Planet mot Palma de Mallorca lyfter tidigt på morgonen! Väderprognosen talar om värmebölja - 33 grader varmt och sol. I like :-) Vi hörs när jag är i Spanien...

torsdag 11 juni 2009

onsdag 10 juni 2009

This we like!



Då kan det regna hur mycket som helst här i Sverige...

tisdag 9 juni 2009

Det här säger jag när jag svär


Coola Helena har gett mig en utmaning som jag ju såklart måste anta. Så here we go...

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?

Sätta mig och skriva klart min bok som jag hållit på med hur länge som helst. Sedan skulle jag skämma bort mina nära och kära big time...

Vilken svordom använder du mest?
"Skit också!"

Tittade du på tecknat när du var liten?
Nä, det var Bröderna Dal och spektralstenen som regerade... Men det kanske räknas som tecknat? :-)

Hur många syskon har du?
Inga, jag är ensambarn. Usch, vad sorgligt det ordet låter!

Vill du just nu ha någon tatuering eller piercing?
Nej, aldrig i livet. Inte min grej.

Vad har du för väder just nu?
Kolmörkt men stjärnklart.

Vad åt du till lunch senast?
En bulgur- och fetaostwrap med blåbärssmoothie och ett äpple.

Kan du vissla?
Nja. Hjälpligt.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Enkelt - "Sällskapsresan II - Snowroller". Ingen slår mig på fingrarna där...

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Tre, samt en omonterad som ligger kvar i sitt platta Ikea-paket. (Jaaa, jag vet!)

Har du en stationär eller bärbar dator?
Bärbar, en privat PC och en jobb-Mac.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Tyska och fysik. Eins, zwei...

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"Kom igen, för fan!"

Får du dåligt samvete efter att ha ätit kött?
Nej.

Har du åkt moped någon gång?
Ja, oftast på Greklandssemestrar, sittandes på bönpallen.

Vad lyssnar du på nu?
"My Hood" med The Tough Alliance, som är Sveriges i särklass bästa band, producenter och låtskrivare.

Så där. Nu vet ni lite mer om mig. Jag ska be att få skicka vidare den här utmaningen till Glamourmamman och Miranda (om ni inte redan har gjort den).

måndag 8 juni 2009

Jag listar mina favoriter bland årets sommaröl!



Sedan mars i år jobbar jag inte längre på Tasteline, utan varvar arbete på Svenska Dagbladet med frilansverksamhet. Nu kan jag däremot leverera den glädjande nyheten att jag från och med nu är ny ölexpert på Vinvin.se - Allt om Mats dryckessajt!

Kolla in mina favoriter bland sommarölen 2009 här.

söndag 7 juni 2009

Jag vill lufta zebran...


Kan det inte bli varmare så jag kan dra på mig min älskade zebraklänning från Roberto Cavalli at H&M?

lördag 6 juni 2009

Nu är det fest!


Nu drar jag till hufvudstaden för möhippefest! Ska bli himla kul. Som ni ser är det klös som är ledordet för kvällens outfit...

Gissa vad jag ska göra i nästa vecka...


Jag ska krypa in i en sån här. Och nej - det är inte en ny åkattraktion på Gröna Lund :-)

fredag 5 juni 2009

Dianas kindknotor, Lydias hår...


Åh, äntligen! Ikväll börjar TV6 sända kultförklarade tv-serien och min absoluta favoritserie ever - "V: The Visitors". Jag ser fram emot att få frossa i intriger, se de vackra ödlorna Diana och Lydia äta levande möss och heja på Mike Donovan och Dr. Julie Parrish när de bekämpar hotet från yttre rymden.

Ni som är sugna kan köpa hela serien på dvd här.

Me and my shoes


Bild från Official Swatch e-store

Japp, precis så heter den - denna charmerande klocka från Swatch. Ahh...vilka sköna 80-talsvibbar jag får av Swatch!! Jaa, jag vet att jag är insnöad, men det struntar jag i. Jag ÄLSKAR 80-talet.

80-talet tickar på min handled


Tack vare fint tips från Milla kunde jag igår lägga vantarna på den här ursköna Casio-digitalklockan med plastarmband i bästbästa 80-talsstil för endast 198 kr. Så ni som också vill ha ett stycke 80-tal tickandes på handleden - skynda er till Ur & Penn!

torsdag 4 juni 2009

Dagens H&M-plagg


Det är väl lika bra att krypa till korset och köra "Dagens H&M" istället för "Dagens outfit". Det ni ser på bilden är en t-shirt som jag införskaffade på H&M Divided igår. I like :-)

onsdag 3 juni 2009

Smash!


Mitt 80-talshjärta slår lite snabbare och lyckligare när man gör fynd som det ovan - en helt underbar jacka med huva som är löjligt lik det jag sparkade fotboll i som 10-åring (1986). Lycka!

Var jag gjorde fyndet? På H&M Divided...såklart...

Min nya bikini


Var bara tvungen att lägga ut en liten bild på min nya bikini-bakelse från H&M. Älskar att den är turkos och jag tycker att de små volangerna är såååå söta! Turkosa armbandet kommer också från...H&M, of course :-)

Nu fattas bara en klädsam solbränna!

tisdag 2 juni 2009

Kärlek!


När ska ni släppa er nästa skiva?

Jag fick ett sms alldeles nyss...

Där står det bland annat: "Du är allt en frisk fläkt du..."

Ibland behövs inte många rader för att ens dag ska få rejäl guldkant!

Nyligen hemklickad blomsterprakt


Yes! I morse när jag surfade in på H&M:s onlineshop fanns den plötsligt där - den ursöta Matthew Williamson-blusen som jag suktat efter så länge. Så det var ju bara att klicka hem den, snabbt som ögat. Jag vet att blusen är underbar, för jag såg den på en mycket trevlig lunchdejt i förra veckan :-)

, , ,

måndag 1 juni 2009

Nu börjar det roliga!


Första steget mot Stockholm Marathon 2010 är taget. I morse rev jag av en morgonlöprunda på 11 km och imorgon ska jag äntligen köpa nya löparskor. Det var alldeles för länge sedan sist.