söndag 31 augusti 2008

Dåligt foto-självförtroende...


- Gör nåt bra, säger älsklingen bakom kameran.

Och jag blir helt ställd. Jag som haft uselt fotosjälvförtroende sedan den där gången i sjuan då jag var kär i snygga killen i nian och ville bli snygg på skolfotot. Och gissa vem som såg ut som ett ufo när hon försökte repetera det sexiga leendet hon övat in på toaletten minuterna innan? Usch, vill inte ens tänka på det. Har konsekvent undvikit kameror sedan dess, men med en pojkvän som sover med kameran under huvudkudden går det inte att komma undan längre...

Någon som känner igen sig och kanske också lyckats ta sig ur ett dåligt foto-självförtroende? Och som kanske vill dela med sig av sina knep?

Boot camp i Uppsala!


Jag utlovade ju lite bilder av mina shoppingfynd från dagens besök i Stockholm och här kommer de:

- Linne i pima-bomull från H&M (otroligt skön kvalitet, missa inte att shoppa upp er på de här lite lyxigare basplaggen - på Hamngatan fanns en hel del plagg kvar idag)
- Kängor från Vagabond (ursköna och de har även blixtlås i sidan så de är lätta att komma i. Perfekt under ruggiga dagar när man ändå vill vara lite stylish.)

Byxorna från BikBok och scarfen från H&M har ni redan sett förut :-)

, , , , , , , , ,

Shoppingsöndag

God morgon! Nu sticker jag iväg till Stockholm för en söndag i shoppingens tecken. Håll utkik här senare idag för att kolla in mina nya fynd!

lördag 30 augusti 2008

Nån mer än jag som är galen i den här låten?



Eller kanske galet trött på den här sommarplågan =) Skämt åsido. Den är flitigt spelad på jympapassen jag går på och nu har den fastnat som tuggummi i huvudet. Och visst svänger det - på ett skönt 80-talsvis!

Godbitar från Miss Agda

Bild från Asos

Miss Agda har gett mig det fina tipset att inhandla DV Mode. Där finns nämligen en hel sida full av leopardmönstrat mode. Ni fattar vilken tidning jag kommer att köpa imorgon, va?

, , , , ,

Knallorange lördag


På mammas födelsedagsfest såg jag ut så här:

- Knallorange, oversized t-shirt, BikBok
- Lackskärp, H&M
- Pennkjol i denim, Forever 21
- Prickiga strumpbyxor, H&M
- Högklackade sandaler, Friis & CO

Hoppas ni har en kanonlördag!

, , , , ,

Sund morgon


En blåbärssmoothie bestående av naturell yoghurt, laktosfri mjölk, frysta blåbär och gojibär fick inleda min morgon. Nu gör jag morgonrundan bland era bloggar och om ett par minuter ska jag kasta mig på cykeln och trampa iväg till styrkemedeljympa på Friskis & Svettis.

, , , , ,

fredag 29 augusti 2008

Nattlig fotosession

Foto: Mr H

Tänk, det var inte länge sedan man kunde stå så här på balkongen mitt i natten och åma sig :-) Och till helgen kommer värmen tillbaka. Har jag hört...

Fierce, Christian!

Bild från Bluefly.com

Någon mer än jag som är helsåld på Christian V. Siriano, vinnaren av fjärde säsongen av "Project Runway"? Hittade de här godbitarna hos Bluefly och blev helsåld. Jackan och "motorcrossjeansen" är verkligen min stil!

, , , , , , ,

Kärlek vid första klicket

Bild från Lindex.com

Den här gräddbakelsen hittade jag på Lindex alldeles nyss. Visst är den fin? 95 % viskos och 5 % elastan är materialet. Perfekt blus för mig som just nu är inne på såväl puffärmar som diskreta detaljer i spets. Färgen heter "Winter pink" - vackert, eller hur?

, , , , , ,

Veckans vita

Jag brukar generellt vara lätt skeptisk mot viner med inbjudande etiketter, för det brukar oftast betyda att man försöker kompensera för skralt innehåll. Men australiensiska Rolling är ett av undantagen, det har praktisk skruvkapsyl och är fruktigt med toner av citrus, tropisk frukt och gelégodis. Rekommenderas till lättare rätter med fågel, fisk, skaldjur eller grönsaker. Jag tycker att det funkar fint som sällskapsvin också.

Nummer: 6589
Pris: 69 kr

, , ,

Kolla in Adam!


Nu ligger min intervju med Adam Tensta ute på SvD.se. Där kan ni bland annat läsa om var han kysste sin första tjej och varför han är sugen på att bli glasblåsare...

, , , , , ,

Dagens bästa nyhet!


Gul&Blå - ni vet dem med Puss & Kram-jeansen - ska blåsa nytt liv i sin butik vid Hötorget. Den nya butiken kommer att innehålla en del nostalgiska detaljer från de första butikerna. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av september och butiken invigs kort därefter. I can't wait!

, , , , ,

25 % rabatt på H&M

H&M ger 25 % rabatt på valfri vara beställd före den 11/9 med rabattkoden 8168. Jag tänker slå till på de här jeansen i modellen Loyal. Har ett par mörkare jeans i samma modell sedan tidigare och jag tror inte jag någonsin haft ett par som suttit så bra.

, , , , ,

torsdag 28 augusti 2008

En av tre tjuvläser...

...partnerns sms. Vad är det för fel på oss?

Gråväder = färgglada skor


Vaknade till en gråtrist morgon och bestämde mig för att inte låta vädret påverka humöret. På med New York-fynden, mina kära 80-talsinspirerade sneakers från Reeboks samarbete med konstnären Rolland Berry. Blir så glad av att ha dem på! Prickiga strumpbyxorna kommer från H&M.

, , , , , , ,

Spetsigare än så här blir det inte

Foto: Mr H

Ingen har väl undgått den spetstrend som råder just nu. Inte ens jag! Men jag har konstaterat att varken spetstights eller spetströjor som visar magen är min melodi. Nej, toppen ni ser under kavajen på bilden är så långt jag tänker sträcka mig. Gillar den massor!

Dagens outfit består av:
- Topp med vita spetskanter, H&M Divided
- Kortärmad kavaj, H&M
- Pennkjol i denim, Forever 21

, , , , ,

Hemligheten bakom ett lyckat träningspass

Foto: Mr H

Idag gick armhävningarna, situpsen och upphoppen som en dans på intensivjympapasset. Förklaringen? En chokladcupcake på Espresso House såklart! Flitiga bloggläsare minns min reflektion från tidigare i somras, att ett träningspass aldrig blir så lyckat som när man laddat med en cupcake... En eloge till Jenny S som är Uppsalas bästa intensivjympaledare (tro mig, jag har testat dem alla ;-)

, , , , , , ,

Två "papor" vid spisen


Nu kan ni äntligen kolla in vad Papa Dee och hans sidekick, Papa Bull, som driver jamaicanska restaurangen Back A Yard på Södermalm i Stockholm lagade här på Tasteline i förra veckan. Jag kan utlova en väldoftande och het utflykt till Karibien! Här finns hela artikeln.

, , , , , , , ,

Dolda budskap utifrån


Någon mer än jag som fascineras av de märkliga meningskombinationerna som dyker upp då man ska verifiera bloggkommentarer? Ibland undrar jag om det kanske är dolda budskap från yttre rymden som prånglas ut på det här viset? Jag menar, ofta känns det ju som att orden är mer än slumpmässigt sammansatta. Och yttre rymden kanske har koll på att bloggandet är på stor uppsving här på jorden. Titta bara på exemplen ovan och låt fantasin flyta iväg...

Hur jag klarar en dag på jobbet


Skålen med paranötter, hasselnötter, torkade tranbär, sötmandlar och annat gott är god att småäta ur när tröttheten slår till. Rekommenderas (man kan ju inte äta gojibär hela tiden...)

, , , ,

onsdag 27 augusti 2008

Mina skönhetsmåsten just nu


Trogna skönhetskompisar som håller vad de lovar är svåra att slita sig från. Här är mina bästisar just nu:

- Helle - det bästa läppbalsamet jag någonsin testat kommer från Tjeckien och mjukar upp på ett fantastiskt sätt utan att lägga sig som en hinna på läpparna. Åker ni till Prag - glöm inte att bunkra upp er på Helle.
- Citrus Verveine Sorbet Body Cream - kroppslotion från L'Occitane som doftar fräschare än fräscht och som har en skönt kylande effekt på huden. Underbar att smörja in sig i efter "efter tränings-duschen".
- Tanning Bed In A Tube från Too Faced - den bästa brun utan sol-krämen jag någonsin provat. Doftar gott, går snabbt in i huden och färgar inte av sig.
- Exklusiv fuktighetskräm från Rapsodine - handkräm baserad på ekologisk rapsolja. Doftar fräscht och går blixtsnabbt in i huden. Perfekt på nariga vinterhänder.
- Carmex - amerikansk multiprodukt som funkar på allt från såriga läppar till fnasiga armbågar.
- Big Tease från i.d. - mascaran som gjort mig till bästa vän med mina korta ögonfransar.

Nu är jag nyfiken på era skönhetsmåsten...

, , , ,

Dagens 80-talscrossover

Foto: Mr H

Dagens stil kan beskrivas som en blandning av 80-tal och nutid:

- Glansig kavaj med axelvaddar och smalt skärp, H&M
- T-shirt med tryck, Strawberry (New York-inköp)
- Svarta chinos, BikBok
- Stövletter, Rizzo

, , ,

Det bästa med Uppsala

Häromdagen hade Carolina frågestund på sin fina blogg och då bad jag henne lista de 5 bästa sakerna med Uppsala. Så här svarade hon (med reservation för att hon inte längre bor i Uppsala och att listan kanske sett annorlunda ut idag):

1. Yukikos Sushi (haha! men på riktigt, dom har bäst sushi i hela Sverige!)
2. Fyrisån (så mysigt att sitta där på bryggorna längs med på sommaren/våren)
3. Att det är ännu närmare till Stockholm än Västerås :-p
4. Det finns många kvällsöppna fik!
5. Saluhallen.

Håller med om att Yukikos Sushi står sig väl i konkurrensen med exempelvis Stockholms sushiställen. Fyrisån gillar jag också förutom under högsommaren då vattennivån sjunker och man ser alla cyklar och annan bråte som ligger på botten...

Finns det fler nuvarande eller före detta Uppsalabor som vill göra listan längre?

, , ,

Förkylningsakuten: Ännu ett mirakelbär

Bild från Wikipedia

I dessa förkylningstider tänker åtminstone jag göra allt för att undvika att bli sjuk. Jag har redan gjort reklam för gojibär och honeybushte och nu har turen kommit till ett av världens nyttigaste bär: Havtorn. Havtornsbär är fullproppade med vitaminer (bland annat A-, C- och E-vitamin), mineraler och antioxidanter och har länge använts inom kinesisk läkekonst.

Den höga halten C-vitamin gör havtorn som klippt och skuret för att förebygga förkylning. I hälsokosten kan man köpa havtornsolja som absorberas snabbt av huden och även används för att lindra hudproblem som akne (jag har själv använt havtorn med bra resultat och använder en dagkräm med det). Är man sugen på havtorn kan man köpa det i olika former - till exempel saft, sylt, olja eller kapslar.

, , , , , , , , , ,

tisdag 26 augusti 2008

Varför har hon DET DÄR i sitt skafferi?


Här avslöjar jag ännu en del av mig själv - mitt skafferi. Här är en del av innehållet som jag särskilt vill lyfta fram:

- Kaffir limeblad (ett måste när man lagar thaimat)
- Istärningspåsar (annars blir det inga caipirinhas)
- Nudlar
- Kokosmjölk (ett måste när man lagar thaimat - har ni testat att koka basmatiris i kokosmjölk?)
- Konserverad frukt
- Mjöl
- En himla massa müslipaket med utgånget datum från ett müslitest på jobbet (ja ja, ska slänga dem vilket århundrade som helst)
- Kakao (till kladdkakorna)
- Tonfisk
- Nakenhavre (perfekt att koka gröt eller baka bröd med)

, ,

Helgens dop-outfit

I söndags var vädret fantastiskt och en perfekt dag att döpa en söt liten bebis. Jag hade på mig följande:

- Kavaj Madonna for H&M
- Klänning Gina Tricot
- Strumpbyxor H&M
- Gladiatorsandaler Asos

Kan för övrigt avslöja att jag shoppade upp mig på minst lika mycket kläder under Madonna for H&M-kampanjen som vid Cavallisläppet. Jag har bland annat en matchande pennkjol till kavajen på bilden, en ursnygg figurnära klänning á la Diane Fürstenberg, sidenblusar, en scarf och en svart skinnjacka som jag praktiskt taget bor i.

, , , , , ,

Dagens outfit blev dagens leende...

Alltså - kan någon förklara för mig hur man håller mobilkameran när man står framför spegeln så det blir en vettig bild som någorlunda visar vad man har på sig? Kolla nu så ostigt det blev när jag försökte fota min outfit i sällskap med ett käckt leende... Så jag bestämde att ändå lägga upp bilden och kalla den "Dagens leende". Nu vill jag se era "Dagens leenden"! Kom igen, snälla...

Så dåligt att det blir bra


Paris Hilton är gästskådespelare i serien "Las Vegas" som just nu visas på Kanal 5. Hon spelar flickvän till en kille som spelas av killen som spelade David Silver i "Beverly Hills 90210". Är fortfarande överväldigad över hennes skådespelarinsats... Förresten - vad tror ni Paris och motspelerskan pratar om i sekvensen ovan?

, , , , , ,

OBS! Ingen akryl!


Bomull, ull och viskos ingår i den här koftan som jag såg H&M:s hemsida tidigare idag. Min höst kommer i övrigt att vara så färgstark att det skulle kännas fint med en kofta i helvitt, gillar snittet på den här. Lite som herrkofta möter damkofta och slutet blir lyckligt...

En hel jäkla bok

Bild från Target.com

Hur coolt är det inte att få reda på att det finns en HEL BOK om mitt efternamn? Det här får man bland annat reda på i den amerikanska boken "The Manstrom Name In History" (många i vår släkt utvandrade till USA på 1800-talet):

"In the book you'll find out about where people with the Manstrom last name originated. You may discover the countries and ports they left behind, the ships they sailed and more. You'll get a better idea of where people sharing the Manstrom name settled and where they may reside today in the United States, Canada, England and other countries. You'll get all this information and much more in your Manstrom family name book."

Tack snälla Helene för att du tipsade mig om den här boken!

, , ,

Visst är det Papa Dee!


Nu kan jag avslöja att det ju var Papa Dee och hans vän Bull (som driver jamaicanska restaurangen Back A Yard i Stockholm) som gästade Tastelineköket i förra veckan. Resultatet av deras rörande i grytorna ser ni inom kort på Tasteline, men jag kan avslöja att varken varmrätten eller desserten gjorde oss besvikna. Och så där gott har det aldrig tidigare doftat i vårt kök... Missa inte heller Papa Dees nya skiva, "A Little Way Different", där han tolkar ett gäng klassiska reggaelåtar. Otroligt skön skiva som går på repeat hemma hos mig just nu.

, , , , , , ,

Ny bok om min favoritdrottning

Jag är lite av en historienörd och Kleopatra är en person jag är extra fascinerad av. Hon beskrivs ofta som oöverträffat vacker, förförisk och maktgalen - en bild som skapats med hjälp av romersk propaganda efter hennes död. I den nya boken "Kleopatra - Egyptens sista drottning" porträtteras hon som hon verkligen var. Bland annat får man veta att hon troligen inte var så vacker som det påstås och att ryktena om hennes otaliga älskare förmodligen var del av en smutskastningskampanj som kejsare Octavianus lanserade efter att hon tagit sitt liv. Jag kommer att lägga vantarna på den här boken så snart det bara går!

(Bild från Ekerlids förlag.)

, , , , , , ,

måndag 25 augusti 2008

Jag är (nästan) unik!

Av de nästan 9 miljoner invånarna i Sverige är det bara 98 stycken som har samma efternamn som jag. Kul sökfunktion förresten, fast kanske inte lika kul om man heter Johansson eller liknande :-)

Utmaning - jag reflekterar

Utmaningarna duggar tätt just nu. Av fina bloggen "Att ha det gott" kommer den här utmaningen som går ut på att sätta sig ner, koppla av och reflektera över följande frågor:

1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
Nej, jag är ingen listmänniska, jag inbillar mig att jag kan lagra all information i huvudet (vilket som bekant inte alltid funkar...)

2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
- Att ha mycket kärlek i sitt liv.
- Att ha god hälsa.
- Att ha balans mellan privatliv och arbete.

3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!
Jag måste sluta skjuta upp att ringa "jobbiga" telefonsamtal.

4. Formulera om samma måste som om du ville göra det!
Jag vill ha modet att kunna ringa "jobbiga" telefonsamtal på en gång så att det är undanstökat sedan.

5. Vad är det viktigaste i ditt liv?
Att älska och vara älskad.

6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
Stänga av datorn oftare och gå ut och andas frisk luft.

Jag känner att jag utmanat och nominerat så många människor på sista tiden att jag den här gången inte ids skicka vidare utmaningen till ett par utvalda (då står ni väl snart inte ut med mig längre...) Istället uppmanar jag alla som känner för det att göra den här utmaningen. En fortsatt fin kväll och en god natt önskar jag er alla!

, , ,

Mitt kylskåp - ocensurerat


Här är den nakna och ostylade sanningen om mitt kylskåp. Trångt är det och dominansen av filmjölk och yoghurt (mina livselixir) är stor. En del annan dryck också, men tycker jag att en matredaktör med fokus på dryck får ha :-)

Nu väntar jag med spänning på att få kika in i era kylskåp...

, , , ,

Shoppingenstöringar är vi (nästan) allihop

Jag shoppar - var god stör ej! Foto: Mr H

63 procent vill helst shoppa ensamma och 19 procent vill bara ha shoppingsällskap ibland. Det visar undersökningen jag har uppe på min blogg just nu (som visserligen inte är så himla statistiskt säker eftersom bara 36 personer svarat i skrivande stund). Men jag tror ändå inte att resultatet ligger långt bort från sanningen.

Jag hör själv till dem som helst slipper sällskap när jag verkligen vill ut och köpa saker. Tråkig som jag är tror jag att vet bäst själv vad som passar och inte passar. Sen känner jag mig mer effektiv om jag ger mig ut på egen hand. Fönstershoppa och inspirationstitta är däremot en helt annan sak - då vill jag gärna ha sällskap :-)

Hur tänker ni?

, , ,

Våga visa ditt kylskåp!

En kul utmaning som cirkulerar runt på nätet är "Visa ditt kylskåp". Efter moget övervägande har jag kommit på att jag struntar i att jag kommer att framstå som en rödvinspimplande murvel och kommer ikväll att lägga ut en bild på innehållet i min kyl.

Vem vågar haka på? Jag slänger ut en utmaning till några vars kylskåpsinnehåll jag är lite extra nyfiken på (alla andra som vill får förstås haka på):

- Livet i byn
- Hälsofreak
- Solli
- Miss Agda

Jag jobbar i ett kylskåp

Bild från Smeg

Känslan av att sommaren är över blir om möjligt ännu starkare när jag sitter och huttrar vid mitt skrivbord. Det är svinkallt här och man får ha dubbla lager koftor på sig. Men jag vägrar klä ner mig med en ful kofta så nu gäller det att ragga en ny, snygg. Några tips på fina långkoftor, gärna med vita kanter á la Chanel?

, , , ,

söndag 24 augusti 2008

Fantastico - en utmärkelse till!


Solli som driver en av mina favvobloggar, "What's eating Solli", har varit gullig och gett min blogg en utmärkelse. Att jag enligt henne tipsar om allt från "shopping till läckra bakelser" - kan det vara mer huvudet på spiken?

Med denna utmärkelse följde en liten utmaning också, nämligen:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.-->jag nominerar alla mina läsare
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.

Här kommer 7 andra favvobloggar:

1. What's eating Solli? (man kan inte annat än älska "smoothiedrottningens" härligt livsbejakande blogg som tar upp viktiga ämnen som pain au chocolat, hur man fixar naglarna och hur snygg Jude Law egentligen är...)
2. Nergårds-Emma (hela den här fantastiska tjejens blogg andas blommor, romantik, livsglädje och kärlek. Går in varje dag för att drömma mig bort bland mormorsrutor och blommönstrade sängöverkast.)
3. Sassy (en ny bloggbekantskap som drivs av en cool tjej som liksom jag älskar Friskis & Svettis och shopping. Hon har dessutom fått mig att börja frekventera Monki vilket jag inte trodde var möjligt. Och så lägger hon upp superfina bilder, nu senast från London.)
4. Petra bloggar (kan man annat än digga bloggen som drivs av ens namne, som har humor så det smittar av sig och som gör att den ruggigaste morgon genast blir lite gladare när man läser hennes roliga inlägg?)
5. Linas sida om mat (den här tjejen delar med sig av de smaskigaste recept och hon öppnar mina ögon för smakkombinationer jag aldrig testat förut men som genast blir favoriter. Missa inte!)
6. Käthe (hon skämmer bort sina läsare med en otrolig uppdateringstakt, dagens outfits, tävlingar, rabattkoder och annat smått och gott. Dessutom har hon fått mig att upptäcka en massa nya webbutiker, vilket jag - men inte min plånbok - är väldigt glad för :-)
7. Ellas inspiration (jag fick en utmärkelse av henne häromveckan och jag kan inte annat än återgälda den eftersom den här bloggen har stenkoll på det senaste inom inredning. Sedan gör Karin fantastiska dukningar som hon tar lika fantastiska bilder av, liksom en massa andra bra blogginslag som fototriss, tävlingar med mera.)

Sen finns det såklart femtioelva andra bloggar som jag försöker följa varje dag, men de kom inte med den här gången. Ha en toppenkväll allihop!

Byta karriär efter 30 - inga problem!

Kan varmt rekommendera följande E24-artikel om den professionella dansaren som blev docent i kärnfysik. Pia Thörngren Engblom ger också en hel del bra råd om hur man hittar balansen mellan familj och karriär. Bland annat ger hon det goda rådet att bygga kvinnliga nätverk (också!):

"Att spegla sig i andra, gärna helt olika, kvinnor är så givande", säger hon och jag kan inte annat än hålla med.

Någon mer än jag som tycker att bloggandet är ett av många fantastiska sätt att bygga nätverk på (förutom att det är så himla kul)?

, , , ,

Här är glanskavajen!

Foto: Mr H

Har länge spanat efter en kavaj i lätt glänsande tyg, axelvaddar och lite med upprullningsbara ärmar á la mitt kära 80-tal. Igår hängde den så plötsligt bara där på H&M och jag slog naturligtvis till direkt. Jag tycker om den jättemycket! Linnet kommer också från H&M, byxorna som ni ser i helfigur några inlägg längre ner kommer från BikBok.

Idag har jag varit på ett mycket fint dop och är extra glad över brittsommaren som slog till. Jag älskar när solen skiner och det är över 20 grader!

, , , , , , ,

Solig morgonträning



Vaknade i morse till klarblå himmel och strålande sol. Läge för morgonpromenad! Älsklingen var inte lika sugen, men efter lite övertalning så hakade han på också - trots att han kände sig lite svag efter två veckors förkylning. Bra jobbat!

Det blev ingen jätterunda, vi var ute ungefär 45 minuter, men jag vill verkligen betona hur skönt det känns och hur otroligt gott frukosten smakar efteråt.

lördag 23 augusti 2008

Frossa i neon

Foto: Mr H

Voilà! Dagens nyshoppade outfit består av en härligt knallig, oversized t-shirt från BikBok, lackskärp från H&M, chinos från BikBok och träskosandaler från Knulp. Om inte det här är 80-tal så vete sjutton vad som är 80-tal :-) Tack kära H för att du orkade springa fram och tillbaka med plagg under min shoppingrunda idag (trots att du fortfarande var lite förkyld).

Nu fattas bara en fest. Vem vill hjälpa till att arrangera 80-talsfest med tillhörande, pinsam karaoke?

, , , , , , ,

Petra goes 80-talsskivomslag

Foto: Mr H

Nostalgiker minns Carolas skivomslag för debutalbumet "Främling". Tidigare idag försökte jag göra en liten ripoff på det omslaget iklädd min nya, 80-talsinspirerade kavaj med axelvaddar från H&M. Det är helt sjukt hur mycket 80-talsinfluerat mode som finns i butikerna nu! På BikBok spelade de "Beat it" och "Billie Jean" med allas vår Wacko Jacko medan jag provade färgglada chinos och t-shirts. Jag är i himmelriket just nu...

, , , , , , , ,

Regnbågsfika


Shopping bränner en himla massa kalorier, var det någon som sa. Så den här fina mocha latten toppad med grädde och marshmallows i regnbågens alla färger satt perfekt efter några timmars kryssande mellan klädbutikerna i centrala Uppsala. Och vet ni vad! Jag har storhandlat på flera så kallade "ungdomsbutiker" och fick jättebra service av toppenexpediter. Senare ikväll tänkte jag lägga upp lite bilder på mig i mina senaste inköp som går i 80-talets tecken. Nu ska vi åka och handla middag!

, , , , ,

Jympasmajl

I det mycket osmickrande lysrörsljuset i min hiss är den här bilden tagen i onsdags. Hade varit på ett kanonpass på Friskis & Svettis och leendet gick från ena örat till det andra. En känsla man vill uppleva varje gång man tränar! Usch, är fortfarande irriterad på gårdagens mesiga intensivpass. Men nog ältat om det nu - nu ska jag ner på stan och begå mitt andra besök på Monki.

fredag 22 augusti 2008

Räkfrossa


Den här kvällen gick i sundhetens tecken med smaskig räksallad - mums! Har också tränat intensivjympa som inte var någon riktig intensivjympa, usch vad besviken man blir när det är "fel" instruktör och övningarna känns konstiga. Och att börja stretcha 15 minuter före passets slut är på tok för tidigt. Suck... Men bortsett från detta har Friskis & Svettis Uppsala överlag bra standard på sina instruktörer.

, , , , , , ,

Jag - Friskis & Svettis-maniacen

Foto: Mr H

Jag skulle så gärna vilja visa er en bild på mig när jag jympar på Friskis & Svettis. För om jag har svårt för att le på bild annars så är det inga problem under ett jympapass. Endorfinerna sprutar ur öronen liksom svetten och jag känner mig såå stark! Snart blir det ett intensivpass för mig med en ledare jag inte tränat för tidigare (alltid spännande) och sen har jag tänkt överraska min älskling med en god middag...

I väntan på jympabild får ni hålla tillgodo med en bild där jag dejtar crosstrainermaskinen, en storfavorit bland konditionsmaskinerna.

, , , , , ,

Magiskt hemma hos-reportage

Skärmdump från SvD.se/bostad

Jag lade nyss ut ett helt fantastiskt hemma hos-reportage på SvD.se som ni inte borde missa. Reportaget handlar om en liten etta på 30 kvadrat på Söder i Stockholm som paret Anna och Jean Charles gjort ett helt otroligt arbete med. Känns precis som att bo i en prinsessdröm när man ser bilderna.

(OBS! Det är inte jag som skrivit reportaget trots att den som gjort det har ett snarlikt namn :-)

, , , , , , , ,

Att våga börja om på nytt

Foto: Mr H

Varför gör hon segertecknet? Jo, precis som Miss Agda skriver så är den här tiden på året en tid då det pirrar i magen på många. Känslan av nystart - nytt jobb, nytt träningsprogram, ny stad eller vad det nu kan vara. Varje gång jag känner att det är motigt på jobbet så tänker jag tillbaka på hur jag hade det för ungefär fem år sedan.

Jag jobbade på ett kemiföretag och trivdes inte alls - ni vet den där frustrerande känslan av att man kastat en massa tid och studiemedel på att utbilda sig till något man egentligen inte brann för. Trodde det skulle vara omöjligt att ta sig ur detta, men i samma veva som jag kom in på journalistutbildningen så visste jag att det nu bara kunde bli bättre. Och tror man stenhårt på det är jag övertygad om att det också blir som man vill.

Att landa i ett nytt yrke i en helt ny bransch när man inte längre är purung är inte helt lätt. Skulle vara roligt att utbyta tankar och funderingar med andra i samma situation. Vad var det som gjorde att ni vågade? Vilket stöd fick ni av omgivningen och känner ni idag?

(Bilden är tagen under en båtutflykt på Mallorca i somras.)

, , ,

Blåbärsmorgon


Inspirerad av Solli som bloggat en del om smoothies på sistone mixade jag den här blåbärssmoothien i morse. Yoghurt, mjölk, lite linfrön och en näve frysta blåbär. Blev supergott kan jag avslöja och dessutom är ju blåbär naturens eget multivitaminpiller.

, , , ,

torsdag 21 augusti 2008

Aknebesvär? Graviditetsbristningar? Salladssugen?

I april i år var jag i Marocko och kom för första gången i kontakt med arganolja. Oljan utvinns ur frön från arganträdet som bara växer i Marocko och har genom århundraden använts för sina många goda egenskaper.

Oljan har en nötig smak och används därför ofta i matlagning eller i sallader och liksom många andra vegetabiliska oljor motverkar den högt kolesterol.

Men mest intresserad är jag av oljans kosmetiska egenskaper - under ett besök på ett kvinnokollektiv i Marocko där arganoljan tillverkades fick vi veta följande:

- Oljan tränger i motsats till de flesta andra oljor snabbt in i huden och har en lindrande effekt på hudproblem som akne och psoriasis.
- Molekylerna är så små att oljan även kan duttas på den tunna, fina huden under ögonen.
- Marockanska kvinnor smörjer magen med oljan när de är gravida för att undvika bristningar.
- Arganolja ingår i en mängd marockanska kroppsvårdsprodukter.

Jag köpte hem en flaska arganolja som det stod "anti-cellulite" på. Vete sjutton om det blev färre celluliter (vet inte om jag direkt hade några innan heller) men på min hy har den haft en kanoneffekt. Jag har alltid haft en problemhy och nu upplever jag att problemen lindrats. Mina torra, fnasiga armbågar har den också mjukat upp.

, , , , , , , ,

Juicejunkiens bekännelser


Visst är färskpressad juice oslagbar, men det är inte alltid man har tillgång till färsk frukt och juicepress. Och eftersom jag blir kinkig om jag inte får juice varje morgon så köper jag ofta färdig juice. Här är min topplista:

1. Don Simon clementinjuice: "Ej från koncentrat", står det på förpackningen och det är ju alltid bra. Smakar nästan som färskpressad juice och priset är bra det också. Finns bland annat på Willys.
2. Brämhults Ananas & Blodgrape: Ny bekantskap som är riktigt udda och god. Toppen som drinkingrediens också.
3. Fontana grapefruktjuice: Framställd av juicekoncentrat, men okej smak ändå.

Vilka juicer är era favoriter?

, , , , , ,

Apropå trevliga kändisar

Bild från SvD

Sofie som driver utmärkta bloggen Magstarkt skriver idag i ett inlägg om de trevligaste kändisarna hon träffat i sitt jobb som journalist. Till dem hör bland andra Emma Wiklund, som jag också hade förmånen att få intervjua för ett par år sedan när jag var praktikant på Svenska Dagbladet. Ni kanske förstår hur nervös jag var inför att intervjua en superkändis som Emma, oerfaren och grön som jag var inom journalistyrket. Men det gick hur bra som helst, jag och fotografen kom hem till Emma och sen åkte vi med henne till Hagaparken där hon berättade om sina favoritjoggingrundor (här kan ni läsa intervjun). Tänk om alla kändisar var så trevliga!

Jag härmar Sofie
och gör en liten lista över de trevligaste kändisarna jag intervjuat (i likhet med Sofie sparar jag listan över de minst trevliga för mig själv):

Camilla Thulin
Adam Tensta

Papa Dee

Åsa Larsson

Malena Ernman


Fler som vill haka på och lista trevligaste kändisarna? Vore kul :-)

, , , , , , ,