lördag 28 februari 2009

Mera Malena!


Foto: Kungliga Operan

Någon mer än jag som trollbands av duktiga Malena Ernman i Melodifestivalen tidigare ikväll? Som tur är har den som vill se mer av den karismatiska mezzosopranen chansen att se henne i rollen som Angelina i Rossinis opera "Askungen" som spelas på Kungliga Operan till och med den 18 maj.

Gick mycket på opera som yngre, men det har tyvärr blivit glesare mellan tillfällena på senare år. Den här vill jag dock inte missa...vem följer med? :-)

, , , , ,

Bara för att jag är så snäll...

...så förlänger jag tävlingstiden på min tetävling till midnatt idag.

Så skynda er att tävla om ett kit med mina två favoritteer just nu - kryddiga och värmande Chocolate och Licorice Spice. Tävla här.

fredag 27 februari 2009

Hästminne


Två stolar och en jacka av militärsnitt klickades hem under dagen. Dessutom kom jag på att jag numera kan mitt kreditkortsnummer utantill. Frågan är hur bra det egentligen är på en skala? Eller kanske är det inget att jaga upp sig för. Jag äter omega 3-tillskott och har därför blivit tillräckligt smart för att komma ihåg sånt.

Hade jag hetat Tetra...


...hade jag ju kunnat välja "turkos" som färg. Nu får det bli något annat. Tänkte haka på den här utmaningen som cirkulerar runt i bloggosfären, jag hittade den hos Toblino och Ellinor. Den går ut på att alla ord ska börja på samma bokstav som ens förnamn.

  • 1. Vad heter du?: Petra
  • 2. Ett ord på fyra bokstäver: Pall
  • 3. Flicknamn: Pernilla
  • 4. Pojknamn: Per
  • 5. Yrke: Programledare
  • 6. Färg: Pärlvitt
  • 7. Klädesplagg: Paljettights
  • 8. Mat: Pesto
  • 9. Sak i badrummet: Pedalhink (Ikeakopia av Brabantia)
  • 10. Plats/stad: Prag (yippie att jag och min favoritstad börjar på samma bokstav!!)
  • 11. En orsak att vara sen: Pussar
  • 12. Något man skriker: Polis!!
  • 13. Film: Pretty in pink (80-talsklassiker med Molly Ringwald)
  • 14. Något man dricker: Portvin
  • 15. Band: Propaganda (80-talsband med one hit wondern "Heaven give me words")
  • 16. Djur: Pungråtta
  • 17. Gatunamn: Portalgatan
  • 18. Bil: Porsche
  • 19. Sång: Piccadilly Circus (80-talsdänga med Pernilla Wahlgren)

Militäriskt snyggt


Bild från H&M

Vurmar lite i smyg för militärinspirerade plagg. Snubblade över den här supersnygga jackan med axelklaffar och ståkrage i bästa armémodell och blev lite kär. Vad tycker ni? Värd ett klick? 398 kronor kostar plagget som är i 100 % bomull.

Färg, färg, färg!


Bild från H&M

Kanske inte skulle klicka hem just jackan ovan, men den får representera det färgglada mode som till min stora glädje har invaderat butikerna. Neonrosa, knallgult, tokblått och snorgrönt - dt är 80-tal och det är ett decennium jag önskar att jag kunde återuppleva.

Jäklar vad jag ska shoppa färgklickar till våren!

torsdag 26 februari 2009

Det är ett tufft jobb...


...men någon måste ju göra det...som till exempel att testa nya Ben & Jerry's-smaken Chocolate Macadamia ;-)

Betyget är klart godkänt, även om det finns smaker som är strået vassare. Fin sälta på makadamianötterna och bra att "crunchigheten" på dem är bevarad. Saknar dock något för att det ska bli den där riktiga fullträffen. Tror jag håller fast vid Cookie Dough och Bohemian Raspberry...

Frukt runt halsen


Åhh - kolla vad jag hittade inne på H&M! Halsband översållat med frukt, nyckelpigor och annat smått och gott, och ett par TURKOSA solglajjor. Som gjort för Petra! Tror ni jag klarar av att inte klicka hem detta?

Superfrukter


Så kallade "superfruits" är väldigt i ropet just nu. Det handlar helt enkelt om frukter och bär som är extra laddade med vitaminer, mineraler och andra nyttiga ämnen. Nya juicen "Acerola and Mango" från Healthy People innehåller acerola - västindiskt körsbär - som är en av de största naturliga c-vitaminkällorna med 30 gånger högre c-vitamininnehåll per 100 g frukt än apelsin.

I samma serie juice finns också smakerna "Golden kiwi fruit blend/omega 3" samt "Gojiberry passion fruit". Jag gillade dock "Acerola and Mango" bäst. Finns att köpa i välsorterade matbutiker. Läs mer här.

Nej, har inte försvunnit från jordytan...

...utan bara börjat upptäcka världen bortom min laptop ;-) Lovar att uppdatera bättre imorgon. Nu har jag fullt med valkar på händerna eftersom jag skruvat Ikeastolar...vilken utmattande aktivitet! Dags att släcka nattlampan...

Kram på er!

onsdag 25 februari 2009

Vinn, vinn, vinn!

Ni glömmer väl inte att det är slutspurt i min tävling där ni kan vinna ett kit med två nya, kryddigt goda teer? Skynda er att tävla här.

tisdag 24 februari 2009

Duschnjutning



Duschar gör jag minst en gång om dagen (om jag inte är ute på vintertälttur) och helst använder jag en duschcrème med citrusdoft. En favorit just nu är Weledas duschlotion med citronolja som gör har en underbart skön och kylande effekt på en träningsdarrig kropp. Innehåller äkta eteriska oljor från citron och apelsin och sesamolja som vårdar huden och skyddar mot uttorkning. Finns också i dofterna vildros och havtorn och kostar cirka 85 kr.

Finns att köpa i vissa hälsokostbutiker samt här.

, , , , , ,

Årets bästa dag?


Kolla kolla! Tidernas bästa eftermiddagsfika i form av underbart läckra semlor från Vete-Katten intogs tidigare idag. And I'm still in hetvägg-heaven!

I'm in semmel-heaven


Fluffig grädde, perfekt smak och konsistens på bullen och underbar mandelmassa. Semlan från Vete-Katten får högsta betyg av mig!

Vilka fler har semmelfrossat idag?

Love is in the air...


Äntligen! Dagens bästa nyhet, även för en icke-rojalist som mig. Grattis, Victoria och Daniel.

, , , , ,

Vem vill se...


...Mickey Rourke i sitt livs huvudroll i filmen "The Wrestler" med mig? Har frågat typ alla jag känner men ingen vill haka på :-(

Fallossymbolen i snö mystiskt försvunnen...



...och ersatt av ovanstående - mer traditionella - skapelse. Frågor på det?

Här kan ni se vad som stod på samma plats så sent som igår :-)

måndag 23 februari 2009

Lunchpärla


Återigen blev det lunch på min nyfunna pärla Coffeehouse by George inne i Soukgallerian i centrala Stockholm. Idag blev det kycklingspett med couscoussallad och sweet chili-sås. Mums! Stort plus för generös salladsbuffé samt gott bröd och smör. Allt för 89 spänn!

Kaféet är designat av tv-inredaren Simon Davies, känd från programmet "Design: Simon & Tomas" och menyn är utvecklad av dietist.

, , , , , ,

Soff-makeover


Bild från Ellos

Har tröttnat på min nedsuttna soffa i beige och har nu lagt in en beställning på ett vitt sofföverdrag i kraftig bomullspanama från Ellos. Av kundkommentarerna att döma verkar det vara ett riktigt bra köp, så det är bara att hålla tummarna att det passar på min soffa. Vitt kommer att göra sig mycket bättre än beige i det turkos-vita hem jag håller på att skapa...

Med koden 190409 får du 40 % rabatt på en valfri vara samt ett snyggt påslakanset (värde 229 kr) på köpet.

söndag 22 februari 2009

Lite så där, va..?


Fångade denna intressanta "snögubbe" på bild tidigare idag. Åsikter?

Fönsterfröjd


Bild från Ikea

Jag hittade den här underbara, turkosa bordslampan - modellen heter "Lykta" - i munblåst glas på Ikea tidigare idag. Köpte två stycken á 69 kr - kommer bli perfekta i mitt vardagsrumsfönster. Så himla snygga!

lördag 21 februari 2009

Vinn mina favoritteer!


Bilder från Tekompaniet

Nu har du chansen att bli en av 4 lyckliga att vinna ett kit med en ask av varje av mina två absoluta favorittesorter just nu - Chocolate Spice och Licorice Spice från Four O'Clock. Tävlingen sker i samarbete med Tekompaniet.

Chocolate Spice:
En ren örtdryck med äkta kakao och spännande kryddor. Låt det dra 4-5 minuter så att alla smaker kommer fram. Innehåller johannesbröd, rostad cikoriarot, kanelbark, ingefärarot, lakritsrot, svartpeppar, kryddnejlika och naturliga smakämnen. 85 % ekologiskt och rättvisemärkt.

Licorice Spice:
Här får du njuta av en härlig blandning av lakritsrot och kryddor från Sri Lanka! Innehåller förutom lakritsrot även kanel, stjärnanis, apelsinskal, kardemumma, kryddnejlika, svartpeppar och naturliga smakämnen. Ekologiskt och rättvisemärkt.

För att vara med och tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget berättar kort om din bästa teupplevelse (hittills). Glöm inte att ange din blogg- eller e-postadress. Tävlingen pågår till och med fredagen den 6 mars kl 23.59. Lycka till!

, , , ,

Välvd rygg


Bild från Ikea

Nu är jag trött på mina rangliga stolar som kostade 50 spänn hos Myrorna. Hittade den här på Ikea, modellen heter Norvald och har en stomme i massiv björk. Någon som testat den här och kan uttala sig? Priset är 595 kronor.

, , ,

Fulsnygg


"Jag är fulsnygg - ett utseende du aldrig tröttnar på."
- Peter Wahlbeck, komiker

Så sant, så sant... :-)

Turkosa sjöhästar


Bild från La Redoute

För mig som frossar i turkost och drömmer om en lägenhet i samma kulör som vattnet som omger Ibiza...kan det vara större köppotential på det här kuddfodralet? Nej, egentligen inte. Men nu får jag faktiskt coola ner lite, för jag har just shoppat en helt underbar matta som ni ska få se imorgon. Gissa färgen?! ;-)

fredag 20 februari 2009

Kristallklart


Bild från Santaeulalia.net

S'Aigua Blanca är en av mina favoritstränder på Ibiza - enda nackdelen är att vågorna ofta kan vara höga. Men en dag med stiltje är det här paradiset på jorden; höga klippor reser sig ovan den smala strandremsan med gyllene sand. Man får en känsla av exklusivitet och när andan faller på tar man en drink eller lite mat på den enkla men mysiga strandrestaurangen.

, , , , , ,

Mina 5 Ibizamåsten


Helst inte en sommar utan ett besök på den magiska ön Ibiza :-) Här är mina 5 bästa tips till dig som är sugen på att åka dit:

1. I en av de generöst tilltagna sofforna på Paris Hiltons favorithak L'Elephant tar du en eller två drinkar som uppvärmning inför kvällens äventyr. Kanske trivs ni så bra att ni blir kvar här...

2. Hungrig? Boka bord på superromantiska restaurangen Plaza del Sol i Ibizas gamla stad Dalt Vila, beundra solnedgången och njut av den goda maten.

3. Badsugen? Då måste du bara bege dig till stranden Cala d'Hort (bilden ovan), där du badar i kristallklart vatten med hänförande utsikt över "ödesklippan" Es Vedrá.

4. Partysugen? Det finns ju gott om ställen att dansa natten lång på, men måste jag välja ett ställe blir det legendariska Pacha inne i Ibiza stad. Här är chansen att träffa på kändisar mycket stor - Kylie Minogue och James Blunt hör till stammisarna.

5. Om du inte vill trängas med drängfulla britter, undvik till varje pris lågprisfylleparadiset San Antonio och välj att bo i Ibiza stad (Eivissa). Hyr sedan en bil att upptäcka ön med - avstånden är behagligt korta.

, , , , , , ,

Ögongodis x 3!


Det är alltid trevligt att ha något att vila ögonen på en fredag som denna...vilka tre skulle just du välja? :-)

torsdag 19 februari 2009

Sötvattenspärlor


Bild från Vackra Smycken

Jag som älskar sötvattenspärlor och färger som grönt, gult och snövitt gick naturligtvis igång på det här armbandet från Vackra Smycken. 129 kronor kostar det.

, ,

Sitter som ett smäck


Bild från H&M

Jag har ett problem när jag letar efter jeans: Funkar de över låren (som väl får kallas "atletiska") är de på tok för stora i midjan. Och tar jag rätt midjemått får jag inte ens upp dem till knät. Jobbigt!

Men! Idag hittade jag dessa jeans i modellen Sqin, med förböjda knän, inne på H&M. De satt perfekt! Över såväl lår som i midjan. Pris 498 kronor.

Ja, det blev ett köp... Kommer passa perfekt till min nya Blondie-tisha :-)

Törstsläckare för huden


Bild från Haléns

Tränar man en del och är "duschoman" som jag så måste man skämma bort huden med bra återfuktare. Av min kära mor fick jag Biotherm Lait Corporel som jag bara måste göra lite reklam för. Den doftar superfräscht av citrus och doften dröjer sig kvar behagligt länge på huden. Går snabbt in i huden och gör den mjuk och len. Ni måste bara testa!

En flaska på 400 ml kostar cirka 250 kr.

, , , , , , ,

Hela 80-talet i en enda låt!


Någon som minns danska popduon Laban bestående av Lecia Jönsson och Ivan Pedersen? Som på 1980-talet hade monsterhiten "Love in Siberia" som låg på Billboardlistan i hela sex veckor? Jag hörde nyligen en technoversion av den här låten, men var naturligtvis tvungen att söka rätt på originalet.

Vilka maffiga 80-talsvibbar!! Här snackar vi synthpoprökare big time!! I like :-)

För er som inte hatar insmugna Youtube-länkar i blogginlägg kan lyssna på powerlåten här.

onsdag 18 februari 2009

Tokfrans-Petra

Lindex Shop Online - Väska
Bild från Lindex

Milla hade denna ursnygga fransväska i äkta mocka på den trevliga bloggmiddagen som avnjöts alldeles nyss. Jag har noterat att vi ofta har liknande smak och så också den här gången. Naturligtvis var jag tvungen att kopiera henne och klicka hem en likadan :-) 199 kr är inte dyrt för en väska i äkta mocka, tycker jag.

Ett kök för Petra


Bild från Studio10

Vill du sätta piff på ditt kök? Har du Ikeaköket Faktum har du nu chansen att färgchocka ditt kök med nya köksluckor från Studio10, en systernätbutik till Furnish. Välj mellan utvalda träslag och tusentals färger.

Olika typer av kökstillbehör som kranar och diskhoar saluförs också. Skynda att kolla in! Jag är grymt sugen på ett turkost kök. Men kanske skulle det bli LITE för mycket turkost - till och med för mig?!

, , , , , , ,

God lunch


Åt en riktigt god lunch på Robert's Coffee i Soukgallerian idag - laxspett med en sallad bestående av quinoa, bulgur och grönsaker. Mycket gott och fräscht! Bra pris också - 87 kr för mat inklusive sallad och bröd - och gott om plats. Jag kommer garanterat tillbaka.

Stud and tassel


Bild från Asos

Eftersom min kära cykelbudsväska från Timbuk2 tycks ha vuxit fast på min rygg är det dags att se sig om efter något att variera med. Gärna något med nitar och fransar! Ett annat krav är att väskan ska ha en rejält tilltagen axelrem. Äkta läder är också ett stort plus - inte minst för hållbarhetens skull.

Asos gör mig sällan besviken - och också den här gången hittade jag vad jag sökte hos dem. Kolla här! 597 spänn kostar godingen, inte mycket att bråka om va?

Bara en till...


Morgon i Salvasskardet, Nordnorge. Foto: Petra Månström

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till fjällen. Enda platsen där jag känner mig riktigt hemma...

tisdag 17 februari 2009

Meditativt


Intill Vuomahytta, Indre Troms, Nordnorge. Foto: Petra Månström

Visst är det skönt att för en gångs skull inte vara störst, bäst och vackrast? I fjällen får man nödvändiga perspektiv ;-)

Nu släcker jag nattlampan. Sov gott alla kära bloggläsare!

Kärleksbomba dig själv!


Februarimörker, kyla och en sommar som känns väldigt avlägsen. Visst är det lätt att känna sig lite deppig! Men det ska vi råda bot på nu - för jag tänkte nämligen uppmana alla mina läsare att kärleksbomba sig själva.

Jag börjar väl då:

1. Jag är snäll och generös.
2. Jag är en jäkligt rolig, trevlig och lojal kompis.
3. Jag gör fler armhävningar på raken än de flesta.

Ni andra - hakar ni på? Ös på med tre bra saker med er själva! Miss Agda, Solli, Caroline, Kate, Maja och alla ni andra?

Kanel, kardemumma och mynta


Foto: Katja Kristoferson/Tasteline

Bulgursallad som dessert? Javisst, det är både spännande, gott och nyttigt. Jag blev så inspirerad av de exotiska ingredienserna och kombinationen bulgur och frukt att jag tänker testa redan ikväll!

Maria Masoomis recept på den fruktiga bulgurdesserten från Marocko hittar du här.

Djuriskt


Gissa om jag får slå mig på fingrarna för att inte klicka hem den här djurmönstrade scarfen? Varför då, undrar ni - när den "bara" kostar 39,50 kr? Jo, för att min garderob svämmar över av scarves jag använt max en gång...

måndag 16 februari 2009

Chocolate spice


Bild från Tekompaniet

Jag som är svag för kryddiga teer har fallit pladask för nya, rättvisemärkta teet Chocolate Spice från Four O'Clock. Innehåller förutom äkta kakao också johannesbröd, rostad cikoriarot, kanelbark, lakritsrot och kryddnejlika. Alla smakämnen är naturliga och teet är 85 % ekologiskt.

Recepttips - Chailatte med chokladsmak
Värm mjölk till önskad hetta och låt tepåsen dra i 4-5 minuter. Snabbt, enkelt och himmelskt gott!

söndag 15 februari 2009

Gräddchock


"Vill du ha mycket eller lite grädde på din semla?"
"Mycket, tack!"
"Okejrå!"

Ridå :-)

(PS: Den var förbaskat god och hemmagjord. DS.)

,

Våga stå för din dåliga hårdag


Nu hade jag i och för sig inte en dålig hårdag idag - jag har ju införskaffat Dust It och då är dessa eländiga dagar ett minne blott. Men jag var ju bara tvungen att testa den särskilda Bad Hairday-mössan jag fick från Aussie Hair för några veckor sedan. Visst är den lite cool? Danska Best Behavior har designat.

Du som vill vara med och tävla om coola mössan och vågar stå för din dåliga hårdag, kolla här.

, , , ,

Klokt sagt

"Frihet är bara ett annat ord för inget kvar att förlora."

- Janis Joplin

Vissa har det bra...


Foto: Henrik Bonnevier

Medan en annan harvar vidare i snöslasket finns det andra som har det betydligt roligare. Killen (pojkvän till en kompis) på bilden ovan, till exempel. Han käkar lössnö i schweiziska Bruson just nu.

Snyggt tryck


På H&M Divided hittade jag den här snygga t-shirten med coola Debbie Harry iklädd en djurmönstrad topp. Tyckte verkligen att den skrek "Petra!!" (t-shirten alltså), jag gillar Blondie och dessutom hade jag en rabattkupong på 100 kronor.

Med andra ord - det blev ett köp (och inte ett klick för ovanlighetens skull).

, , , ,

Ny superfrukt


Goji, mullbär, inca med mera - det är mycket med superfrukter just nu. Och nyfiken och mån om min hälsa som jag är måste jag såklart testa den nya hälsodrycken Verve från Vemma. Huvudingrediensen är juice från frukten mangostan, som är mycket rik på antioxidanter (dock inte lika mycket som gojibär) och har länge använts som universalmedel i Asien. En riktig energikick som dessutom är god blir betyget.

Verve finns än så länge bara att beställa på nätet. Under året kommer det introduceras på hälsocaféer, spa-anläggningar och liknande.

, , , , , ,

Mitt H&M-reafynd


Beställde en grå tröja i en blandning av ull och polyester från H&M:s onlinerea nyligen. Måste säga att jag är jättenöjd! Snygg, skön och inte alls stickig. På benen mina älskade jeans med hög midja från Gina Tricot och på fötterna bruna stövlar (modellen Crivits) från Vagabond - också de reafynd.

Hoppas ni haft en bra lördag! Nu är det ÄNTLIGEN dags för Petra att släcka nattlampan :-)

, , , ,

lördag 14 februari 2009

Nostalgi...


En nyponrosig Carola, en solariebrun Kikki, en nyfönad Niclas Wahlgren och en nypermanentad Magnus Uggla. Chattanooga, Sommarparty på stranden och Elisabeth Andreasson. Kära, älskade 80-tal!!!

Intresseklubben antecknar...


Visst vill du bara rusa in och köpa tidningen när du ser det här löpet?! ;-)

Ett kex med hjärta...


...till alla kex därute som har den goda smaken att följa min blogg!

Glad alla hjärtans dag :-)

Ready for spa!


Jag är inne i en egoperiod just nu. Efter veckor av sjukdom och elände är det dags att jag börjar ta hand om mig själv lite bättre. Därför kommer jag snart åka på spa - men först när H&M behagat leverera ovanstående baddräkt med snygg halterneck.

fredag 13 februari 2009

Näääe hörrni!

Nu tänker jag ta helg och kickstarta med att dricka lite goda drinkar. Catch u all later ;-)