torsdag 31 juli 2008

Petra har vilodag

Foto: Mr H

Idag tog jag en välförtjänt vilodag efter många dagars ihärdigt tränande i rad. Vad göra? Jo, uppsöka Kungshallen vid Hötorget för en trevlig middag med oxfilé, béarnaisesås, pommes frites och ett glas rosévin. Och så en härligt smarrig cupcake och en kopp mocha latte med extra mycket grädde på Espresso House. Går ni dit måste ni testa denna cupcake! Den är bättre än den vita (lime cupcake) som jag åt i måndags inför mitt träningspass. Den här är inte lika söt och innehåller mörk choklad (nästan nyttigt, ju...). Vad brukar ni hitta på för kul på era vilodagar (ni som känner att ni behöver sådana alltså)?

Nu har jag svårartad paltkoma och ska snart sova! Godnatt!

, , , , , ,

5 livsmedel jag inte kan vara utan


Man kan lätt kalla mig för vanemänniska. Har jag fastnat för ett livsmedel så håller jag ofta fast vid det ett bra tag. Gymglam-Caroline öppnade mina ögon för senaste tillskottet på min måste ha-lista, nämligen Minikeso. Här kommer mina 5 nödvändigaste matvaror:

1. Minikeso - funkar till det mesta. Ihop med färska bär, i yoghurten, till salladen, på mackan.
2. Turkisk yoghurt - perfekt mellanmål ihop med en näve valnötter och lite flytande honung.
3. Valnötter - blir man inte bara smart och ungdomlig av, det är dessutom förbannat gott.
4. Blåbär - naturens främsta hälsopiller fullproppat med vitaminer och antioxidanter.
5. Müsli - jag förbrukar minst en påse i veckan och Saltå Kvarns ekologiska fruktmüsli är en favorit.

Nu är jag nyfiken på era topp 5-livsmedel!

, , , , , , ,

Bloggen ni inte får missa

Bild från My Marrakesh

Alla ni som liksom jag vurmar för marockansk design - missa inte den utmärkta bloggen My Marrakesh. Bloggaren Maryam jobbar bland annat med att hjälpa turister hitta bästa shoppingfynden i Marrakech. Åh - vad jag vill gå på shoppingrunda med henne!

Bloggen har fått många utmärkelser och utsetts till en av de främsta, internationella designbloggarna av flera olika branschtidningar.

, , , , ,

En typisk Petra-pryl

Bild från Hm.com

Den här väskan i bomull från H&M Divided är en typisk "Petra-accessoar". Rolig form och kul tryck. 198 kr kostar den.

, , , , ,

Missa inte Helena!


Just nu på SvD.se kan ni kolla in min intervju med duktiga inredningsbloggaren Helena Karjalainen, som driver bloggen Room and Serve. Hon delar med sig av en massa bra tips, så missa inte!

Till intervjun.

, , , , , , ,

Från en sommar till en annan



Trevlig läsning på SMHI:s hemsida i morse - när värmeböljan ebbat ut här hemma åker vi till ett Mallorca där solen skiner. Och ungefär samma temperaturer som vi haft här i Stockholmsområdet under veckan som gått. Vad härligt det ska bli med badpremiär och lite avkoppling. Jag är ju vintermänniska och tar ut nästan all semester då. Men lite ledigt måste man ju ha även sommartid.

Självklart tänker jag på ett eller annat sätt uppdatera bloggen under min resa. Vill gärna ha fler tips på bra restauranger, kaféer, shopping och bad på Mallorca (vi bor i Palma stad).

, , , , , , ,

onsdag 30 juli 2008

Dagens energikick

Slutspurtar inför bikinipremiären på lördag (räknar stenhårt med att kunna ta första havsbadet på någon strand på Mallorca då). Idag blev det ett styrkemedelpass med Lotta - en helt fantastisk jympaledare som är superbra på att peppa, har humor och en musiksmak som jag gillar.

När man jympar ska det helt enkelt vara raka, trallvänliga låtar som Rongedals schlagerdänga, Markoolios "Värsta schlagern", E-Type och liknande. Jag tog i så svetten lackade och baske mig - svettades jag inte mer än det där manliga muskelpaketet strax intill...

Har jympat på Friskis & Svettis av och till i många år, men först på senare tid har jag börjat vara mer närvarande i träningen. Tar man bara i ordentligt och gör alla övningar strikt ger jympapasset egentligen all träning man behöver, såväl kroppsstyrka som smidighet och kondition.

Armhävningar på tårna med spikrak kropp, powerrörelser med armarna istället för menlöst flaxande och ordentlig golvkontakt med svanken under situpsen. Enkla men effektiva redskap som ger snabba och bra resultat!

Bild från www.uppsala.friskissvettis.se

, , , , , ,

Senaste nytt från Skinnywood


Känner ni till bloggen The Skinny Website? Här stöts och blöts Hollywoodkändisarnas kroppsstatus med hjälp av paparazzibilder. Ett typiskt inlägg har en titel i stil med "xxx is very skinny". Suck, ja. Ingen blogg jag följer dagligdags eftersom jag tycker den är rätt knäpp. Men idag besökte jag den och hittade ett färskt citat ur en intervju med Victoria Beckham. Man kan ju inte annat än fascineras av den här minimänniskan. I intervjun avslöjar hon åtminstone lite om sin diet:

Fråga: The perception is that you don’t eat. Are you starving? What’s the truth?
Victoria: I’m very strict in the way I eat. I eat lots of fish, vegetables, fruit, Japanese food. I don’t eat junk food. I’m really healthy; my kids are really healthy; […] Of course I eat. I’ve been accused of not eating for ten years. If I hadn’t eaten for ten years I’d be [awfully] hungry. I try to make the best of what I’ve got. I like to do Pilates, even though I should go more often.

- (Citat från augustinumret av Allure)

Någon som blev klokare? Hela inlägget kan ni läsa här.

, , , ,

Ångest vid tidningshyllan

Några tidningar jag brukar köpa hyfsat ofta.

Inför varje semesterresa står jag inför samma dilemma. Hänger inne på Pressbyrån och vill köpa åtminstone tre glossiga magasin att förgylla resan med. Men vilka ska jag köpa? Bläddrar i Elle och konstaterar att det rör sig om 1,5 kg annonser snarare än om text (annonserna må vara supersnygga men jag har ingen lust att bära runt på dem). Andra tidningar känner jag mig antingen något för gammal eller för ung för. Jag vill ha så mycket läsning som möjligt och så få annonser som möjligt (vet dock att det är en svår ekvation, jobbar ju i tidningsbranschen). Böcker är inget alternativ, tyvärr - har för lite tålamod för det.

Så hjälp mig - vilka tidningar rekommenderar ni en 31-åring med ett gott öga till shopping, träning och friluftsliv?

Lökigaste köksprylen?

Bild från Thisoldhouse.com

Gråter du när du skalar lök? Har du provat alla antigråtknep som finns utan framgång? Då kanske ett par "onion-goggles" är sista utvägen. Skillnaden mellan dessa och ett par vanliga simmargoggles framgår inte riktigt av artikeln. Ska jag sätta på mig ett par sådana får det baske mig vara lite blingbling på dem!

(PS: Är ganska nöjd med rubriken på det här inlägget... DS.)

, , , , ,

Nya trendordet: Mammaplastik

Läste en intressant artikel om den nya trenden mammaplastik. Nyförlösta mödrar som skyndar till plastikkirurgerna för att ta bort bristningar, skrynkliga magar och hängiga bröst. Tänker inte göra ett inlägg i den debatten här, utan bara göra en stilla reflektion.

Jag tränar ju regelbundet på Friskis & Svettis och många av jympapassen jag går på leds av mammor. En del av dem har fått barn ganska nyligen - men är ändå i väldigt bra form. Visst, det krävs hårt arbete för att återfå sin forna form, men det går ju - det är de här tjejerna levande bevis på. Jag kan inte låta bli att tänka att det måste vara så mycket enklare att hålla sig i form både före, under och efter graviditeten genom träning och bra kost än att ta till kniven. Men jag vill ändå inte döma dem som ändå beslutar sig för att operera sig - var och en har ju sina speciella skäl.

, , , ,

Hjärtvänligt

Bilder från Dadasdiamonds.se

Ingen har väl missat de vackra, originella och handgjorda smyckena från Dada's Diamonds? Jag intervjuade grundarna Kajsa och Ida för några år sedan och det är så roligt att se hur de har utvecklats. Om det är någon kille som läser den här bloggen - vad skulle du säga om den charmiga herringen till höger, som bär namnet "Goodbye, Nikolai Ivanovich"? Personligen skulle jag gärna vilja ha halsbandet "That's Amore Royal Touch My Heart" till vänster.

Apropå vackra smycken - kolla in duktiga bloggaren Miss Agda och de ursnygga smycken hon tillverkar.
, , , , ,

tisdag 29 juli 2008

Är jag knäpp?

Foto: Mr H

Det är kul att dra i maskiner på gymmet. Det är roligt att hoppa jämfota på jympapasset och det är också ganska trivsamt att trampa på spinningcykeln (även om det i ärlighetens namn var ett tag sedan - gosh, jag var till och med instruktör i tidernas begynnelse). Men det finns en annan form av träning som ger magrutor, långa, slanka muskler, starka rygg- och bröstmuskler - och kanske framför allt: Massvis med skrattmuskler. Av bara farten. Tänk att ha extremt kul samtidigt som du får superkondis och apsnygga muskler - helt utan extra kostnad.

Jag längtar till vintern! Är jag knäpp?

(PS: Bilden är tagen i norra Lappland i mitten av februari. Termometern visade - 25 grader och livet lekte. DS.)

, , , , , ,

Min pepp-låt

Tänk bort den lökiga videon, slut ögonen och lyssna på den här underbara, instrumentala låten av Simple Minds (när jag var yngre var de mina husgudar och hade de haft vett att lägga av i tid hade de varit det än). Den här låten spelar jag när jag vill ha extra mycket peppning. Det kan till exempel vara när:

1. Träningsmotivationen har försvunnit.
2. Någon har varit orättvis.
3. Jag vill hitta tillbaka till känslan av att stå på toppen av ett högt berg - en känsla som man sedan kan plocka fram när det behövs.

, , ,

Som en bakelse


Fast jag mer eller mindre hade infört köpstopp fram till Mallorcaresan på lördag kunde jag inte låta blir att lägga vantarna på den här ballongkjolen. Har letat efter en kjol av den här typen ganska länge - inte minst för att den smickrar benen och får dem att se smalare ut - och nu när den bara hängde där på H&M Trend igår var det bara att slå till. Till den vill jag ha topp med rynkade ärmar och pumps.

(Japp - det är mitt nya, turkosa överkast från Ellos som skymtar under kjolen. Ska visa hela när det skrynklat av sig något :-)

, , , ,

Go nuts


Förutom cupcakes och andra godsaker försöker jag få i mig åtminstone en näve valnötter (ekologiska i möjligaste mån) om dagen. Den som fick in mig på valnötsspåret är professor Charlotte Erlanson-Albertsson, som jag intervjuade förra året om hur en kost med lågt GI påverkar hjärnan (intervjun kan ni läsa här). Hon sa följande tänkvärda citat:

"- Samtliga omega-3-fetter finns i valnötter, så en näve om dagen till efterrätt eller som mellanmål är perfekt för att hålla hjärnan ung."

Gillar ni valnötter? Eller har ni andra nötfavoriter? Och hur äter ni dem helst?

, , ,

Era säkra kort?


Har försökt variera mig lite mer de senaste åren, men tidigare blev det ofta så att hur jag än velade i taxfreeshopen så gick jag därifrån med parfymen Paris från YSL i påsen. Ett säkert kort, helt enkelt. Vilka är era säkra parfym-kort?

, , , ,

måndag 28 juli 2008

För att lugna sinnena

Foto: Petra Månström

Jag älskar att fotografera och extra inspirerande är det att plocka fram kameran på fjällvandringen. Den här augustikvällen 2006 någonstans i Kebnekaiseområdet var magisk. Ett massivt högtryck hade parkerat sig över hela norra Lappland, på dagarna var det 25 grader varmt och efter varje dagsetapp tog vi ett skönt dopp i närmaste jåkk eller sjö. Jag tog fram stativet och testade lite olika varianter, den här är jag mest nöjd med. Jag blir så lugn av att titta på den. Nu tror jag bestämt att tanken på det porlande vattnet får vagga mig till sömns. Godnatt!

, , , ,

Kan någon förklara det här?


Vanligtvis brukar jag ladda inför mina träningspass med något nyttigt, kanske en grov macka, yoghurt, några frukter eller liknande. Även om jag gillar sötsaker brukar jag inte äta dem precis före träning, men idag blev det minsann en riktigt krämig och underbar limecupcake från Espresso House. Kändes som att man åt smör... Och vet ni vad? Jag tror aldrig jag har känt mig så pigg, laddad, stark och hoppat så högt som under intensivjympapasset idag. Vägrar tro att det beror på min cupcakeuppladdning.

, , , ,

Ikväll blir det träning av!

Två riktigt duktiga jympaledare (däribland min favorit Anna-Lena) kör teampass på Friskis & Svettis Ultuna. Det betyder att jag måste cykla 10 km enkel väg till träningslokalen där passet hålls, men vad gör det? Jag vet ju att jag kommer att sväva därifrån :-)

,

Jag antar utmaningen (såklart!)

Jag har blivit utmanad av Alexandra och klart som en fjällsjö i Lappland att jag är på :-)

1) Vad åt du till frukost?
Två grova mackor med rökt kalkon och ost samt kryddkrasse, ett glas juice, en kopp grönt te och en tallrik Dofilus med müsli.

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.


3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Min pojkvän som svarade "OK" på min påminnelse att han skulle ta ut tvätten ur torktumlaren.

4) Vilken färg har din dator?
Silverfärgad Mac.

5) När var du arg senast?
I morse när en dam körde över min fot med sin rullshoppingbag. Aj! Och inte sa hon förlåt heller...

6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Svårt... Kanske något hyss på hemkunskapen när vi gömde en massa paket lever så vi skulle slippa äta det sen, ha ha.

7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Jag ska spela blockflöjt för typ hela skolan på sommaravslutningen i sexan och glömmer noterna. Panik!

8) Yoga eller löpning?
Löpning. Skulle dock gärna testa yoga.

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Spaghetti Bolognese.

10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Utemagasinet, Svenska Dagbladet (för att jag jobbar där), Chic (superbra tidning för er som inte upptäckt den), Plaza Kvinna samt en massa andra magasin som jag köper då och då.

11) Favoritkaraktär i deckare?
Läser nästan aldrig deckare.

12) Teveprogram du aldrig missar?
Högkulturella program som Lyxfällan, Project Runway, Top Model och nu i sommar såklart Sommar med Ernst när jag hinner.

13) Vem är du avundsjuk på?
Håller med Alexandra om att jag sällan blir avundsjuk i negativ bemärkelse. Men jag kan till exempel imponeras av människor som byggt upp framgångsrika företag från grunden.

14) Din bästa revansch?
Att jag lyckades sadla om till journalist från ett aptråkigt jobb på ett laboratorium.

15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Den sämsta chefen var nog chefen som nästan aldrig var närvarande på jobbet, väldigt frustrerande. Den bästa chefen var den som peppade, såg ens starka sidor och uppmuntrade dem samt gav regelbunden feedback på ens arbete (sker mer sällan än man tror).

16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
Katt, hund och andra djur som man betraktar som husdjur snarare än mat. Inälvsmat går också bort.

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Viggo Mortensen skulle jag gärna prata med, för jag har hört att han är språkbegåvad...

18) Kaffe eller te?
Grönt te.

19) Skostorlek?
40 eller 41, beror på typ av sko.

20) Hur ofta är du på IKEA?
Kanske en gång i månaden.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
Resor, resor och åter resor. Samt sjuukt mycket friluftsprylar. Jag skulle låta specialbygga en superkajak, ta flygcertifikat och köpa ett flygplan...hm - finns det kvar något nu så skulle jag köpa en till resa :-)

Så där. Då vill jag gärna utmana Miss Agda, Karin på Ellas inspiration, GymGlam-Caroline, Tjohalia, Lina, Att ha det gott och alla andra som känner för att skriva av sig lite.

, ,

Ett måste för alla riktiga lakritsälskare

Bild från Wikipedia

Ni har väl inte missat dessa härliga lakritspastiller med smak av tjära? Hittade dem till min stora glädje på Pressbyrån i Uppsala. Skönt, nu slipper jag tvinga min kompis från Pajala att bunkra Terva Leijona åt mig :-) Ett måste för alla hardcore-lakritsälskare!

, , , ,

Rör dig smidigt som en katt

Bilder från Addnature.com

Jag är ju en friluftsnörd och vad är inte skönare än att röra sig utomhus i snygga kläder med bra passform och material? Rosa toppen kommer från Smartwool (i urskön merinoull), turkosa toppen från Prana (har inbyggd bh - toppen!), capribyxorna kommer från Marmot och svarta, skönt slappa byxorna från Houdini. Får jag önska mig alla plaggen, tack :-)

, , , , , ,

söndag 27 juli 2008

Det blev visst en idag också...

Finvädret lockade ut mig på morgonen idag också. Och, hör och häpna, jag sprang idag! På morgonen och allt. Känner mig jättestolt. Ingen fart att skryta över och det blev nog inte mer än sex kilometer (centrum tur och retur), men jäklar vilken powerkänsla man får efter ett tag. Synd att jag pendlar om morgnarna och inte kan få igång en vettig morgonträningsrutin, för jag vet ju hur bra jag mår av det.

Och att jag överhuvudtaget tog mig ut på morgonen har jag mina två favoritbloggar om träning att tacka för - GymGlam och Spark i baken. Ni inspirerar verkligen!

, , , ,

Här sitter vi och glassar...


31 grader i skuggan och fast i stan. Vad göra? Jo, man uppsöker närmaste glasskiosk. Där parkerade vi oss med var sin mjukglass med lakritsströssel. Synd bara att de inte hade sådant där urgott saltlakritsströssel som de hade i Gallerian i Stockholm. Jaja, det här funkade också. Och ja - det är en halväten glass som sticker upp mellan oss :-) Jag har förresten hört rykten om att Hemglass ska ha en väldigt god lakritsglass (Smack lakrits) i sitt sortiment som är allt som Lakritspuck inte är. Någon som testat den (se bilden intill)?

Här kan du kolla när glassbilen kommer förbi dig (nej, jag jobbar inte hos dem, ville bara hjälpa alla er andra lakritsälskare därute...)

, , ,

Mina Tusen och en Natt-skor


Souken - den stora marknaden - i Agadir i Marocko var en annorlunda upplevelse. Inte alls lika förtrollande och fascinerande som den i Marrakech ska vara, utan snarare ändamålsenlig. Här gjorde invånarna sina veckoinköp, vilket innefattar allt från hygienartiklar, strumpor och skor till kryddor, frukt, grönsaker och levande djur.

Någonstans i myllret hittade jag med hjälp av min personliga shoppingguide, född i Sverige men bosatt i Agadir, butiken som var fylld med tofflor från golv till tak. Ja, till och med i taket hängde det skor. Mannen i det franska turistparet som var inne i butiken samtidigt försäkrade för sin fru att han var proffs på att pruta. Han fick betala motsvarande 300 kronor för tofflorna som min svenskmarockanska vän förhandlade till sig för blott 100 kr. Så kan det gå... Men sköna är de, riktig Tusen och en Natt-känsla.

, , , , , ,

Nu har jag hittat kläderna - var är festen?

Bilder från 4everyoungs hemsida

Amanda Bergs utmärkta blogg öppnade mina ögon för nätshoppen 4everyoung. Möjligen är jag något äldre än målgruppen, men strunt samma, jag hittade ovanstående plagg med utomordentlig 80-talskänsla och fick allvarliga köpbegär. Vill inget hellre än att dansa loss till underbara 80-talslåtar iklädd något av de här plaggen (kaaanske inte båda samtidigt dock :-) Så - någon som har 80-talsfest på g? Alla i min bekantskapskrets vägrar ju befatta sig med denna fantastiska era...

, , , , , ,

Äppelkaka med pinjenötter och boxvin i trädet...


Igår intogs en god picknick i skuggan av ett träd nära en sjö. På det lilla picknickbordet dukades upp allehanda läckerheter som pastasallad med tomat och bönor (se recept ett par inlägg längre ner), paj med lök och oliver, inkokt lax med sockerärter, marinerade oliver och härligt svalkande filsås. Till efterrätt en toppengod äppelkaka med mandelmassa och pinjenötter, lite grädde och en kopp kaffe. Boxvinet hängde behändigt i närmaste träd. Det är H som ler glatt högst upp till höger. Puss på dig!

lördag 26 juli 2008

Paraplydrinkar på balkongen

Den här natten kommer vi att ha tropisk värme här i Uppsala. Det betyder en temperatur på över 20 grader nattetid. Det firade jag och H med var sin läskande mojito och en skål härligt söta bigarråer på balkongen. Sitta så här och sippa drinkar på min balkong kl 22.00 på kvällen kan jag göra ungefär två gånger per år, så det gäller att fånga stunden. Recept:

6 limeklyftor
1 knippe myntablad
5 cl sockerlag
5 cl vit rom
Krossad is
Sodavatten
Myntakvist till garnering

Sockerlag gör du genom att blanda lika delar vatten och socker i en kastrull, värm försiktigt tills sockret löst sig och låt svalna helt.Muddla (mortla) limeklyftor med skal och myntablad i ett highballglas. Häll därefter i sockerlag och rom. Fyll på med krossad is till glasets kant. Toppa med sodavatten och garnera med en myntakvist. Skål!

, , ,

Cavalliregn i Uppsala

Det kan väl knappast ha undgått någon att jag armbågade hem ett skapligt gäng klänningar och annat smått och gott under H&M:s Cavallisläpp i fjol. Jag är ju en sucker för djurmönstrat, så herr Cavallis samarbete med klädjätten var verkligen mitt i prick för mig. Den här zebramönstrade klänningen kan jag stolt avslöja att jag faktiskt inte slagits för rent fysiskt - utan klickat hem kl 01.00 på natten, i hård konkurrens med hundratusentals andra tjejer (och kanske en och annan kille). Såg samma klänning på Linda Bengtzing i ett avsnitt av "Körslaget", undrar om hon armbågade hem den, klickade hem den eller lät någon annan göra jobbet? Och så en sak till - det är all kajakpaddlings fel att mitt ansikte är solbränt och resten av kroppen kritvit :-) På fötterna högklackade gladiatorsandaler från Asos.

Här kan ni kolla in mig i långa leopardklänningen från samma kollektion.

Foto: Mr H

, ,

Ett måste i picknickkorgen

Vi hade picknick nära en sjö idag och hade då med oss pastasalladen med tomater och bönor till vänster. Spetsade till det ursprungliga receptet med lite rostade pinjenötter och bytte ut rödvinsvinägern mot den lite mjukare och rundare hallonbalsamicon. Gemsalladen (som jag inte ens vet vad det är) byttes ut mot annan blandsallad. Helt fantastiskt gott var det! Eftersom jag ju jobbar på bland annat Tasteline blir det ju en hel del recepttips här på bloggen därifrån. Det hoppas jag ni har överseende med!

Receptet på pastasallad med bönor och tomater hittar ni här.

, , , , ,

Det är körsbären som gör det


Bilder från Pachacollection.com

Förra sommaren var jag på Ibiza och besökte nattklubben Pacha - en helt otrolig upplevelse. I anslutning till klubben fanns också en liten butik som sålde diverse prylar med den välkända Pacha-loggan (körsbären). Där köpte jag bland annat en ursnygg, tight t-shirt med körsbärstrycket i glittriga stenar.

Upptäckte fler godbitar när jag kollade in Pachakollektionen på nätet, till exempel skulle jag inte säga nej till strandväskan, handduken med roliga 70-talstrycket och det andra på bilden ovan.

, , , , ,

Bättre än så här blir det inte!


Klockan sju på morgonen visade termometern på min balkong 28 grader (i skuggan). Vädret var så fantastiskt att jag bestämde mig för att ta en morgonpromenad, fast jag egentligen inte är så pigg på att motionera före frukost. Men idag blev det i alla fall en sväng ner till downtown Uppsala och tillbaka.

Om en vecka bär det ju av till Mallorca och visst vore det lite extra roligt att vässa formen då. Jag är så bekväm av mig att jag tidigare aldrig orkat med formtoppnings-slutklämmen med dietande och morgonpromenader. Så för några månader sedan bestämde jag mig för att istället öka antalet träningspass i veckan (blir oftast fem jympapass av olika intensitet plus någon form av friluftsliv - till exempel paddling - i veckan). Och det har till min stora glädje gett resultat i form av en tightare kropp och piggare humör. Men mina dagliga fikapauser med godis och kakor tänker jag inte sluta med, så i bättre form än så här lär jag inte komma. Helt OK för mig!

, , , , ,

fredag 25 juli 2008

Som en kontrast till Cavalliblåsan i förra inlägget...

Foto: Mr H

Som ni märker anpassar jag min klädsel efter årstiden. Under ovanstående vintertälttur i Katterjaure (nära Riksgränsen i norra Lappland) blev det ovanstående outfit:

1. Glaciärglasögon från Bollé.
2. Sport-bh från Houdini.
3. Skalhandskar från Bergans.
4. Skalbyxor från Haglöfs.
5. Telemarkspjäxor från Scarpa.
6. Turåkningsskidor med stålkant från Åsnes (modell Sondre).
7. Snöspade från Mammut.

Några frågor på det?

Äntligen! Petra i leopard från Cavalli at H&M!

Foto: Mr H

Det råder just nu medelhavsklimat på min balkong och trots att jag inte har någon bra "hairday" idag beslutade jag mig. Nu är det dags att dra på sig leopardklänningen från H&M:s Cavallisläpp! Så lyxig och så skön mot huden. Måste berätta vilken kamp det var innan jag fick tag i det här plagget. Jag och mamma började köa utanför H&M två timmar före öppning och när portarna slogs upp bröt kaoset lös. Långklänningen i leopard stod inte högst upp på min priolista och därför hann jag inte nappa åt mig den på Drottninggatan 56. Istället fick jag syn på en kund som precis lämnade tillbaka den här klänningen på H&M i Gallerian. Gissa om jag sprang dit och lade vantarna på den här godbiten :-)

Vill ni se fler av mina Cavalli at H&M-inköp? Titta då in här snart igen...

, , , , ,

Bästa kvinnliga inredaren

Bilder från SVT, TV3 och TV4

Det har varit väldigt mycket fokus på manliga tv-inredare - jag tänker på Ernst, Simon & Thomas, Martin Timell med flera. Men det finns ju faktiskt en hel del duktiga, kvinnliga inredare som syns i rutan. Eller är de duktiga egentligen? Finns det kanske en orsak till att allt ljus riktas mot herrarna?

Vad tycker ni, vem är er kvinnliga tv-inredarfavorit? Isabelle Halling från Sommartorpet, Lulu Carter från Äntligen hemma, Bygglov-Mija Kinning eller "Från slott till koja"-Carouschka Streijffert? Min röst lägger jag nog på Isabelle.

, , , , , ,

Frukostälskarens dröm

Jag är frukostälskare och skulle kunna äta frukostmat hela dagarna. Nyrostat bröd, fruktigt fräsch marmelad, en stor kopp te och ett glas nypressad apelsinjuice... Mmm. Jag är ständigt på jakt efter nya frukostupplägg och min fantastiska kollega Mattias Montin är mannen bakom de fattiga riddarna med citrussallad på bilden till vänster. Jag kan intyga att de är supergoda, för jag har själv smakat dem. Vill ni göra egna hittar ni receptet här.

Ni har väl heller inte missat att det finns massor av härlig frukostinspiration i bloggform? "Simply breakfast" heter en blogg där man dag för dag får ta del av vad bloggaren har på frukosttallriken. Riktigt kul, faktiskt. Nu vill jag gärna ha tips på fler sköna frukostbloggar!

, , , ,

torsdag 24 juli 2008

Turkos chock

Bilder från Ellos

Har fått dille på turkost och kommit på att det är den ultimata kompisen till mina ljusgröna väggar. Så nu har jag beställt ett gäng bäddset, överkast, kuddar och annat på Ellos stora rea. Kolla in där ni också, precis som flera andra bloggare redan har påpekat får man 30 % rabatt på dyraste varan med rabattkoden 185807.

, , , , , ,

Nya sandalerna på fräschare fötter


Här får ni se mina nya sandaler av märket Shellys som jag beställde från Asos. Gruvade mig lite för om storlek 40 skulle passa eftersom jag hört att Asos skor är lite små i storlekarna. Men turligt nog satt sandalerna perfekt. Och nu när högtrycket äntligen är här ska jag se till att lufta dem ordentligt!

Imorgon - om jag har en bra hårdag - får ni kanske se dessa sandaler i sällskap med min leopardmönstrade långklänning från Cavalli at H&M och gladiatorsandalerna från Asos ihop med zebraklänningen som också den är ett kap från Cavallisläppet.

, , , , ,

Magisk inpackning

I mitt paket med nya sandaler från Asos låg också ett prov på inpackningen till vänster, "3 Minute Miracle Luscious Long" från Aussie. Testade den igår och kände att jag var tvungen att dela med mig av resultatet - mitt hår blev nämligen som förvandlat! Från flygigt, frissigt och jobbigt till ett glansigt hår med tyngd som håller sig på plats.

Någon som vet om man kan köpa produkter från Aussie i Sverige?

, , , , ,

Jag är pånyttfödd!

För er som sällan eller aldrig går på fotvård kan jag bara säga: Gå! Det är så fantastiskt skönt och man svävar fram efteråt. Jag unnade mig en lyxig fotvårdsbehandling på lunchen idag och det var verkligen värt varenda krona.

Det värsta var bara att våga visa sina sargade fötter för fotvårdsterapeuten. Men hon hade sett värre, försäkrade hon, och tillade att nästan alla hennes kunder tror att de har de fulaste fötterna i världen...

, , ,

Petra väljer...


På SvD.se just nu kan ni få reda på vilka mina fem favoritbloggar om inredning är. Hjälp gärna till att öppna mina ögon för fler bra inredningsbloggar - alla tips tas tacksamt emot.

, ,

Patetiskt eller coolt?

Jag köpte ju pinsamt många saker i samband med H&M:s Cavallisläpp i fjol. Med andra ord fick min garderob ett kraftigt tillskott av djurmönstrat. Så vad tycker ni - borde jag inte göra en bildkavalkad där jag visar upp alla mina Cavalli at H&M-plagg? Från leopardlångklänningen till zebrascarfen?

Vilka sötisar!

Kunde inte undanhålla er den här hjärtevärmande bilden som jag hittade på Expressen.se. Så söta!

Ego-boost


I gårdagens SvD hittade jag den här fina helsidesannonsen på mig - "Vår redaktör Petra Månström lär dig att öl har fler nyanser än ljust och mörkt" står det. Hm, ja, får väl hoppas att det var den nyhetsmässiga sommartorkan som ledde fram till att bilden på mig iklädd leopardmönstrad blus från Cavalli at H&M och en öl i näven fick en helsida till förfogande :-)

, ,

onsdag 23 juli 2008

Orsaken till att jag inte har TV4 Guld


Det finns ju numera en tv-kanal vars tablå får 80-talsfantasten i mig att göra inre krumsprång av glädje. Kolla bara dagens program - Dallas, V och Miami Vice är ju bara för bra för att vara sant. Nu undrar ni kanske varför jag inte har skaffat den kanalen. Det ska jag tala om för er: Då skulle jag inte kunna lämna hemmet.

Toppform!

Solen gassar och termometern visar 30 grader i skuggan. Vad gör vi? Jo, vi trängs alldeles frivilligt i en kvav jympasal med hundra andra jympare under ett svettigt men kul jympapass med Lotta. Bra musik (jag tände till ordentligt under bröderna Rongedals klatschiga dänga) och en peppande och duktig ledare. Till höger på bilden är min mamma som är i fantastisk form och tränar flera gånger i veckan. En riktig förebild! Den svettiga stackaren med blank panna och dimmig blick till vänster är undertecknad...

, ,

Hon har sagt smarta saker också

Bild: The World Of Grace Jones

Surfade in på Grace Jones hemsida "The World Of Grace Jones" och hittade ett gäng mycket tänkvärda citat av 80-talsikonen. Ett fastnade jag för särskilt:

"I wasn't born this way. One creates oneself. I believe that whatever I dream. Whatever I dream, I want to do."

Kunde inte sagt det bättre själv :-) Go Grace!

, , , ,

Jag bara älskar den här kvinnan

Det är knappast någon hemlighet att jag är en 80-talsnörd. Jag är avundsjuk på alla som kom in på klubbar då och fick uppleva att dansa till riktigt bra musik med ordentliga refränger. Ta bara den här underbara låten med 80-talsikonen Grace Jones. Lyssna på den - visst skulle den lika gärna kunna ha legat på listorna idag? Hennes låtar är tidlösa och när det begav sig regerade hon helt enkelt. Har alltid mp3-spelaren fullproppad med låtar från den här eran och "Slave To The Rhythm" vägrar jag radera. Jag får gåshud när jag hör den...

Apropå Grace Jones så dejtade hon ju vår egen Dolph Lundgren ett tag. Någon som vet hur länge de var ihop och hur seriöst det var? Pr-trick eller äkta kärlek?

, , , ,

Detta väder kräver en frapino!

Solen steker mot Stockholms asfalt. Så vad göra? Jo, man uppsöker närmaste Espresso House och beställer en frapino - det är som en slags kaffemilkshake. Nu i sommar får man två till priset av en (nej, jag jobbar inte där och är inte sponsrad, tycker bara det är värt att nämna :-) - så passa på att testa!

På mig har jag nyinköpta tunikaklänningen från Gina Tricot, lackskärp från H&M och en rolig tygväska från Asos.

Kimchi till lunch


Dagens lunch intogs i behaglig skugga på sushibaren Ki-Mama på Observatoriegatan i Stockholm. Tonfisken med ris och kimchi som jag åt smakade precis så bra som den ser ut på bilden. Rekommenderar verkligen det här stället om ni har vägarna förbi, det ser inte mycket ut för världen utanför men både maten och servicen är bra. Sushi är deras specialitet och enligt många är det Stockholms bästa sushirestaurang - jag får väl prova sushin nästa gång jag kommer dit.

, , , , , ,

Snabbmakeover

Bilder från Oprah.com

I Oprah Winfreys "O Home Magazine" hittade jag en bra artikel om hur man snabbt och enkelt kan göra en budgetmakeover av sitt hem. Här är ett axplock:

1. Ett enkelt sätt att byta känsla i ett rum är att ändra färger efter årstiden. Varmare färger på vintern och kallare på sommaren. Om rummet i övrigt har neutrala färger är kuddar ett bra sätt att snabbt byta färgtoner på.

2. Badrummet kan enkelt piffas upp genom att du köper nya handdukar, ett nytt duschdraperi eller tvålar, schampoflaskor och annat. Du kan också köpa snygga flaskor att förvara schampo, kroppslotioner, handtvål och annat i.

3. Ibland är stort helt enkelt bättre, detta gäller särskilt konst. Man ska inte vara rädd för att ta in stora tavlor i ett litet hem. Tvärtom kan det göra att rummet upplevs som större.

4. En så enkel sak som att införskaffa nya handtag till skåpluckorna kan ge köket en rejäl uppfräschning.

Hela artikeln hittar du här.

Watch out, waves!

Sjyst solbränna, snygga muskler och mycket vattenkontakt. Finns det egentligen något skäl att inte lära sig vindsurfa? Har bett vindsurfingproffset H att lära mig lite tips och tricks nu på Mallorca. Någon som har tips på bra strand eller uthyrare för vindsurfing på Mallorca? Skriv gärna en rad i så fall!

(Bild från UCPA)

Mitt blogghjärta blir alldeles varmt


Har hittat ett par riktigt bra bloggar som jag besöker varje dag och Alexandras blogg (se sidhuvudet ovan) hör till dem. Sjyst mix av mode- och skönhetstips, personligt och annat smått och gott som gör bloggen beroendeframkallande. Så här snällt skriver Alexandra om mig i ett inlägg tidigare idag.

, ,