onsdag 29 april 2009

Omgiven av blommor och fjärilar!


Så här kommer toppen med mitt eget tryck att se ut! Jag gjorde beställningen hos Spreadshirt, återkommer med recension när jag fått plagget.

Snart på en t-shirt nära mig...


Kände ett kreativt flow och började skissa på ett t-shirttryck. Plötsligt blev det något jag gillade och vips så var t-shirten med ovanstående tryck beställd. Blommor, fjärilar, min favvofärg turkost och jag själv i mitten...kan det bli bättre :-)

tisdag 28 april 2009

Min morgonshot


Jag gick till trevliga te- och kaffebutiken Himalaya i Hötorgshallen och bad om kaffebönor som ger ett mustigt och morgonvänligt kaffe. Den vänliga expediten höll fram påsen med Mocca Bazaar och sade sig vara övertygad om att detta var kaffebönorna för mig. Och så rätt hon hade! Jag sippar just nu på Mocca Bazaar och funderar på om jag någonsin druckit ett godare kaffe. Testa ni också!

, , , , ,

Loungetrend på altanen


Bild från Balkongshoppen

Jag är svag för utemöbler med loungekänsla - därför välkomnar jag vårens och sommarens "loungetrend". Ljummen sommarkväll, en myntadoftande mojito i handen och sköna loungemöbler att sjunka ner i...kan det bli bättre?

måndag 27 april 2009

Vem vill följa med?


Jag vill dra på mig uggsen, greppa en flaska Breezer och åka på en hederlig Finlandskryssning. Och så vill jag annektera karaokemicken tills alla andra hotar med spritstrejk.

Någon som hakar på?

Azurblått som havet


Bild från Zara Home

Trogna läsare av den här bloggen känner väl till min vurm för turkost och alla nyanser av denna underbara färg. Så visst är det inte konstigt att hjärtat klappar lite extra för det här överkastet och kuddfodralen från Zara Home?

söndag 26 april 2009

Uppvaknande


Trots att jag är infödd Uppsalabo kan man räkna de gånger jag besökt Gamla Uppsala på den ena handens fingrar. Idag blev det dock en oväntad sväng dit. Under promenaden där kunde jag konstatera att våren - för att inte säga sommaren - är här med besked.

Jag stannade till och tittade upp mot solen, vars strålar obarmhärtigt strömmade genom det ännu olövade grenverket. Och jag fick insikt. Det må låta flummigt, men sällan har saker och ting tett sig så självklara och tydliga som just i den stunden...

Egopic!


Nya halsbandet med små fiskfjällsliknande paljetter i regnbågens alla färger hänger runt halsen. Men nu valde jag att göra bilden svartvit för att paljetterna inte skulle ta över :-)

12 km i morgonsolen avklarade!


Brukar alltid känna mig som en elefant när jag springer. Tunga, tunga steg och allmänt jobbigt. Men morgonens löprunda på 12 km i strålande sol gick över förväntan. Så lätt, så lätt det gick och så underbart det känns nu efteråt :-)

Just nu i öronen på löprundorna...


"Trots framgången känner de sig som världens ensammaste band. The Tough Alliance bryter mot alla normer om hur en popgrupp ska bete sig, och blir älskade för det."

"
The Tough Alliance återvänder till popmusiken, med ett till stora delar euforiskt och dansant låtmaterial. Här och var anas influenser från det som brukar buntas ihop under etiketten världsmusik. Men det är mest en slump, menar de själva."

Så skrev SvD i samband med släppet av The Tough Alliance-albumet "A New Chance" 2007. Man kan knappast anklaga bandet för att vara förutsägbara - det gillar jag. Här är några av mina favoritlåtar som går varma i mp3-spelaren under mina löprundor:

- Miami
- The New School
- Summers and Runnin'

Enjoy!

lördag 25 april 2009

En pärla ni inte får missa


Alla frankofiler, älskare av surdegsbröd och ni som är svaga för färgglada macaroons, frasiga croissanter och pain aux raisins - styr genast stegen till det underbara kaféet och bageriet Petite France på John Ericssonssgatan 6 i Stockholm. Här köpte jag och Milla dagens lunchfika!

Brolle glimrar som Buddy Holly


Idag blev det en heldag i Stockholm med Milla. Kvällen avslutades med en rejäl dos rock'n'roll i form av musikalen The Buddy Holly Musical med Brolle i huvudrollen. Måste erkänna att jag hade rätt så dålig koll på Buddy Holly innan kvällens föreställning - men nu vet jag bättre.

Under sin tre år korta karriär (han omkom tragiskt i en flygolycka 1959) hann Buddy Holly skriva en rad oförglömliga låtar, som "Peggy Sue", "Maybe Baby" och "Blue Suede Shoes". Och Brolle glimrar som den amerikanske rock'n'roll-pionjären med de karakteristiska glasögonen.

Ni som inte redan sett föreställningen - skynda er att köpa biljetter här!

fredag 24 april 2009

Välljud från Tornedalen


Jag är svag för indiebandet Laakso från Tornedalen. Hoppas innerligt att det blir ett nytt album snart - trots diverse soloprojekt hit och dit. Hög rotation hemma hos mig har alltid "Mother am I good looking". En skön må bra-skiva, helt enkelt. En av favoritlåtarna är låten Italy vs Helsinki i samarbete med Peter Jöback. Tror aldrig jag har hört den gode Jöback sjunga bättre och skrämmande likt Suede-Brett Anderson.

, , , , ,

Ifall ni glömt bort hur jag ser ut...


...så är det här en bild från idag - från jobbtoaletten! På mig har jag en rolig volangtröja från H&M Trend, kjol från Monki och läppglans från Victoria's Secret. Efter allt ändå är svart kan man ju lika gärna köra bilden i svartvitt...

Sen en rolig sak som hände idag. En kvinna stoppade mig på Centralen och frågade var jag köpt mina strumpbyxor - "de är ju supersnygga". "Topshop", svarade jag glatt och svävade minst en decimeter ovanför marken resten av dagen. Så nu har jag bestämt mig för en sak. Varje dag är min ambition att jag ska ge minst en komplimang till minst en främmande person.

Är inte alla värda lite love bombing så här i finanskrisens mörker..?

Imorgon smäller det!


SMHI lovar fantastiskt sommarväder till helgen och jag startar den på bästa möjliga sätt med långfika med bästa bloggerskan Milla. Sedan avrundar vi med att kolla in Brolle som Buddy Holly i musikalen med samma namn. Kan inte bli bättre!

torsdag 23 april 2009

Vimmel på Vapiano!


Idag blev det en mycket trevlig kvällsaktivitet i form av god middag på supermysiga restaurang Vapiano i Gamla Stan. Ni som inte varit där - gå dit och njut av frasiga, tunna pizzor, svalt rosévin och läcker tiramisú ni också! Och tack underbara Milla och Solli för sällskapet!

onsdag 22 april 2009

Djurisk glans


Varför finns inte den här underbara jackan med glansigt djurmönster när jag spanat in den? Jag var beredd att häva mitt köpstopp på grund av den här Topshop-skapelsen. Men nu slipper jag ju det...

Tant möter rockbrud


När jag såg den blommiga klänningen inne hos Lindex fick jag först tantvibbar. Men sen kom jag på andra tankar. Den har en riktigt snygg rosettdetalj i midjan och ihop med mc-jackan från Ellos och ett par heels från Topshop blir det en kanonoutfit. Apropå mc-jackan från Ellos - jag har praktiskt taget bott i den sedan den kom med posten. Ett kanonköp!

Det blir inget imorgon!


Bild från H&M

Någon som ska shoppa ur Matthew Williamson-kollektionen för H&M imorgon? Ögnade igenom kreationerna på H&M:s hemsida och summerar - påfågelmönster, knalligt, paljettigt och aaaaaningen svårburet. Det enda jag möjligen skulle kunna ta på mig är korta sidenklänningen med skinnjackan eller byxdressen på bilden ovan. Men byxdressen var ju inte direkt billig...och så är den bra opraktisk. Näää, det blir inget, tror jag...

måndag 20 april 2009

Stjärnglans


Bild: Ellos

Det droppar in rabattkoder från Ellos titt som tätt och nu blev jag sugen på att klicka hem något. Har ju för fasen haft köpstopp i tre veckor :-) Så vad tycker ni om den här glansiga historien från Roxy? Finns hos Ellos för ordinarie priset 999 kronor.

Edith Piaf, bokföring och hundra gäspningar...


Nu stänger jag butiken för stunden! Har roat mig med bokföring de senaste timmarna och är helt slut. Tack vare Edith Piafs underbara stämma har jag hållit mig vaken, men nu är det godnatt...

lördag 18 april 2009

En katt för Petra?


Bild från Sydsvenskan

Bengal är en korsning mellan asiatisk leopardkatt och tamkatt. Just nu deltar 1 200 leopardmönstrade katter i en internationell kattutställning på Europaporten i Malmö. Jag vet i alla fall att om jag i framtiden kommer på att jag vill skaffa en katt så blir det en sån här. Punkt! :-) Läs hela artikeln här.

Skön morgonträning


Tio dagars telemarksåkning i Abiskofjällen och sedan träning varje dag sedan jag kom hem i onsdags har satt sina spår i kroppen. Så i morse fick det bli en lugn promenad med Mylène Farmers nya skiva i öronen. Härligt!

Vad gör ni en solig morgon som denna?

fredag 17 april 2009

Se hit, alla Sue Ellen-fans!


Den här t-shirten är nästan ett måste för oss såpoperafantaster, inte sant?

Jag, mig själv och de stora vidderna...


Foto: Petra Månström

Åh, vad jag längtar efter nästa fjällvandring! I väntan på att jag återigen får snöra på mig vandringskängorna tittar jag på lite bilder från fjolårets fantastiskt lyckade höstvandring i norska Dividalen (en del av Nordkalottleden). Den här underbara vyn hittar man i närheten av Vuomahytta - en av de absolut vackraste stugplatser jag någonsin har besökt.

torsdag 16 april 2009

Jympafreaket funderar...


Kanske lika bra att bosätta sig på jympagolvet när man ändå är där typ jämt? :-)

Julafton för alla lakritstroll!


Ni som liksom jag älskar lakrits missar väl inte denna begivenhet som äger rum i Stockholm nästa helg? :-) Läs mer här.

Vegolunch


Det blev vegetariskt till lunch idag - fetaostfylld paprika med grillade cocktailtomater på dinkelsallad som intogs på restaurang Publik i PUB-huset. Supergott och dessutom med toppentrevligt sällskap i form av Milla.

onsdag 15 april 2009

Fjällens bredaste smajl!


När det är så här fint väder, snön är fantastisk och sällskapet likaså - ja, då kan man bara tokflina. Något annat finns liksom inte :-) Abiskofjällen regerar!

tisdag 14 april 2009

Lite trött i kroppen...


Sista skiddagen tillbringades i Björklidens liftsystem. Tionde skiddagen i fjällen började kroppen säga ifrån - det ömmar både här och där - så det blev en ganska soft dag. Men en underbar avslutning på en härlig fjällvistelse. Ni som inte varit i Björkliden - åk hit!
Visst, det tar en stund att komma hit, men att slippa kilometerlånga liftköer som i exempelvis Åre samt njuta av meterdjup natursnö är absolut resan värd!

söndag 12 april 2009

Inte utan det där lilla extra...


En kopp kaffe på maten känns hopplöst futtig utan något gott till. Idag blev det en härlig chokladbiskvi med hjärta av vit chokladmousse och aprikosgelé. Mmm...

Livet leker!


När solen värmt bort morgondimman blev det en underbar skiddag i Björkliden. Föret - härligt mjuk sorbetsnö - var en dröm för mig som är telisåkare.

lördag 11 april 2009

Påsk på mitt sätt


Jag trodde att jag hade åkt mitt livs bästa telisåk. Tills jag vände skidorna i fallinjen på Vassitjåkka för några dagar sedan. Underlaget - stenhård skare med några centimeter puder ovanpå - var magiskt bra. Jag kommer leva länge på det där åket. Får fjärilar i magen när jag tänker på det...

Glad påsk!


Till alla mina underbara bloggläsare - en riktigt glad påsk! Den här smaskiga tårtan fick avrunda påskbuffén, som nu orsakat en massiv paltkoma. Det enda jag orkar just nu är att ligga raklång i sängen och tänka tillbaka på alla härliga lössnöåk den gångna veckan bjudit på...

Våffelhimmelriket


Låktatjåkka fjällstation erbjuder inte bara underbar glühwein utan även frasiga våfflor med alla upptänkliga varianter av topping. Vi testade bland annat den med Västerbottensost och hjortronsylt respektive klassikern med vispgrädde och hjortronsylt.

fredag 10 april 2009

Skål på 1 228 m ö h!


Dagens övningar inleddes med en dryg timmes tolkning efter bandvagn till Låktatjåkkastugan, känd för sina goda, frasiga våfflor. Vad dricker man till våfflan då? Jo, kaffe om man inte heter Petra. Heter man däremot Petra beställer man in en himmelskt god glühwein. Skål!

torsdag 9 april 2009

Blink of an Eye


Jag är trött på Varma Koppen - den här veckan har det blivit varm choklad för hela slanten. Sockerspäckat = blixtsnabba kolhydrater = perfekt när man ska attackera sista motlutet före toppen...

Lycklig!


Idag har det norska fjället Kopparfjellet bestigits. Och trots besvärliga sastruger (= vindpackad, vågig snö - som elak manchester) så var det ännu en dag fylld av lycka. Jag mår aldrig så bra som när jag är ute i bergen. Känner frihet och alla vardagsbekymmer glöms bort för en stund.

onsdag 8 april 2009

Jag är i telishimlen


Igår besteg vi fjället Vassitjåkka intill Riksgränsen och fick 1 000 underbara fallhöjdsmetrar i puder på vägen ner. Fantastiskt före för telisåkaren med löst puder ovanpå hård skare. Mums!

Den enda bilden från idag...


...togs inne i minibussen på väg till foten av berget Nakervare. Vi ägnade förmiddagen åt att tumla runt i lössnön i fjällbjörkskogen. Flera gånger under den tiden önskade jag innerligt att jag haft fetare plank under fötterna - istället för mina smäckra telemarksskidor...

tisdag 7 april 2009

For bull riding, wrestling and fishing...and skiing!


Här i Abisko har jag hittat världens godaste energikaka - Honey Stinger. Den jag håller i handen på bilden - Dark Chocolate Cherry Almond - smakar underbart av honung, körsbär och mandel - allt överdraget med ett härligt tjockt lager mörk choklad. Till imorgon har jag inhandlat Dark Chocolate Coconut Almond, tror knappast den kommer att vara sämre... Ni bara måste testa!

Perfekta afterskin


Planering av kommande dags topptur över en fylligt god Nyckel-Pilsner och lite chilinötter. Imorgon har det flaggats för nederbörd, så valet står mellan fjällen Kaisepakte och Nakervare.

Gott med lingondricka!


Idag stod topptur upp på 1 361 meter höga fjället Vassitjåkka på schemat. Förhållandena var utmärkta - svag vind, klarblå himmel och puderföre. Behöver jag tillägga att alla 950 höjdmetrar från toppen ner till bilen var en enda utdragen njutning för telisåkaren Petra? Och mycket berodde nog på den goda lingondrickan...

måndag 6 april 2009

Frukostfaktorn


I mitt nästa liv vill jag, förutom att vara född med telemarksskidor under fötterna, bli serverad en hotellfrukost varje morgon. Brödet ska vara nybakat och blåbärssylten mustig. Filmjölken kylskåpskall och leverpastejen lagom krämig.

söndag 5 april 2009

Utsikt genom tågfönstret


Här utanför har min pappa sina hemtrakter, den is- och snöbelagda sjön heter Torneträsk. Järnvägssträckan mellan Kiruna och Narvik anses vara en av de vackraste i världen!

God överraskning


Har aldrig varit särskilt imponerad av kaffet som erbjuds i SJ:s restaurangvagnar. Men i morse blev jag positivt överraskad. Det doftade och smakade så gott att jag köpte med mig två extra muggar. Sen kompletterade jag frukostmackan med yoghurt, apelsinjuice, en kanelbulle och en chokladbit för att vara säker på att stå mig fram till lunch. Tror ni jag lyckas med det? :-)

lördag 4 april 2009

På väg...


Gävle, lördag kväll klockan 22.33. I hörlurarna kvittrar Kylie Minogue fram en Stock/Aitken/Waterman-bubbelgumsdänga från det förlovade 80-talet och jag känner lugnet sänka sig. Jag är på väg norrut, till Lappland. Nu har jag frid..!

Blommigt, flätat och djurmönstrat


Bilder från H&M

Turkosa tygblommor, espadrillos som ger sköna 90-talsvibbar och söta klänningar med vackra skärningar. Åh, jag vill ha "säsong lättklädd" NU! Dock ska jag till snön alldeles strax, men längta kan man väl ändå?

Sen vill jag sitta på uteserveringen på Stockholms Glasshus och njuta av deras underbara lakritsglass. Vem hakar på?

, , , , , ,

Sexig chaufför?


Bilder från Evas underkläder

Jag vill gå på maskerad! Det var alldeles för länge sedan. Kanske skulle det bli någon av varianterna ovan, den vänstra skulle jag i så fall göra lite mer påklädd :-)

torsdag 2 april 2009

Utepremiär!


Säsongspremiär för lunch på uteservering blev det idag - på supermysiga favoriten Lewinsky's i Birkastan. Kan verkligen rekommenderas caesarsallad med bulgur och gott bröd till. Fast allra bäst var sällskapet - kram på dig, Helena!