tisdag 31 mars 2009

A truck with a mission


Utanför jobbet fångade jag den här budskapsförsedda lastbilen på bild.

Mitt favoritdecennium i ett enda plagg


Bild från Asos

Nyss får jag veta att jag missat 80-talsikonen Grace Jones konsert på Cirkus den gångna helgen. Som tröst har jag god lust att klicka hem den här underbara påminnelsen om det svunna, neonblinkande decenniet... Åh, vad jag vill parta loss och sjunga pinsam karaoke i det här fodralet!

, , , , , ,

Hit eller insekt?


Bild från H&M

Vill så gärna ha ett par sådana här solglasögon á la insektsögon, men frågan är om det kommer göra mig rättvisa. Vad säger ni, kommer ni köra på insektsspåret i vår och sommar? 59,50 kr kostar de hos H&M.

Cubus-bling


Cubus har fått in en hel del roliga "rockchica" halsband av vilka det som hänger runt min hals på bilden föll mig mest i smaken. Guldinsekter, strasshjärtan och glaspärlor i en salig blandning...I like! 149 kronor kostade mitt halsband.

, , , , , ,

måndag 30 mars 2009

Hot or not?


Alla jeansfreaks våta dröm? Frågan är om den här kärleksförklaringen till denim är värd att hissa? Vad säger ni. Kostar 695 spänn hos Haléns.

Joråsåatt...


Bild från have2have.se

Ni vet ju att jag är totalt insnöad på leopardmönstrat. Köpte ett klösigt paraply på Cubus igår och nu "snubblade" jag över dessa godingar hos Have2have. Men! Nu är det köpstopp...för idag ;-)

, , ,

söndag 29 mars 2009

Snöskottning - the stylish way


Så här kan det se ut när Petra skottar snö i fjällen. Snart - mycket snart - är jag där! Längtar!

lördag 28 mars 2009

Ganska ordinär


Bild från Cubus

"Pretty Ordinary" är namnet på Cubus vårkollektion som flirtar med den klassiska stilen, det är klassiskt och modernt. Jeansbyxdressen är det tveksamt om ni kommer att få se mig i, men den beige trenchcoaten gillar jag, liksom solglajjorna och jeansklänningen med krås...

, , , , ,

Fever Ray-feber


Missa inte The Knife-Karin Dreijer Anderssons soloprojekt "Fever Ray". Låtarna griper verkligen tag och ligger så rätt i tiden för mig. Behöver exakt den här typen av musik för att lyssna inåt, hitta tillbaka till mig själv och forma framtiden. Den här låten har vaggat mig till sömns de senaste dagarna... Så vacker.

Petra hedenhös


Bild från Ellos

Lite sent påtänkt kanske, vi ställer ju om till sommartid natten till söndag. Men eftersom jag ska till fjälls nästa vecka så har jag börjat snegla på den här supervarma kängan, "Joan of Arctic" från Sorel, som klarar temperaturer ner till - 40 grader. Tycker den är riktigt snygg och så får jag äntligen känna mig som en av medlemmarna i "Sarek" :-)

, , , ,

fredag 27 mars 2009

Ser ni vad jag ser?!


Först hittar man inte lakrits någonstans...sedan finns det plötsligt överallt! Jag är så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Gissa om de här kexen kommer vara ett självklart inslag på framtida fjällturer...bara de inte säljer så dåligt att de slutar tillverkas. Spring och köp, spring och köp!!!

torsdag 26 mars 2009

Okej, men den här då..?



Bilder från Ellos


Vill ha en mc-inspirerad skinnjacka i vår - observera att det ska vara äkta skinn och inget fusk. 899 spänn känns som ett ganska okej pris för den här Ellosjackan ifall kvalitén är hyfsad, något som är svårt att avgöra innan man klämt och känt på plagget. Men jag är sugen!

Med rabattkoden 195301 får man 50 % rabatt på den dyraste varan i sin beställning - kan vara bra att känna till!

, , , , , ,

Kom igen, bring it on!


Tala om för mig hur fel ute jag är när jag ens överväger att införskaffa den här cowboyinspirerade mockajackan med fransar från Stockholm Western Store. Ni kommer inte kunna övertyga mig. I tanken har jag nämligen redan köpt den :-)

onsdag 25 mars 2009

Koll!


Något som är extra viktigt för mig just nu är att ha - just det - koll! Det är mycket som händer, vilket är oerhört spännande...

Och det bästa av allt: Nästa vecka får jag släppa alla bekymmer för en stund. Då försvinner jag nämligen till fjällen :-)

Superprisvärd ögonskugga


Måste ge en eloge till H&M som verkligen erbjuder ett prisvärt set met ögonskuggor. 59,50 spänn för kitet med fyra matchande färger, fäster förvånansvärt bra utan att "damma" som billiga ögonskuggor ofta gör. Köp!

Enkelt och klassiskt

Lindex Shop Online - Jacka
Bild från Lindex Shop Online

Jag är svag för rena, enkla linjer. Den här jackan i polyester, bomull och elastan föll jag för direkt. Måste bege mig till butiken och se om den finns att prova där.

tisdag 24 mars 2009

Glasögonorm med klös


Bild från Optikbutiken

Jag har länge vetat att jag borde skaffa glasögon men har inte fått tummen ur. Men det är väl dags nu kanske. Vad tror ni om de här djuriska bågarna?

, , , , ,

Här kan ni köpa Misstänkt

Flera av er har hört av sig och undrar var man kan köpa kriminalmagasinet Misstänkt, som jag bloggade om igår. Svaret är i välsorterade tidningsbutiker som Pressbyrån och Press Stop. Hoppas att ni som är intresserade får tag på tidningen, för det är verkligen kvalitativ läsning.

måndag 23 mars 2009

Min blogg är fab!


Det tycker i alla fall gulliga Caroline som förärat min blogg med den här utmärkelsen. Tack snälla! Skickar vidare utmärkelsen till alla de underbara bloggar jag följer varje dag - ni vet vilka ni är ;-)

På mitt nattduksbord


Misstänkt är ett förbaskat bra kriminalmagasin och den enda tidning där jag läser samtliga artiklar. Ja, jag har nog lusläst varenda ord i de nummer som utkommit hittills. Visst - många ämnen som tas upp är obehagliga - men samtidigt är det en lärorik lektion i ondska och vad somliga faktiskt är kapabla till. Man kan och bör inte blunda för verkligheten.

, , ,

Power-lbd med snygg rygg


Bild från Gina Tricot

299 kronor kostar detta fodral vid namn "Helga Tunic" från Gina Tricot. Är väldigt sugen på att klicka hem det, inte minst för den snygga skärningen i ryggen. Materialet är bomull, polyester och elastan. Hm, vad göra...

, , , ,

Love the whole package


Bild från H&M

Så enkelt men ändå så snyggt! Älskar modellens hår - rak lugg, lockiga längder och mycket glans. Den lila jackan matchar hårfärgen perfekt och den djurmönstrade klänningen är pricken över i. Tänker kopiera looken rakt av!

, , , , ,

Så här ser jag ut i vår


Älskar den här marint inspirerade kombinationen av tights, lång t-shirt, kort jeansjacka och färgstark scarf. Tygskorna med kilklack gillar jag också massor - får lite Brigitte Bardot-vibbar faktiskt. Vad säger ni andra, kommer ni bära tights i vår?

Skyltdockan stod i MQ:s skyltfönster på gågatan i Uppsala igår, för övrigt.

Doftcravings


I samarbete med parfymföretaget Coty lanserar Karl Lagerfeld en trio parfymer under namnet Kapsule. Inspirationen kommer från modekonceptet "klädkammar-kapsel", där alla artiklar blivit noggrannt utvalda för att uppnå ett maximum av olika matchningar mellan olika delar av kläder. De tre "volymerna" Light, Floriental och Woody har skapats i ett minibibliotek av dofter för att kunna mixas med varandra eller användas separat. Dofterna är unisex och beskrivs på följande sätt:

Light: Noter av bitter apelsin, jasmin, muskor, nejlika och mysk (lätt och fräsch doft).
Floriental: Noter av lagerblad, viol och svart teblad (lätt och blommig doft).
Woody: Noter av cederträ, mossa och plommon (varm och träig doft).

Finns bland annat att köpa här.

, , , , , ,

söndag 22 mars 2009

Sockerkoma





Gårdagens möhippa följdes upp av en baklängeshippa med bowling och därefter brunch. Och eftersom jag är en riktig sockertopp är det klart att jag försåg mig frikostigt med pannkakor, grädde, den underbara blåbärssylten, kärleksmums, muffins, godis med mera. De vändstekta äggen ej att förglömma! Så nu sitter jag här med svårartad sockerkoma och inser att jag bara måste göra något åt den. En promenad får det bli, tror jag bestämt...

Masquerade


Bild från gårdagens mycket lyckade möhippa för en barndomsvän. Möhippan fortsatte idag förmiddag med bowling och efterföljande brunch. Nu har en massiv sockerkoma belägrat min kropp...

lördag 21 mars 2009

Smile of the day


Ha en guldkantad lördagskväll alla underbara läsare av denna eminenta blogg! Jag tänker i alla fall ha jävligt kul... ;-)

Ser ni den röda tråden..?


Ledtråd: Caféet med korv och kiosk är granne med Friskis & Svettis.

Fräsig tant

Lindex Shop Online - Klänning
Bild från Lindex Shop Online

Okej, det är lite tantvarning på den här klänningen. Men med rätt accessoarer kan den ju bli del av en supercool outfit. En skinnjacka med 3/4-ärmar och en snygg, svart scarf kanske?

, , ,

Äntligen! Vinnarna i tetävlingen!

Nu har jag äntligen dragit vinnarna i tävlingen om 4 underbara kit med värmande te:

1. Maja
2. Flicka
3. Joula
4. Joakim

Grattis till er! Och till er som inte vann den här gången - fler tävlingar dyker upp inom kort.

fredag 20 mars 2009

Nu är det klart...


Ikea köper Saab... ;-)

Träningsvärk!

Kvällens intensivpass var stentufft och jag var totalladdad. Så himla skönt att få ge allt och så bra att passet innehöll en av mina favoritlåtar just nu - "Tes Yeux" med Kate Ryan.

Nu - en burk Baked Alaska!

The Future's So Bright, I Gotta Wear Shades


Timbuk3-låttiteln passar väl perfekt en dag som denna, när det är vårdagjämning om drygt två timmar? Dessutom finns det andra saker som ljusar upp min himmel just nu. Mer om det senare...

(PS: Tack Loth för att du gjorde mig uppmärksam på den här låtens existens! DS.)

Idag klockan 11.44...

...blir dag och natt lika långa. Sedan går vi mot ljusare tider - det är vårdagjämning med andra ord. Underbart!

torsdag 19 mars 2009

Lite sprit...


Etanol i lagom utspädd form och smaksatt med något sötsliskigt skulle sitta perfekt just nu...

onsdag 18 mars 2009

The Wildcats


Foto: Helena Karlsson

Presentation överflödig. Titta och njut. Det var vi fem som gjorde Jämtlandsfjällen lite coolare under ett par intensiva marsdagar nyligen...

Leoparden tittar fram


I en i övrigt helsvart outfit tittar en ny leopardtopp från H&M fram. Långkoftan kommer också den från H&M liksom de turkosa armbanden. Lågkonjunkturstider = budgetshopping.

Kärleksblogg


Underbara Ellie som driver toppenbloggen CityCATwalk har förärat mig med en utmärkelse. Tack söta du!

Nu skulle jag vilja fortsätta kärleksbombningen med att nominera ett gäng bloggar som jag bara måste besöka varje dag: Miss Agda, Solli, Kate, Maja och Caroline. Massor av kramar till er!

tisdag 17 mars 2009

Ännu en dag på jobbet...


Den här gången var det årets påsköl som skulle provas. Kan avslöja att jag hittade en hel del storfavoriter.

(PS: Den knappt skönjbara tvättbjörnsbrännan kommer sig av en soldränkt långhelg i fjällen. DS.)

Ode to my family

De finns där för mig varje dag, varje minut. Länge har det känts som en självklarhet, men med åren har jag insett att så inte är fallet. Sin familj har man bara till låns och det gäller att förvalta tiden man har tillsammans väl. Numera ser jag varje stund jag har möjlighet att umgås med mina föräldrar - min familj - som en ynnest.

Med det här inlägget vill jag skicka all kärlek jag har till mamma och pappa.

måndag 16 mars 2009

Time out

Har inte bloggat alls idag - ovanligt för att vara jag - men det finns en anledning. Återkommer till den. Nu ska jag bara landa i det som har hänt.

söndag 15 mars 2009

Sinnessjukt bra väder


Så här ska livet vara när det är som sämst...

lördag 14 mars 2009

Haute couture...


...or commercial?

fredag 13 mars 2009

Sylvasst


Befinner mig på ett väldigt vasst ställe :-)

onsdag 11 mars 2009

Ny supermüsli


"Müsli No 1" är en müsli som innehåller betaglukaner, vilka uppges kunna sänka lätt förhöjda kolesterolvärden. Landade på mitt bord nyligen och teståts till frukostyoghurten med gott resultat. Smaken är helt okej för att vara en "nyttig" müsli.

, , , , ,

Har ni sett den där tjejen i ölreklamen...


...hon som frontar halva skyskrapan vid Times Square..?

tisdag 10 mars 2009

I could get used to this...


Bild skapad i Photofunia

Jaaa - jag vet att jag sa att den förra var den sista. Men det här är min blogg och det är jag som bestämmer...muahahaaaaa ;-)

Gissa vart jag ska...


Vi kollar om formen funkar idag också... :-)

Bara en till, jag lovar...


Bild skapad i Photofunia

Ego, ego, EGO!


Bild skapad i Photofunia

Skor åt Petra


Bild från H&M

Leopardmönstrade? Check. Snygga? Check. Skor för Petra? Check.

En brutal berättelse


Bild från Kungliga Operan

"En brutal berättelse om pengars makt, mäns begär och en ung kvinnas väg mot prostitution och död. Allt förpackat i läcker fransk 1700-talselegans och italiensk skönsång. Giacomo Puccini avverkade sex textförfattare innan han fullbordade sitt första mästerverk, kärlekstragedin Manon Lescaut."

Den här operaföreställningen vill jag inte missa!