onsdag 31 december 2008

Äntligen framme!


Vet ni vad? Jag är i fjällen! Och det snöar! Och här i köket lagar Katja och Helena världens godaste, väldoftande "lammorm" medan jag sitter och vilar i soffan. Jo, men jag får faktiskt vila eftersom jag går på värktabletter och det gör ont i sidan när jag skrattar.

Men strunt samma, imorgon kommer det bli skidåkning av! Troligen i puder! Lovely!

Nu drar jag till snön!

God morgon allihop! Sitter just nu på tåget mot Östersund och konstaterar att mitt mobila bredband funkar superbra. Puh! Enda smolket i bägaren just nu är att hela min vagn är full av barn som verkar förkylda...

Hörs lite senare!

tisdag 30 december 2008

Dagens H&M-skörd


Bilder från H&M

En något udda kombo blev resultatet av dagens nätshopping hos H&M. Dels ett reafynd - en stickad, gråmelerad tröja från L.O.G.G. (materialet är ull, viskos och polyamid). Och dels leopardbikinin - som ni ser bestämde jag mig till slut för trekants-bh:n. Kanske slår jag till på push up-bh:n senare.

Den stickade tröjan tänkte jag bland annat bära under min kära fuskpälsväst och bikinin kommer troligen att premiäranvändas på ett spabesök inom kort...

, , , , , , , ,

Min nya kompis


Äntligen fick jag tummen ur och införskaffade mobilt bredband. Så med manicken på bilden (kallas turbo 3G-modem) kan jag numera surfa (nästan) var som helst. Med andra ord kan ni bloggläsare räkna med ett och annat blogginlägg från fjällen :-)

Bloggberoende? Jag? Nääääeeee... ;-)

Något för badflickor med klös


Gissa om jag drabbades av köpcravings när jag fann dessa läckra bikinis inne hos H&M. Nu återstår bara ett dilemma - ska man trekants-bh, push up-bh eller bådadera (liksom för att helgardera)? Vilken överdel skulle ni vilja? Tilläggas bör att jag inte har någon Dolly Parton-hylla direkt ;-)

, , , ,

måndag 29 december 2008

Minsann...hittade jag inte något litet...


Bild från H&M

Den här 60-talsinspirerade klänningen ur H&M:s vårkollektion blev jag riktigt intresserad av. Men frågan är hur många som kommer knalla runt i den när vårsolen börjar värma?!

, , , , , ,

Piggelin med Petras powersmoothie


Har knaprat värktabletter hela dagen och känt mig allmänt bortkollrad...usch, hoppas detta går över snart. Lite powerbränsle i form av en specialsmoothie satt inte fel på kvällen - minns inte exakta mängderna, men jag mixade ingefärsfil, mjölk, blåbär, hallon, jordgubbar, linfrön och gojibär. Himla gott blev det måste jag säga!

, , , ,

Äntligen - en tjej med glugg!


Bild från H&M

Eftersom jag själv är en tjej med glugg (mellan tänderna) blir jag alltid glad när jag ser annonser som den här :-) I övrigt var väl det jag hann se av H&M:s vårkampanj inte mycket att hänga i julgranen - men det lär väl komma mer snart?

Livstecken


Har varit lite dåligt med bloggande igår, vilket beror på att jag blev hastigt sjuk och tvingades tillbringa natten på akuten. Nu är jag tillbaka hemma i sängen - hög på värktabletter. Återkommer när jag känner mig piggare.

Kram på er alla så länge!

söndag 28 december 2008

Patrick Swayze i obetalbar biroll







Igår kväll såg jag en riktigt kul film på TV4 Plus - den svarta komedin "Keeping Mum" med Rowan Atkinson i huvudrollen som den extremt frånvarande kyrkoherden Goodfellow. Fast största behållningen var nog Patrick Swayze i en helt underbar biroll som prästfruns (Kristin Scott Thomas) sliskige golftränare/älskare. Han häver ur sig obetalbara oneliners som:

"You just keep your eye on the ball and let me worry about the hole."

Trist att han är svårt sjuk, Patrick Swayze. Någon som vet hur det är med honom förresten?

, , , ,

lördag 27 december 2008

Ännu mer reagodis...


Bilder från Asos

...från Asos. Den röda kavajen är ju bara helt underbar och SJP-inspirerade skorna har jag spanat in länge, länge sedan jag såg dem på vackra Alexandra. Hade det inte varit för att min plånbok lagt in veto hade jag klickat hem rubbet, haha. Men nu fick det "bara" bli kurvkramaren i satin från föregående inlägg.

, , , , , ,

Kurvkramare hemklickad


Bild från Asos

För er som missat det så har Asos rea just nu och den här figurkramaren i satin á la Agyness Deyn kunde jag naturligtvis inte motstå. Särskilt inte som den bara fanns i min storlek i färgen svart. Såg det som ett tecken ;-)

, , , , , , , , ,

Ny favorit på mackan


Nej, jag är inte laktosintolerant (vad jag vet), men jag gillar ändå laktosfria mjölkprodukter eftersom de har en lite sötare smak. Testade alldeles nyss laktosfri Keso och är jättenöjd. Mycket godare (läs sötare) än vanlig keso och ett toppenpålägg med mackan ihop med kryddkrasse eller paprika. Mums!

, , , ,

Dagens roligaste


Har precis varit och sett filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen", uppföljaren till 80-talsklassikern där Rolf Skoglund spelar huvudrollen som den otursförföljde semesterfiraren Gösta. Och trots att kritiken mot uppföljaren inte varit nådig måste jag säga att jag faktiskt hade ännu roligare nu än när jag såg första filmen. Claire Wikholm och Rolf Skoglund är helt underbara liksom Johan Glans som gör en superrolig rollkaraktär vid namn Hambörje.

Mitt tips är - se den om ni vill få ett riktigt gott skratt!

, ,

Favorit i repris

'
Hur många dagar i rad har jag haft mitt nya favvoplagg - fuskpälsvästen från Cubus..? Jaaa, jag vet. Därför ska jag inte trötta ut er med ännu en vanlig dagens outfit, utan kör en lite mer konstnärlig variant den här gången. Håll tillgodo :-)

Världens bästa surtant


Åh, jag vrider mig av skratt varje gång jag tittar på underbara barnprogrammet Häxan Surtant. Katrin Sundberg är verkligen helt underbar som den buttra men ack så härligt roliga häxan. Visst ser hon cool ut? Skulle faktiskt vilja ha hennes lackrock, hihi.

, , , ,

Trollbunden på morgonen


Bild från Gellivare.se

Fantastiskt begåvade och duktiga sångerskan Sofia Jannok trollband mig totalt med sitt framträdande i Nyhetsmorgon på TV4 alldeles nyss. Hennes stämningsfulla sound där mycket av Sofias samiska kultur kommer fram är något alldeles extra. Missa inte!

Läs mer om Sofia Jannok på hennes officiella hemsida.

, , ,

Vad har hänt med Haléns?


Bilder lånade från Haléns

Ska villigt erkänna att Haléns knappast har varit en sajt där jag hittat något intressant att klicka hem. Men nu verkar företaget ha genomgått en total makeover och plötsligt kryllar det av högintressanta saker. Se bara på collaget ovan - min favoritconcealer Touche Éclat från YSL (magiskt bra), peelingen från Biotherm, Dolce Gabbanas härliga doft Light Blue och helt oemotståndliga Euphoria från Calvin Klein - med doft av granatäpple, svart viol, amber och mahogny.

Ahh...får grymma köpcravings nu!!

, , , , , , , , ,

Förförisk väldoft


Bild lånad från Haléns

Förutom underkläderna gillar jag även dofterna från Agent Provocateur. Maîtresse, som doftar helt underbart (jag har provsniffat!) av vit lotus, ylang ylang, jasmin sambac, violblad och mysk skulle passa mig perfekt som kvällsdoft. Kostar 560 spänn hos Haléns.

, , , , ,

Fördelen med att vara morgonpigg på lördagar...


...är att man kan frossa i ett flera timmar långt Dr Phil-maraton på TV4 Plus medan man njuter av sin frukost. Fast jag tycker nog att programmet börjat bli lite för mycket av en freak show för min smak...

, , ,

fredag 26 december 2008

Det är nåt visst med Tommy


Kan inte sätta fingret på det, men det är något visst med artisten Tommy Nilsson. Ända sedan han sjöng loss ihop med Tone Norum i smäktande balladen "Allt som jag känner" (ledmotiv till en favoritfilm från 1980-talet, "P.S. sista sommaren") har han haft en särskild plats i min skivsamling. Just nu strömmar "Maybe we're about to fall in love" ur mina högtalare och jag kommer på mig själv med att le fånigt när den gode Tommy gör en tonartshöjning...gåshud!

,

Bästa schampot + balsamet jag provat...någonsin!



Uppmärksamma läsare vet att jag redan bloggat om australiensiska hårvårdsmärket Aussie. Nu är det snart dags för Sverigelansering av märket och därför fick jag chansen att testa ett par av produkterna. Och jag kan bara säga en sak - FANTASTISKT!! Mitt hår måste vara något av det mest krävande som finns - kinkigt, volymlöst, blir lätt trassligt och fullt av virvlar. Men efter bara en duschomgång med schampo och balsam från serien "Miracle Moist", särskilt anpassad för torrt och skadat hår är jag lyrisk.

Håret blir som pånyttfött - glansigt, fuktmättat, sällsynt väldoftande och lätt att reda ut. Jag vet att det här låter för bra för att vara sant, men så är inte fallet. Testa själva så får ni se. För er som liksom jag inte kan hålla er till Sverigelanseringen går produkterna också att köpa hos exempelvis brittiska Chemist Direct.

, , , , , ,

Ni missar väl inte...

Just NU, kl 19.00 på TV4 Plus, sänds en av mina absoluta 80-talsfavoriter bland svenska filmer - nämligen "Strul". Vi ser Björn Skifs i högform som kemiläraren Conny Rundqvist som blir oskyldigt fängslad och hamnar i dåligt sällskap på kåken. Missa inte :-)

, ,

Ska du till Åre i vinter?


Bilder lånade från Åre Glashytta

Ett för mig självklart mål under nästa Årevistelse är ett besök på Åre Glashytta, som är beläget i Duveds stationshus 10 minuters bilfärd från Åre. Fjällfreaket i mig går igång på att de vackra produkterna heter saker som "Norrsken", "Snöstorm" och "Öppna Landskap".

Den munblåsta vasen "Norrsken" med svepande norrskensmönster (högst upp till vänster), formgiven av Ann-Katrin Larsdotter Edvardsson , är jag väldigt sugen på.

, ,

Jag - en skitsnygg trendsättare


Bilder lånade från Modette.se

Härmade Käthe och gjorde Modettes roliga stiltest, där man genom att besvara ett par frågor får reda på vilket årtionde man hör hemma i. Något överraskande blev det 1990-talet (och inte 1980-talet, som jag hade gissat). Vet inte riktigt om allt i analysen stämmer (haha), men att vara den som sätter trenderna istället för att följa dem samt vara den skönaste polare man kan ha låter ju inte dumt :-)

Gör gärna testet du också. Vilket blev ditt årtionde?

Stickat med pärlor


Bilder från Asos

Visserligen består materialet av 80 % akryl och 20 % ull - men jag kan ändå inte låta bli att sukta efter den här JJ Park-tröjan. Tycker den är lite udda och kul med de små tygpärlorna och broderierna framtill. Kostar ca 592 kr (reapris) hos Asos.

, , , , , ,

En kofta för Petra


Bilder från Asos

Åhh - en långkofta med fuskpälskrage, kan det bli bättre? Blev helt kär i det här plagget från Long Tall Sally som just nu reas ut hos Asos (kostar ca 538 kr). Materialet är en blandning av ull, viskos och rayon - skönt att slippa akrylen som annars finns i det flesta stickade plagg i de nedre prisklasserna.

Vad säger ni - något att klicka hem?

, , , , ,

torsdag 25 december 2008

Nyårslöfte 1


Bild från Liz Harper Fitness

Nja, fullt så där kralliga armar som Madonna vet jag inte om jag vill ha, men ett av mina nyårslöften handlar om att köra mer styrketräning för överkroppen. Benen får ju sitt på de otaliga jympapass jag går på. Dock skulle jag gärna vilja få lite mer definierade armmuskler - typ "Madonna light" :-)

, , , ,

Längtar!!


Bild från Bydalen.com

Känner på mig att årets nyårshelg kommer att bli väldigt speciell. Inte minst för att jag kommer att få åka skidor - och inte var som helst utan på en av mina absoluta favoritställen, nämligen Bydalen. Längtar verkligen! Någon som redan hunnit avklara säsongens första utförsåk?

, , ,

Dagens outfit - juldagen


Uhh...vet inte vad som hände igår egentligen, men jag är hur trött som helst idag. Föråt mig troligen på julmat, min kusin och hennes man hade ju dukat upp så mycket gott. Hur som. Så här ser jag ut idag:

- Stickad mössa, H&M
- Scarf, Cubus
- Fuskpälsväst, Cubus
- Grå långkofta, Lindex
- Svart kjol med volanger, H&M
- Lila tights, H&M
- Svarta kängor, Vagabond

Hur mår ni, en juldag som denna?

För pistnötare och pudersurfare


Bild lånad från Northstar.se

Med en härligt spännande nyårshelg med (förhoppningsvis) mycket skidåkning i sikte har jag börjat se över min skidutrustning. Visst skulle det vara kul med nya telemarkspjäxor, då mina gamla trotjänare har blivit lite ledsna.

Med formbar innersko och en konstruktion som fungerar bra såväl i pist som utanför skulle Scarpa T2X-pjäxan helt klart vara något för mig. 3 689 spänn kostar de hos Northstar.se. Någon som vill sponsra? :-)

, , , ,

Kolla vad jag fick!


Kaffefreaket Petra kunde inte ha fått bättre julklappar än så här - pressobryggaren Chambord från Bodum samt kaffekvarnen C-Mill från samma tillverkare. Kvarnen maler med en malningsgrad som är perfekt för presso. Åh, härligt - här ska fixas kaffe i mängd!!

, , , , ,

Hurt-Petra firar jul


Yes - min julafton inleddes hurtigt med en sväng till gymmet. På självaste julafton, det ni :-) Himla skönt var det och trevligt också eftersom jag mötte superduktiga bloggerskan Rebecca.

Blev 35 minuter på crosstrainern och 20 minuter rodd, därefter tre set armhävningar, dips på stepbräda och situps. Puh! Sen smakade julmaten himmelskt...

, , , ,

tisdag 23 december 2008

Boho chic-vintrig


Hej kära bloggläsare - först nu när jag gick hem från jobbet gick det upp för mig att det är julafton imorgon. På riktigt! Har liksom inte fattat det förrän nu. Men det känns himla skönt att få några lediga dagar utan att behöva ta ut semester. Så här boho chic-vintrig ser jag ut idag (i ett grönt Uppsala):

- Stickad mössa, H&M
- Grå långkofta, Lindex
- Fuskpälsväst, Cubus
- Grå scarf med små bollar, Cubus
- Grå handskar, följde med senaste numret av Femina

Ännu en julklapp till mig själv!


Om en stund ska jag skämma bort mig med en stunds fotvård. Åh, längtar redan! Känslan att dansa iväg därifrån på lena och härliga fötter är obeskrivligt underbar. Rekommenderar alla att skämma bort sig med en sådan här treat lite då och då...

måndag 22 december 2008

Omlott


Bild från H&M

Kunde till slut inte motstå det sänkta priset på den här omlottkoftan från H&M - 149 kr är ju tokbilligt. Då får man stå ut med att materialet är så där - en blandning av ull och akryl. Tänkte matcha med brett bälte i midjan, lacktights och höga stövlar.

, , , , , ,

Jag ballar ur...


...ibland måste man få göra en mindre seriös "dagens outfit" - eller hur? Så min julklapp till er blir denna freakiga powerbrud som irrat bort sig från någon gudsförgäten håla...

- Fuskpälsmössa, H&M:s herravdelning
- Svart topp, H&M
- Fuskpälsväst, Cubus
- Jeans med hög midja, Gina Tricot
- Svarta stövlar med högt skaft, Vagabond

Petra julshoppar till sig själv


Jaha, så har man gått ner sig i fuskpälsträsket då...med besked! Kunde nämligen inte hålla fingrarna borta från den här fuskpälsvästen som jag hittade på Cubus. Visst blir det en härlig missmatch ihop med leopardkoftan från Tesco i Prag? :-) Och vad har hänt med Cubus förresten? Tyckte bara de hade b-plagg förut, men nu hittade jag en massa intressant...

Petra, jag härmade dig


Bild från Topshop

Duktiga bloggerskan Petra skrev om den här söta Topshopjackan igår. Och naturligtvis kunde inte Shopaholic-Petra (jag alltså) hålla fingrarna borta från klick-knappen. Så nu hoppas jag bara att storleken kommer att passa, så jag slipper dyra returer...

söndag 21 december 2008

Om jag skulle köpa ett par Dr. Martens...


Bild från Have2have

...så skulle det utan tvekan bli de här rosenprydda godingarna. Tyvärr var det skralt med exemplar i min storlek hos Have2have, någon som vet fler ställen där jag kan hitta dem?

, , , ,

Måste ha-stövlar


Bild från Have2have

Åh, blev blixtförälskad i de här underbara platåstövlarna från ZiGi New York. Visst är det supersnygga? Klackhöjden på 12 cm (centimetern längre än mitt "höjdrekord" so far) kan väl diskuteras, men när det gäller så här snygga stövlar får jag helt enkelt bita ihop och balansera. Priset - 1 995 kr - kan också diskuteras, åtminstone så här i juletider...

, , , , ,

Dagens bästa


Dagens höjdpunkt var helt klart att möta superduktiga bloggerskan Maja och fika bort några mycket trevliga timmar. Tack också snälla, söta du för presenterna!

Dagens outfit - en med klös!


Den här klädkombinationen känner ni ju redan igen, så jag ska inte bli långrandig. Värt att notera är dock att solen skiner för första gången på länge. Så här ser jag ut idag:

- Svart topp, H&M
- Leopardmönstrad kofta, Tesco i Prag
- Volangkjol, H&M
- Lila tights, H&M
- Svarta stövlar med högt skaft, Vagabond

Kicka igång ditt nya liv med min powermüsli!


Trogna bloggläsare minns kanske att jag gärna gör min egen müsli. Det blir lite olika varianter beroende på vad jag har hemma, men här är receptet på den variant jag gjorde igår:

Power-Petras powermüsli
20-30 portioner

5 dl dinkelflingor
5 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 dl grovhackade valnötter
1 dl rapsolja
1 dl flytande honung
1,5 dl ananasjuice

Efter rostning:

1,5 dl kokosflingor (gärna storlek större, se bilden ovan)
1 dl torkade tranbär
1,5 dl sultanrussin (vanliga russin går också bra)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt. Tillsätt olja, honung och juice och rör om så att blandningen blir jämnt fuktad. Bred ut i en långpanna och rosta i cirka 30 minuter, rör om ungefär var tionde minut för att undvika att müslin bränns vid. Ta ut och låt svalna. Tillsätt kokosflingor, tranbär och russin, rör om och häll upp på burk med tättslutande lock. Müslin bör förbrukas inom två veckor.

, , , ,

Fixa min mumma!


Julmumma är en självklarhet för mig till jul. Men jag frångår gärna den traditionella, enligt mig ganska sliskiga varianten och mixtrar fram egna. Testa gärna de två mummor jag gjort för Tastelines räkning - en härlig machomumma och en spritsig citronmumma. Glöm inte att de ska serveras källarsvala. Skål!

Här är recepten.

, , , , ,

lördag 20 december 2008

Here we go again...


Ooops...blev visst en "mugshot" idag också. Vad är mest tragiskt av följande tycker ni:

1. Att jag på allvar tror att jag kan få lika snygga armar som Madonna.
2. Att jag tar fjantiga bilder på mig själv.
3. Att jag mixtrat med bilden för att göra den coolare och odla myten om mig själv.

Godnatt på er, kära bloggläsare!

Cool tjej


Har tidigare bloggat om superduktiga skådespelerskan Hilary Swank, som är en stor inspirationskälla för mig - framför allt stil- och träningsmässigt. Poppy Montgomery (bilden), som spelar tuffa FBI-agenten Samantha Spade i tv-serien "Brottskod: Försvunnen", är en annan förebild. Förutom utseendet är hon dessutom en duktig skådis, har en cool och avslappnad attityd samt är grymt vältränad. Sådant gillar jag!

, , ,

Madonnatvål


Det finns tvålar och så finns det tvålar. Den här, "Primal Elements Bar Soap Mudflap Madonna" från Eleven, fick nyligen flytta in i mitt badrum. Älskar den vackra dekorationen och den underbara doften av citrus, amber och mossa.

, , , ,