söndag 31 maj 2009

Härlig kajaksöndag!


Idag blev det en kajaktur i helt fantastiskt sommarväder till Skoklosters slott och tillbaka med tillhörande dajmstrut. Nu ligger jag helt utslagen i soffan och smörjer in mina rödbrända armar med aloe vera-kräm. Att man aldrig lär sig...

Så där...

...nu är jag anmäld till Stockholm Marathon 2010... Nu börjar det roliga :-)

lördag 30 maj 2009

Leker lite

Med Dita på magen


Alla som läser den här bloggen vet ju att jag inte kan gå in i en H&M-butik utan att köpa något. Idag fastnade jag för den här supersnygga t-shirten som Dita von Teese designat för Fashion Against AIDS-kampanjen. Älskar den!

Varför kan man inte vara nyklippt jämt?


...och nyfärgad? Jag hatar att jag aldrig kan få till håret som frisören...

Härlig lördag!


Nyss hemkommen från en helt fantastisk lördag i ett somrigt Uppsala tillsammans med en vän. Dagen började med svalt rosévin och caesarsallad på restaurang Salt, sedan fika med islatte och vit kladdkaka på Café Linné och avslutningsvis grekisk middag på restaurang Tzatziki. Där avnjöt vi mezedes med bland annat stekt halloumi, filodegsknyten med grekisk salami, aubergineröra och annat gott. Tzatziki ligger supermysigt beläget direkt vid Fyrisån och avslutningen på dagen kunde inte varit bättre!

Läs min artikel om hur du pimpar din balkong!


I dagens UNT kan du läsa en artikel jag har skrivit om hur man med enkla medel kan höja mysfaktorn på sin balkong. Duktiga fotografen Helena Karlsson har plåtat. Läs artikeln här.

En plånbok för Petra


Titta vad jag hittade inne på H&M igår! En plånbok som är leopardmönstrad mot turkos botten. Jag menar - kan det bli mer Petra? Nej, jag tror inte det...

fredag 29 maj 2009

Trodde aldrig jag skulle skriva detta...


...men det finns en låt på förre Idolvinnaren Markus Fagervalls senaste skiva "Steal my melody" som är jävligt bra. Riktigt sjyst puls i låten för löpning, exempelvis. Min favoritledare på Friskis & Svettis - Magnus - har den här som näst sista låt, till rusherna! Lyssna här.

OBS! Ni som inte har Spotify, lyssna på ett smakprov på låten här. Klicka på låten "Walls".

Ett fodral för Petra


Bild från H&M

Mysigt litet fodral med vackra blommor. Perfekt ihop med mina gladiatorheels från Asos. Hm, ska man slå till kanske... Priset (498 kr) avskräcker dock från spontanklickning á la Petra...

Åter till verkligheten


Bild från Moderna Museet (foto: Larry Clark)

"Till de allra starkaste inslagen som tvingar betraktaren till såväl estetiska som etiska ställningstaganden hör amerikanen Larry Clarks omskakande serier från hemstaden Tulsa. De berättar bland annat om unga missbrukare och om deras totala utsatthet i en allt våldsammare vardag. Det är en skoningslöst drabbande skildring. Kameran borrar sig in i tillvarons mörkaste vrår och registrerar utan vämjelse eller heroisering."

Så skriver SvD-recensenten Joanna Persman om fotoutställningen "Åter till verkligheten" som pågår på Moderna Museet mellan den 9 maj och 20 september. Utställningen innehåller drygt 300 fotografier från 1970-talet av ett åttiotal, i huvudsak amerikanska och svenska fotografer. Läs hela recensionen här.

Det här är en utställning jag bara måste se! Någon annan som tänker gå?

, , , , ,

Today I'm wearing this


- Kavaj med axelvaddar, H&M
- T-shirt med Marilyn Monroe-tryck, Lindex
- Stuprörsjeans med hög midja, Gina Tricot
- Cognacsbruna stövlar, Vagabond (syns ej på bilden)

torsdag 28 maj 2009

onsdag 27 maj 2009

Taggad!


Jag är taggad. På flera sätt. Mycket tankar som snurrar runt i huvudet just nu. Bästa medicinen är ett stenhårt träningspass - det vet jag av gammal erfarenhet. Kan nästan sakna tiden när jag tränade simning på elitnivå eller när jag tävlade i multisport och körde så att mjölksyran sprutade ur öronen...

Nytt från min ungdoms idol


Jag har alltid varit svag för Eros Ramazzotti, även om passionen falnat med åren. Men nu har den gode italienaren släppt nytt och jag kan verkligen rekommendera en genomlyssning. Lyssna här och läs den förvånansvärt positiva recensionen här (Eros får sällan lovord av kritikerna).

tisdag 26 maj 2009

Marilyn på bröstet


Bild från Lindex

Jag blev blixtkär i den här t-shirten med Marilyn Monroe-tryck från Lindex. Gissa om jag klickade... Blev visst en annan grej hemklickad också, vad får ni se sen!

, , , ,

Ta ingen skit!

Jag är förbannad. Jag är pissarg. Tänker inte gå in på detaljer - men alla ni tjejer där ute som blivit kränkta och förnedrade: Ta ingen skit! Ge igen! Hämnas! Det kommer genast kännas mycket bättre.

Så. Det var dagens rödstrumpeinlägg. Kändes jävligt bra att skriva det...

måndag 25 maj 2009

Nästa år ska jag bli fetare!


Ovanstående skidor - K2 Coomback årsmodell 2010 - ska jag införskaffa inför nästa skidsäsong. Och under vistelsen i Nordnorge nyligen kom jag fram till följande: Jag kommer aldrig mer att gå under 10 cm i midjan på en skida. Coomback har måtten 135/102/121 (102 mm i midjan).

På dessa skidor tänker jag montera en Black Diamond 01-telemarksbindning och för evigt förpassa mina Rottefella Cobra-bindningar till graven...

Nästa vinter ska bli MIN vinter!!

50 % på valfri vara hos Ellos

Ange koden 195872 - tänk på att beställningen måste vara gjord senast idag, måndagen den 25/5!

, ,

Det är dåligt med bloggandet just nu

Den låga frekvensen av blogginlägg just nu beror på att det hände en väldigt tråkig sak mot slutet av vistelsen i Nordnorge. Vill inte gå in på exakt vad som hände, men så mycket kan jag säga att jag känner mig oerhört ledsen och illa behandlad.

lördag 23 maj 2009

Sol, snö och underbar skidåkning


Jag säger bara en sak - ni som inte har varit i Lyngenalperna: Åk hit! Skidåkningen är helt underbar!

fredag 22 maj 2009

Livskvalitet!


Foto: Henrik Bonnevier

En stund i en rykande varm hot tub med utsikt över Lyngenfjorden och de spetsiga bergstopparna som utgör Lyngenalperna. Finns inget bättre ord för detta än just Livskvalitet!

Toppkänning


Kolla noga på den här bilden. Ser ni havet, de spetsiga topparna och mitt breda leende? Idag visade sig Lyngenalperna från sin allra bästa sida. Solen sken och himlen var blå. Och snön helt underbar! Har nu tagit afterski med grillad korv, öl och ett dopp i badtunnan med utsikt över bergen. Fantastiskt!

torsdag 21 maj 2009

Dagens färgchock


Idag är det knallrosa för hela slanten (nästan):

- Skidjacka i windstopper, Norröna
- Skidbyxor i windstopper, Norröna
- Leopardmönstrad buff, Buff
- Glaciärglasögon, Julbo
- Telemarkspjäxor, Scarpa

Vilt, spetsigt, alpint


Efter dryga halvtimmens båtfärd var vi på plats på andra sidan Lyngenfjorden och kunde påbörja dagens topptur. Regntunga moln och en och annan droppe regn, men fantastisk, dramatisk natur och underbar snö!

På väg mot dagens topptur


Här i Lyngen startar man ofta toppturerna med en båtfärd. Ett otroligt häftigt och adrenalinstänkande sätt, tycker jag :-)

onsdag 20 maj 2009

Solsken i blick


I väntan på färjan som ska ta oss över sundet från Breiviksundet till Svensby. Det är osannolikt bra väder! Nu sitter jag och vilar på rummet och tittar ut över havet och bergen där solen blir allt rödare och rödare. Midnattssol...

Med vinden i håret...


På bilfärjan på väg till Lyngen i Nordnorge. Omgivningarna med de snöklädda bergen som stupar brant ner i fjorden tar andan ur en... Nu känner jag att jag lever!

tisdag 19 maj 2009

Jag är i 80-talshimlen!


En hel kartong med godsaker från norska Norröna har landat på mitt vardagsrumsgolv. Och nu är det julafton! För plaggen är en enda orgie i det jag älskar allra mest i klädväg - knallrosa, slajmgrönt, illgult och chockturkost. Heeeeelt underbart och dessutom är kläderna störtsköna och tillverkade i följsamma funktionsmaterial.

På bilden har jag ett par skidbyxor och en fleecetröja som tillhör serien Lyngen.

Nyklippt och nyfärgad!


Kanske inte märks så mycket, men idag har jag i alla fall klippt håret och fått det färgat i en lite mörkare nyans av underbara Anna. Trivs bättre i den lite mörkare tonen, känns som att den ramar in ansiktet bättre...

Petra bryter ny mark...


Helt otippat bevistade jag igår fotbollsderbyt mellan AIK och Djurgården på Råsunda. AIK gjorde matchens första och enda mål innan vi ens hunnit ut på läktaren. Men ändå - en häftig upplevelse, en slags "masspsykos"...

söndag 17 maj 2009

Slösa inte med tiden


Slösa inte

med tiden.
Den rör sig framåt
medan du
sover
andas
älskar
lever.

älska nu -
älska med hela din kropp
och själ.
Fånga stunden.
Slösa inte
med tiden.
Du kommer att ångra dig.

Missa inte en jäkligt bra film!


Hoppas ni redan har bänkat er framför tv:n, för just nu sänds en av mina favoritfilmer på TV4 - Déjàvu med Denzel Washington i huvudrollen. Handlingen i korthet:

Washington spelar huvudrollen som agent Carlin, en man som är kapabel till att snabbt hitta ledtrådar från brottsplatser, ledtrådar som andra lätt missar. Carlin blir indragen i en utredning kring en explosion som förstört en färja, och tagit livet av ett hundratal amerikanska militärer och deras familjer. När Carlin börjar luska fram ledtrådar stöter han på ett kvinnligt offer vars död inte följer samma mönster som de andra.

Carlin begrundar fortfarande kvinnans död när FBI-agenten Pryzwarra (Val Kilmer) erbjuder honom att lösa bombbrottet och ta fast mördaren genom att använda en ny topphemlig övervakningsteknologi. Utrustningen tillåter FBI-teamet – och nu Carlin – att se övervakningsfilmer över specifika platser i New Orleans exakt fyra dagar tidigare. När Carlin sitter och ser hur saker och ting går tillväga blir han övertygad om att det går att förhindra den fruktansvärda händelsen.

Som sagt - missa inte!

, , , ,

Efterlängtat paket från H&M!


Äntligen har klänningen jag beställde ur kollektionen Matthew Williamson for H&M kommit. Och den är helt fantastisk! Känner på mig att den här godbiten kommer att bli en trogen kompis i sommar... Perfekt att matcha till mc-jackan från Ellos och gladiatorheelsen från Asos.

Nu släcker jag lampan för idag efter en trevlig kväll med bland andra Milla. Kram på er!

, , , , , ,

lördag 16 maj 2009

En dessert i Petras stil


Avnjöt en trevlig middag på Vapiano i Gamla Stan igår kväll. Till dessert blev det tiramisú, en enkel espresso och ett glas Sambuca med is. Ah, nice! Spot on! Min stil exakt.

fredag 15 maj 2009

Vrålbillig, snygg kofta


Endast 49,50 spänn kostar den här figursydda koftan modell längre från H&M. Och kolla färgen! Gissa om jag klickade?

En doft av hav och semester


"Tranby" heter den här vackra, handgjorda spegeln i typiska "Petra-färger". Finns på Ikea för 199 kr.

torsdag 14 maj 2009

Dagens outfit!


Med bara minuter kvar av den här dagen passar jag på att lägga ut en dagens outfit. Och kors i taket - hon bär inte enbart H&M-plagg idag!

- Svart parkas, nyinköpt från Ellos (superskön och superbillig)
- Svart topp, H&M
- Cerisesvart spetskjol, Asos
- Strumpbyxor, H&M
- Snörkängor, Vagabond
- Svart scarf, H&M

Godnatt på er kära bloggläsare!

F@ck you I'm from Hökarängen!


Detta underbara skidställ i Gore Windstopper (funktionsmaterial som andas superbra och står emot väta bra) från Norröna ska jag testa under min vistelse i norska skidbestigningsparadiset Lyngen i nästa vecka. Om inte det här stället ger 80-talsvibbar...då vet jag baske mig inte vad som gör det. Faktum är att det känns mer 80-tal än under själva 80-talet :-)

Äntligen en tillverkare av funktionsplagg som vågar ta ut färgsvängarna. Är man riktigt vågad satsar man på den knallgula Gore Tex-overallen - själv är jag inte riktigt där än. Men jag tänkte matcha det här rosa stället med en leopardbuff. Blir det bra, tror ni?

Förbannat bra låt med underbart flow


Den här går varm i min mp3-spelare just nu - underbara "Strawberry" med Adrian Lux. Missa inte! Perfekt att löpträna till... Att skivomslaget dessutom ser så smaskigt ut att man vill äta upp det gör knappast saken sämre!

, ,

Körsbär och choklad...mmm...


Ben & Jerry's-smaken "Cherry Garcia" finns i nyöppnade Ben & Jerry's-glassbaren i Gamla Stan och i glasskiosken vid Sergels torg. Dock finns den ännu inte i större förpackning i butik. Jag väntar otåligt på att få lägga vantarna på en burk körsbärsglass med körsbär och härliga bitar av mörk choklad...

, ,

Kärlekschoklad


Mörk choklad med blommor - "Flower Power Chocolate" - landade i min brevlåda tidigare idag. Tillverkare är svensk-franska chokladfabriken La Palantine, underbart naturskönt belägen på Belle-isle en mer. Gudomligt gott!

Dekadent lunch



Glädjerusig och adrenalinstinn efter medverkan i P3:s "Populär" där jag och Elina Forselius från Lakritsroten pratade om lakrits blev det en glass (!) till lunch. Och ni som tycker att det verkar futtigt bör känna till att jag goffade i mig lakrits i samband med programinspelningen...

Ser ni förresten vilken glass det är? Jag valde smakerna Cherry Garcia och en citronsorbet (Lemony) samt en mintvariant som jag dessvärre glömt namnet på...

, , , , ,

Snart, snart, snart smäller det!


Nu sticker jag till Radiohuset för att medverka i P3:s "Populär"! Lova att sitta klistrade vid radion kl 12.00!

Missa inte mig i P3 idag!



Idag torsdag kl 12.00 ska jag medverka i P3:s program "Populär" och diskutera min största last - ja, den är till och med större än träning :-) Missa inte!

onsdag 13 maj 2009

"Att se på din bild är den jävligaste plåga..."

"...för du ser inte mig...men jag vill sända heta vågor genom dig, jag vill att du ska längta, att det ska brännas..."

Till alla er som inte har inhandlat den nyutkomna boken "Vart tog all denna kärlek vägen?" med brevväxlingen mellan Ingmar Bergman och Käbi Laretei säger jag bara: Köp! Köp och bli fast...

Käbi Laretei och Ingmar Bergman var gifta i tio år. Båda bröt upp från var sitt äktenskap för att få vara med varandra. De skildes dock åt av hennes turnéer och hans manusarbete och filminspelningar; de längtade och förtvivlade, ängslades över och jublade åt varandra. Allt detta uttryckte de var och en för sig, hon i en hemlig dagbok, och både hon och han i brev, som tidigare aldrig varit publicerade. Vart tog all kärlek vägen? är, trots att dokumenten är nästan femtio år gamla, en häpnadsväckande modern historia, om hur två förälskade människor försöker vara hängivna både varandra och sina livsuppgifter.

(Från bokförlaget Norstedts hemsida)

, , ,

Äntligen! En dagens outfit i helfigur!


H&M är som sagt min favoritleverantör av kläder om någon har missat det. Så här är jag klädd idag:

- Svart kortärmad kavaj, H&M
- Leopardmönstrat linne, H&M
- Svart kjol med gyllene knappar, H&M
- Svarta strumpbyxor, H&M
- Gladiatorheels, Asos

tisdag 12 maj 2009

Min nya tröja


Fin t-shirt i organisk bomull från H&M blev dagens tröja. Halsbandet är inhandlat i New York på Forever 21. Nu sticker jag till gymmet för träningspass nummer två för dagen - kram på er!

Te med rätt färg



Bild från Spiti

Så lämpligt att Kusmis detox-te säljs i en turkos burk! Då ökar ju nänligen chanserna att jag kommer att köpa teet. Detox är visserligen supertrendigt så det förslår - men Kusmi är ett anrikt företag. Det var den fattige bondsonen Pavel som började som springpojke i en liten teaffär i S:t Petersburg. Han visade sig vara så talangfull att han blev kvar - 1867 grundade han tehuset Kusmi.

Detox, 125 g, lätt grönt té blandat med citrongräs och den brasilianska matéplantan, fyllt med antioxidanter vitaminer. Avslappnande och renande. 195 kr på Spiti.

Nytt konstverk på plats


Så där! Gårdagens Ikearunda resulterade i en ny ram till ett av mina förstorade fjällfotografier. Motivet är något av det vildaste alpina vi har i Sverige - Kaskasapakte som är det enda svenska fjäll som kräver klätterutrustning för att kunna bestigas och den karakteristiska Drakryggen. Åh, jag får gåshud... Längtar till fjälls!

måndag 11 maj 2009

Nästa tröjmotiv...


Funderar på att låta göra en limiterad upplaga som jag kommer att signera. Någon som är intresserad? ;-)

Jag är överallt!


Titta, titta! Så här blev den - min egenhändigt designade t-shirt. Själva t-shirten är av märket American Apparel och jätteskön. Är jättenöjd med trycket!!

söndag 10 maj 2009

Nu regnar det bra musik över Petra


Daft Punk-doftande discodängan "Underground" signerad Van She Technologic är så bra att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Nu har jag äntligen hittat låten som kommer ge mig oanade krafter uppför mördarbacken på min löprunda. Ber att återigen få tacka min välgörare för all härlig musik!

, , ,